Задоволни ли сте од овие палети на Maybeline и Catrice? Кои се подобри? Се ронат ли и цена за палетата на Catrice?
Јас ја имам првата. Ептен се пигментирани боите, ако не ја истресеш четката од кога ќе ставиш сенка на нејзе сите се ронат. Али во суштина топ е палетата.
Штом бараш помала палета ,оваа на Флормар би ти завршила работа Имам читано рецензии , имам пробано од тестерите и можам да кажам дека пигментацијата е супер. Има и палети од 5 сенки исто преубави земјени тонови.
Ја имам и оваа, убави се боите и многу пигментирани, поготово најтемната кафеава. Сите се мат освен светлата кафеава, таа има како златни ситни светки низ неа и јас лично ниту еднаш немам ставено од нејзе.
Catrice е околу 300. Не сум задоволна. Прашкасти се и се ронат, првите 2 (белата и розовата се слабо пигментирани), 3 слабо ја користам и исто така има слаба пигментираност, последните 3 се најдобри. Јас искрено не би ја купила повторно.
Околу 200денари мислам. Иначе за трајноста не знам, мене сите сенки ми стојат и не ми мрдаат се додека не ја избришам шминката. Ви ја препорачувам палетава на сите.
Јас ја имам последната, the blushed nudes. Преубава е, нијансите се многу нежни, а доволно пигментирани. Не ми се ронат толку колку палетите од Catrice и доста траат дури и без база.
Ne bas zadovolna od Maybeline. Temnite senki se pigmentirani, nekoj se i sjajni no problemot e so svetlite tonovi. Mnogu od niv se kako brasno. Moja preporaka e da si kupis odelno senki, onie liansi koj mislis da gi koristis od renomirani brendovi. Podobro 5 senki dobri nego kup od senki koj ne vrsat rabota.
Рецензија на Flawless Matte 2 од Mur кај мене на блогот http://rosee96.blogspot.mk/2017/01/makeup-revolution-flawless-matte-2.html
@Rose96 само што се приклучив на форумот да побарам дали има рецензија за палетава. Ми читаш мисли палетава е сон и очекував многу поголема цена, баш ме израдува
Ауу @Rose96, многу се изненадив од цената и јас! Не знам зошто, но во глава ми беше останата некоја цена од 900 денари. Ете со што ќе се почастам и јас после празнициве.
@Mishela @Irreplaceablee Извинете грешка имам во цената 795 ден била, ја помешав со другата. Ама сепак и за тие пари вреди затоа што има многу сенки. Сега ја сакам Fortune Favours The Brave, оваа е мислам околу 900 ден, нијансите се прекрасни само што во Струга и Охрид скоро секогаш е продадена...
Izvinete nova sum na forumov sega cepkam,mila ke mozes da mi kazes koja cena e ovaa senka ? Prekrasna e
@Mishela @Elence93 @Irreplaceablee @toogood @Chica.Loca фала ви женски на одговорите А искуства со палетиве на Есенс?