И јас имам ваква единечна од аура слична како оваа нијанса само на портокалово е повеќе. Добра е многу исто како овие на голден роуз и трајна е додека не се измијам лице седат
Ако нанесеш 2 пати со блендање доаѓа до таква нијанса ама таа на худа бјути е повеќе пигментирана од оваа на аура. Не очекувај таква пигментација. А бројчето не знам кое е, бидејќи ми е одлепено одоздола. @LadyInTheDark оваа нијанса не мава на портокалово. Имам темни и светли портокалови нијанси и оваа е баш бордо.
@YoungandBeautiful на твојата слика има и темнокафеаво. Пробај да ги измешаш двете нијанси. Прво кафено па бордо. Мене не ми стои само бордо ми изгледаат ко модри очите.
Знам, ваков изглед сакам да постигнам и затоа сум во потрага по бордо сенка. Ќе ја барам оваа на Аура .
За квалитетни и долготрајни сенки се добри на bellaogi ниту се бришат ниту па се различни кога ќе ги ставиш и се стварно квалитетни и една палета со сенки руменила и сјаеви е околу 2000 денари.
Да знам видов на сликата. Така спомнав од "истата" бидејќи на паковањето мислев оти повеќе немам сретнато од овие тука. Има сенки на Аура меѓутоа сосем инакво паковање а и поскапи а од овие нема.Мојата е на портокалево. Бидејќи таа ја имам пробано и утврдив дека се добри овие на Аура.Од поодамна ја земав и сеуште ја користам и ја мешам и со други бои што ми се совпаѓа и добра е. Во цената ми беше погодена.Баш сакав да земам и уште некои нијанси нежно светкави но повеќе ги немаше и сеуште не сум видела такви да донесат тука Ти сега брзо ја зема или..И од каде? А и глитери баш сакав да земам имаше во некои парфимерии 10 нијанси за 800ден. Добра понуда бидејќи едно парче е 350ден.а мене ми требаат повеќе нијанси. Но прв пат ќе земам глитери така да немам искуство со нив од купување,доколку сте земале некои па препорачајте.
И мене ми требаат глитери. Освен тие од MAC, кај можам да најдам на друго место од друг бренд? Аура ги повлекоа мислам, а баш беа добри за таа цена.
@Mishela Инглот имаат преубави глитери, многу слични на MAC, барем од тоа што го видов. Набрзина поминував и не забележав ни цена ни ништо. Инглот не е евтин бренд, би требало да се некаде со цени како MAC, можеби за нијанса поевтини, меѓутоа прекрасно изгледаа. Читав и на нет рецензии, многу ги фалат.
Девојки ми треба некоја палета со најмногу 15 сенки може и помалку..Сакам да е добро пигментирана и ако има и од они сенки што има како светки во нив..До 500-600ден..Да можам да најдам било каде бидејки не сум од Ск или пак да порачам од некоја страна..Благодарам
Први тие ми текнаа - да видиш дали ќе ти се допаднат на Makeup Revolution палетите Iconic, со по 12 сенки се во нив, зависи од палетата имаш сите мат, имаш сите со светки, имаш мешани сенки, а чинат 395 денари. Еве ти за пример една од палетите, види ја, а разгледај ги и другите, многу се пигментирани и убави. Ги има во продавниците на Golden Rose, а ако во твојот град нема таква продавница, можеш од странава (од линкот погоре) да порачаш; мислам дека со цена од над 1200 денари не се плаќаше достава, а под таа цена се доплаќа 100 денари, пишува на страната, ќе видиш
Ова мислам може и со туш да се направи, тенка е линијата односно не е баш на цел капак. Имаш во Голден Роуз такви златни.