За камени сенки не знам, ама за мрсни топло ви ги препорачувам Maybelline Color Tattoo 24hr Creamy Mattes. Многу се пигментирани, добро се бленднуваат, мат се и најважно од се не се прават оние грди линии на рабовите. Има и металик бои од истата линија, на нив позади не пишува Creamy Mattes.
Има таква во мини палетите на L'Oreal. Посебна сенка таква не знам, ама во палетата L'Oreal True Nudes: Rose Nude N1 најсветлата сенка ти е баш таква боичка.
Не се баш евтини. Во Космо е дефинитивно најевтина сенкава, околу 350 денари е. Ама имаш доволно за цела година користење.
Каде може да најдам од оние големите палети на сенки за професионално шминкање и како се движат цените? Mac, Sephora, Deborah Milano, итн?
Јaс имaм 2 пaлети oд Сефoрa нo нивни прoдaвници имaш нaјблиску Грцијa..ценaтa им се движи без пoпуст oкoлу 45 еврa гoлемите пaлети a мaлите oкoлу 20 еврa инaку сефoрa честo стaвaaт пoпусти пa мoжеш и зa 30% пoевтини дa ги нaјдеш. Мaк истo имa вo Грцијa. Дебoрa имa вo кoсмo и мислaм oкoлу 2000 ден беa нивните пaлети
Maybelline The nudes или Misslyn Shades of nude 2? Која палета е подобра? Таа на Maybelline e околу 600 денари во ДМ, а мислам дека и таа на Misslyn e тука некаде со цената. Сте користеле некоја од овие две палети?
Jas ja imam paletata na Misslyn i voopsto ne sum zadovolna. Slaba pigmentacija, se rnat, ne moze da se blendaat nitu da se zemat so cetka. Razgledaj na essence ili catrice.
@A-j-a mislam deka vo Avon imase vakva mono senka Satin Taupe i od maybelline od tie color tatoo imas vakva samo matt taupe mislam deka se vika.
Meis Eyeshadows Не се од којзнае која фирма ама многу се добри. Ефтино ги купив не се сеќавам колку, но не беа повеќе од 150 денари. Најмногу овие бои ги користам и секојдневни се, според мене must have шминка. Добра пигментација и добро се блендираат.