Базава е одлична на Радиант и јас ја користам веќе една година , најдобра досега што сум ја користела. Инаку јас од Грција ја земав 8 евра во Македонија сигурно е поевтина
A koj bi mi gi preporacale senkite na essence all about rose ,nudes,grey ili na maybelline the nudes?
Ти се погодија ли сенкиве? Јас си нарачав едни Моcha Latte, ми се допаднаа зошто беа такви земјени тонови, плус ми требаа некои мат сенки... иако на нив пишува дека се комбинација од мат и бисерни, не знам какви се тие бисерни баш.
Бисерните сенки се всушност од оние со сјај, седефасти, како и да ги викаат. А мока лате е многу фина палета, јас ја користам за секојдневна шминка, поминувам нежно низ целиот очен капак со една боја. Фино изгледаат, со база си траат доста долго.
@Mishela Аа, да знам на какви се мисли, само ги немав сретнато со таков назив. Инаку, сега се учам убаво да ја нанесувам и блендирам сенката, па ако личи на нешто, може да постирам и некоја слика во темата за шминка. Фала ти за мислењето.
Денес прв пат ќе ги пробам, па ќе ти пишам. Јас сакав да ги порачам тие сенки што ти си ги порачала, ама ме предомислија.
@SummerGirl Ајде и мене кога ќе ми стигнат моиве, ќе ги пробам и баш ќе ти пишам дали се добри, да си знаеш за друг пат ако уште сакаш да си ги земеш. Фала ти.
Колешка работи со Авон и она ми ги препорача овие сенки, ама јас сакав од тие твоите. Она ме предомисли. Рече дека за моите очи одговараат Jeans.
Не сум некој стручњак, ама овде ми изгледа блендано повеќе сенки, јас нешто вакво добивам кога блендам сенки од некоја мат nude roses палета, значи палета со мат nude сенки што одат на розево, (сигурна сум дека има најмалку 3-4 сенки). Sorry што не бев многу од помош
Ја проба ли уште некој оваа палета на Revolution? Како сте задоволни? Уште сум во мисла дали да ја купам.
имаше од орифлејм,провери дали ги има уште,посветла и потемна лилава,две во едно паковање,баш овие бои беа.