Во сите продавници на Голден Роуз. Порано најдобар и најголем избор имаше во продавницата на ГР во ГТЦ, но во последно време мислам дека штандот во Сити Мол е секогаш апдејтиран. И имаш доста голем избор во однос на боите, од најексцентрични, до земјени и фини тонови. Мислам дека ќе ти се допаднат, па ќе кажеш ако решиш да купиш.
Не се најдобрите ама јас имам прилично мрсни капаци а добро издржуваат. Трик што функционира за мене е да ме ставам крем на очите пред да се шминкам, ставам коректор и камена пудра одозгора. После мака си немам.
Сите го знаеме тој трик. Ама јас не прашав за сенките, девојче над мене праша. Јас не користам сенки во туба.
MUR Flawless Matte 2 има неколку нијанси на портокалово, одлична е палетата. Цената е 795 денари во Голден Роуз.
И ја сакав да прашам дали некој знае портокалова сенка кај има, гледам пред мене прашале. Само на не сакам толку јака, сакам некоја пастелна е точно ваква П.с не ми треба палета, само три бои на сенки користам у животов ја.
11 stay in coral bay од оние моно сенки на Есенс што се за во diy палетите. 115 денари е во ДМ и баш е така пастелно портокалова со седефаст сјај.
Погледни ја моно сенката на Есенс (пак од она издание за DIY палетата), под број 08 peach party. Нека не те лаже името, не е воопшто peachy нијансата, баш е nude со седефаст сјај, иста како од фотографијата.
Ја читав темава, ама се' ми се испомеша. Сакам да си купам убави, квалитетни сенки за очи кои се пигментирани, па да ми препорачате нешто. Имам палети од Катрис, ок ми се, ама сакам малку повеќе пигментација. Обично за очите користам земјени или нјуд тонови, а некогаш и некоја поинаква боја. Имав порано од сенките на Севнтин, задоволна бев од пигментацијата, ама ај да сменам. Не сакам палети од 30 сенки бидејќи не користам толку многу шминка, може моно, дуо, трио сенки. Какви се сенките на Deborah, ги бива ли? Ми фатија око во Космо, ама не знаев дали се исплати да земам. Порано користев на Севентин, Орифлејм и Авон, ама исфрлив се'. Време е да си го обновам несесерот.
Имам неколку земјени моно сенки од "младешката" линија на Deborah, debby се вика и супер се, препигментирани. Единствена убава темна кафена што сум нашла е од нив. Ми донесоа и една палета од Deborah на поклон, ужас беше. Пигментација 0 плус одма почнаа да ме печат очите, а нова беше само што ја отворив. Не знам како може да има толкава разлика во иста фирма ама ете чим не ти ни треба палета, земи си од моното на debby.
Мене на катрис моно сенките ептен ми се свиѓаат, ептен се пигментирни и лесно се блендаат. Има една многу убава палета на флормар од 4сенки. Една темно кафеава, една посветло кафеава, месо боја и бела сенка. Исто се многу пигментирани и скроз ги препорачувам.
Во Голден Роуз (само зависи дали ја имаат во определена продавница). Или ако ти се чека можеш да ја нарачаш од tambeauty.com
Во продавницата на Golden Rose во Ramstore дефинитивно ги има, jac сега скоро зедов оттаму, па би требало и по другите нивни продавници да ги има
Девојки препорака за добра палета(некоја помала) со "nude" сенки ама не многу скапа освен тие на есенс