Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сенки за очи

Дискусија во 'Лице' започната од TheSecret, 23 јануари 2011.

1. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Девојки ај некој предлог за убава интензивна мастило боја сенка,да не биде мат туку како со светки и да изгледа некако гламурозно(hollest)

Имам видено една нa севентин,од оние единечните некој да сподели искуство какви се за работа, убаво ли се блендираат зашто ми изгледа како да имаат попрашкаста струкура?

И други предлози би биле добредојдени , само да е вакво нешто

Прикачени фајлови:

• deepblue.jpg
      deepblue.jpg
      Големина на фајлот:
      38,3 KB
      Прегледи:
      98
    • deepblue1.jpg
      deepblue1.jpg
      Големина на фајлот:
      25,8 KB
      Прегледи:
      94
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    LaraSolare, разгледај ги сенките на L'Oreal, онаа колекција во кутивчиња мали. Не сум сигурна дали се уште сите нијанси во продажба, некако и не можам да ги најдам во последно време, но навистина се пигментирани и трајни. Има таква нијанса каква што бараш, веднаш ќе ја приметиш ако ги има во Космо.
    006 All Night Blue е називот на нијансата.

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Дали некој знае која цена се палетиве на Флормар?Мора да се почастам една.Доста ги фалат дека се долготрајни ,пигментирани и убаво се блендираат

4. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Крем сенките на Есенс Stay all day се П-Р-Е-К-Р-А-С-Н-И!
    Дојдов тука да ги пофалам само, многу ми се допаѓа тоа што и за мрсни капаци се погодни и не се собираат во линии.

На EMoonlight и senza.parole им се допаѓа ова.
  5. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091

Нијанса како карминот. Подобро сликовито не успеав да ја доловам. Само да не е до небо цената.

Препорака ?

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Golden Rose 70, од оние во црно пакување - околу 120 денари, низ аптеките е и поевтин ми се чини.

Мене страшно многу ми се допаѓа бојава (и убаво ми стои :wasntme:) и освен овој кармин и тој на Revlon (477 cherry), (кој патем никаде не можам да го најдам повторно), никако не можам да најдам таква иста, убава нијанса.
    Можеби Seventeen matte 22, ама тој ми делува многу „суво“ и гипсирано на усните и не ми се допаѓа. Светлите бои ми се во ред, овој конкретно не е мој тип, а баш штета. Види го и него, можеби ќе ти се допадне и тој, 270 денари се кармините од таа колекција. :)

П.С. Сенка како нијансата на карминот, или кармин ? :D
    Јас се изназборев за кармините, а потоа видов дека темата е Сенки за очи. (facepalm)
    Ај нека стои, ќе ме преместат. :D

На XstrongerX и senza.parole им се допаѓа ова.
  7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.870
    Допаѓања:
    5.208
    На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Јас да прашам,некоја дали ги има користено сенкиве? И како сте задоволни? Јас ги купив поради боиве,затоа што најчесто со тие бои се шминкам. Имам една голема палета дома на Руби Роус ама ми се потрошија црната,сивата и белата и реков овие ќе ги земам. Инаку ги зедов 100 денари. Ги зедов инаку овие со црна сива и бела боја :) А и кафените нијанси ми се допаѓаат :) Инаку од некоја фирма Meis се.

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.870
    Допаѓања:
    5.208
    @Anna-Banana јас ги имам користено, искрено многу сум задоволна од нив иако се кинески мислам. Купив нијанци на кафено, сите ми се мат. Таа сиво-кафената нијанса си ја користам и за вегите. Обично сите се сомневаат во ваквите евитни сенки, но мене ми се погодија. Инаку каде ги има? Јас од маалска продавница ги купив, ама немаа баш избор.

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    @Elence93 јас ги земав во парфимерија :) Види побарај ги во парфимерииве би требало да ги има :)

11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Имам една од сенкиве, преубав ефект даваат на очите и се, ама имам една замерка многу мрсни капаци имам и многу брзо ми се собипаат на окото, имам пробано и со база и без, некој совет како да траат повеќе? И со други сенки имам ваков проблем.

12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Нема да згрешиш со сенките на Севентин. Кога јас барав ваква боја, имаше две нијанси на темно плава или ти што викаш мастило боја. Имаат светкави пигменти и се доста јако пигментирани, значи со едно нанесување добиваш јака боја. И супер квалитет имаат за супер цена.

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  13. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Ваква лепотица каде можам да најдам?[​IMG]

На anuskaNESTLE, mims-89, Lovy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ги имаме овие во Македонија и што цена се?

15. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    Колку чинат Naked3 сенките ? и ако сте порачувале од алиекспрес дали сте задоволни од сите сенки ?

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.637

Naked3 нa aлиекспрес не се oригинaл , oригинaлoт гo имa нa beautybay.com и се oкoлу 50 еврa. Јaс не би ти препoрaчaлa дa пoрaчувaш сенки oд aлиекспрес бaш пред некoлку стрaни пишувaв зa тoa , вo нив имa oтрoвни супстaнци кaкo oлoвo , aлуминиум и др пa сегa ти кaкo сaкaш, нaјдoбрo сoбирaј си пaри и купи си oригинaл aкo мислиш декa е прескaпo:)

На delevingne му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Девојкии да ми предложете некоја сенка за очи,убава и не пристопачна цена, не многуу скапааа :))

18. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Јас ги користев од мејбилин сенките ама сега си ги купив naked 2 и too faced chocolate Bar со овие две палети сум обседната посебно со too faced chocolate Bar на јутубе гледам како се шминкат со овие палети и така се шминкам и јас и доста луѓе ме прашуват дали сум се шминкала некаде :D ептен сум задоволна од пигментацијата на сенките

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    5.169
    Од каде ја имаш земено Chocolate Bar од Too Faced и колку пари? ЛЕЛЕ ЈА САЊАМ ТАА ПАЛЕТА се надевам некогаш ќе ја имам... :l:

На delevingne му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.637
    Јa имa пo Сефoрa вo Сoлун дoстa честo имaaт пoпуст и нa пaлетите, јa имa и нa lookfantastic.com oкoлу 50 еврa е