@Kimberly11 Долго време ги користев моно мат сенките на Голден Роуз за таа цена се предобри, исто така многу често ги користам од Jordana Cosmetics и Isadora, ама тие за жал ги нема во Македонија. Исто така и од абон се многу добри тие со 4 сенки, Mocha Latte, 3 се мат и 1 со малце светки. Од тоа што го имам видено во парфиериите на тестер и од Catrice изгледаат добро, и на допир се баш меки и имаа добра пигментација, ама незнам како се со долготрајност.
Samo da te predupredam za Deborah senkite, ic ne se pigmentirani! Jas imav eden set cvekinja tie sto bea i ic ne bev zadovolna. Posle toa kupiv uste edno duo vikam aj moze podobri ke se, deka peceni... bea podobri za nijansa ama pak nisto posebno, a skapicki se. Probaj prvo ubavo razgledaj gi, da ne si lupnes pari bezveza. Jas kupuvav na Golden Rose tie paletite vo crno pakuvanje, sega ne znam dali gi pravat uste i super bea, mnogu podobri od Deborah.
BTW, samo sto se setiv, ima edni senki na Catherine Arley, poedinecni, mnogu ama nenormalno mnogu se dobri! Gi kupiv pred edna godina skoro vo Strumica vo edna mala parfimerja Sinolicka se vika, za strumicanki ako se zainteresirani... Znam deka ne bea skapi ama ne se sekavam tocno kolku. Teksturata im e mnogu slicna na senkite na Zoeva, epten se pigmentirani i kremasti. Ako gi najdete ne se mislete dvapati. Ke probam da vi stavam slika od kako izgledaat
Ги барав сенките на Алверде во ДМ во Капитол и не најдов ниту една палета. Дали ги има во ДМ во Веро Џамбо? Конкретно овие ги барам https://nicolish.files.wordpress.com/2015/06/naamloos-118.png И цена ако знаете би било супер.
Ги има и во Веро и во Гтц, само од овие rose garden ако ти треба конкретно таа палета, мислам дека беа при крај со рокот некаде до мај следната година, додека од другите палети има и со подолг рок.Јас денес ја купив палетата dark temtation и со попустот цената им е 219 денари.
Здраво и мене многу ми се допаѓа баш таа нијанса, ги пробав тестерите и одлични се (вака бар на рака). ја имам видено во ДМ Веро џамбо, во ДМ Гтц и кај градски ѕид ДМ (кај малага). И јас сакам да си ги земам ептен ми се убавки
Koi nijanski, boi na senki odgovaraat na plavo zeleni oci i dosta bledol lice? Nikako ne mozam da si pogodam senska i bez svetki da e, po ko za sekoj den
kafevo, belo, bordno mozes so nezno portokalovo, zemjeni boi crno najveke isto. Za sekoj den kafeno, plav tush ili samo tush crn.
Јас имам светкава мастило боја сенка од севентин.За пигментацијата немам збор ПРЕКРАСНА.Препорачувам база за сенка обавезно, за да се залепи убаво сенката, бидејќи малку се ронат и поубава пигментација добивам со прст кога ги нанесувам отколку со четка.Горе долу сите посветкави сенки се ронат повеќе од мат, па подобро нашминкај ги очите прво, па потоа лицето, да не правиш дупла работа, бришење, па од ново... Јас ја имам Velvet touch eyeshadow нијанса 03.Имам постирано и во Вашата шминка низ слики, како изгледа, нормално во живо боите се многу поубави Единствено што не сум задоволна е што многу ме пече кога ќе пробам да ставам во внатрешниот дел од окото, не знам дали е само оваа или сите се такви на севентин
Девојки моно сенка црна? И сакав за глитери да прашам ги има во продажба на аура сеуште ако знае некоја сигурно, ако не препорачувајте други
Ги купив вчера од ДМ во ГТЦ, едвај чекам да ги испробам па ќе ви ставам една слика како бојат и каков е квалитетот и трајноста. Поздрав