Јас на зезање ги земав овие сенки пред неколку месеци од н&м за некои смешни 5 евра и супер се покажаа И еве некоја дада паметна сликала како излегуваат
Морам да се пожалам од овие сенки на Ревлон. Навистина не се практични. Имаат мрсна текстура и се собираат на капаците. Нијанисите се во прекрасни земјени бои, но џабе....
Девојки кажете некоја бела сенка што кога ке се нанесе не станува сина туку преоѓа во сиво или останува бела
И јас имам бела од Авон ама во паковање е со уште 3 други бои, веројатно е иста како оваа единечнава... Многу е убава стварно А црна имам од единечните на артдеко, има светки и затоа не ја користам многу често, а баш е црна-црна
1 .Јас ја користев оваа сенка на Орифлејм многу ме бендисуваше 2 .Но подоцна го открив ова чудо баш вчера бев на свадба се нашминкав и ни да се размачка ни да пушти...и незнам веке сто да набројам воодушевена сум и ја препорачувам на сите ( еден вид на туш е но како сенка прееееубава е и лесно се блендува)
овиее си ги користам во најразлични бои (зависи од гардероба) и сум презадоволна. антибактериски се и не предизвикуваат алергиски реакции
Јас лично многу сум задоволна од сенките на орифлеим и нив си ги користам. Од авон немам користено ама гледам ги фалите така да ќе ги пробам. Моментално користам од орифлеим и некоја шљ марка од парфимерија, сенка ко сенка, битно да има боите што ги сакам. Најчесто користам црна, бела, сива боја за смоки ајс. И лилава исто, дека имам зелени очи, убаво стои.
Бидејќи до пред една година врска немав за шминка, само гледав по веб страници, и плачев што нема квалитетни сенки кај нас. -.- (колку неинформирана сум била). Мислев дека само од авон или орифлејм може да се најдат убави сенки. (пак сум згрешила). И бидејќи не ни знаев како да ги користам, затоа се решив да не трошам толку пари на шминка. И додека да се научам, да пробам од обичните. Искрено да ви кажам, се зависи. Некои се погодиле, некои не. Некои се баш супер, некои оставаат флеќи по очите. И сега до некаде знам кои сенки се добри, а кои не се. Баш пред некој ден гледав еден сет, 150 денари, ама сенките можам да се колнам дека се феноменални! И немаше 2-4 сенки. Можеби повеќе од 15 имаше, а боите- , многу убави беа. Секакви, сини, розеви, секакви, немав време да ги здогледам убаво, со мајка ми бев. -.- Тие планирам да ги купам, додуша една единствена сенка ми е од оние попознати фирми, бела мат од флормар, и тоа-само бидејќи не можев да најдам бела мат по пазар. Црна мат сум нашла, и секакви други, некои се супер, некои за никаде се. Една користам за веѓите, и баш природен изглед имам, не се приметува дека сенка имам. А за тоа дека се размачкува, многу едноставно-користам база. (на менхетен), и немам проблем.
http://image.made-in-china.com/2f0j00AeJQgGzlbqbp/88-Colors-Eyeshadow-Palette.jpg знаете каде да најдам ваква палета на сенки за очи?ААА саакам па Иначе малце засрамено но ќе прашам каде се продаваат такви палети со сенки на аура?
ретко користам, имам едни од Нивеа со 48 бои и океј се , добив на поклон едни од авон двобојни се и се предобри
Имам само едно сетче со 4 бои, во прав; боите се: бела, крем, кафеава и златникаво-кафеава. Такви бои најмногу ми стојат и не се нападни. Затоа не ни купувам други.
Користам сенки на Gosh,Manhattan,Maybelline,Aura i Deborah Најзадоволна сум од Manhattan Најчесто крем,кафеава,лилава,црна,гри и бела боја
Такви се еднобојните сенки на Seventeen..Во прав и светкави..Еве ти линкче разгледај си нијанси..Една ти е околу 350 денари. Инаку,јас обожавам сенки.Омилен дел ми се од шминката и без разлика која боја ми стои јас сите ги употребувам.Ги имам дома следниве:
Додјов за да ги пофалам сенките на Авон.Тие што се четри во паковање и што личат на Шанел. Ги имам во 3-4 нијанси и сите со одлични стварно.И убава боја вадат,и убава текстура имаат. За право чудо.Никогаш не ми се свиѓала шминката на Авон. На овие мислам И да ги пофалам на Севнтин сенките.Сите.Ама баш сите,одлични се. Исто кој има прилика и од H&M сенки да купи,нека не му ја мисли.И тие сите со одлични.Иии така...