Две-три мислења погоре имам постирано линк од рецензија за истиве. http://rosee96.blogspot.mk/2017/04/ingrid-cosmetics-eyeshadow-palette.html
Да не знае некој која бројка или име на оваа палета, од чоколадните палети на revolution? За полесно да ја најдам по сајтовите за онлаин продажба. Ми требаа нијанси на црвено, бордо... На јутуб ја начекав но не и го пишува "посебното" име на палетава.
^ Палетава ја нарачав уште првиот ден кога ја пуштија во продажба на tambeauty.com зошто боите се феноменални. Нијансите се потполно исти со на Huda Beauty Rose Gold палетата, освен што фали црната и една од кафените. Ептен ја препорачувам, како и останатите Chocolate Bar палети, нема утка.
Едно поинакво прашање, дали сте дезинфицирале сенки со алкохол? Прочитав да се избришат со суво марамче од горниот слој сенките, па да се испрскаат со алкохол и да се остават да се сушат, па сакам да пробам со палетите ама дали ќе останат исти? Го имам пробано методот со алкохол и скршена сенка, некои се попигментирани од што биле, ама некои после тоа воопшто не се ко претходно, па се плашам малку, а морам за проблем со окото или да ја сменам цела шминка или на некој начин да направам дезинфекција. Моливи и маскара купив нови, четките детално миење и алкохол, ама сенкиве не ми се фрлаат.
Не бев сигурна каде да посторам тука или на ebay темата, но сакав да ве прашам дали некој има порачувано сенки од таму каков им е квалитетот и пигментацијата, бидејќи долго време ја меркам too faced sweet peach но оригиналот е прескапа за нашите стандарди
Не ти препорачувам да купуваш од ибеј бидејќи сигурно ќе добиеш преценета палета со отровни сенки. Подобро играј си на сигурно, сепак очи се во прашање. Најдов неколку дупликати на Sweet peach: 1. MUR Chocolate Vice Спојлер 2. MUR Newtrals vs Neutrals Спојлер 3. MUR Chocolate and Peaches Спојлер Палетите можеш да ги порачаш од tambeauty.com или ако ги има во продавниците на Голден Роуз.
@Queen^^ не ти препорачувам да купуваш нивни копии од ибеј или алиекспресс , зашто само пакувањето може да е скоро исто , внатре сенките со тие на Too faced немаат врска. Јас имам две палети на Too faced - Chocolate bar и Bonbons , и сенките се прекрасни секогаш само овие две палети ги користам , некогаш ако одиш накај Солун во Сефора можеш да ги најдеш за цена од околу 35 евра. Можеби е скапо ама еве јас ги имам скоро 2-3 години и ниедна сенка не ми е потрошена а се шминкам скоро секојден. Инаку да , ете и Мејкап револушн имаат многу добри палети , можеш да разгледаш во Голден роуз продавниците , а ми се чини имаат и МК страна
Девојчици, преферирате повеќе прашкасти сенки или мрсни и зошто? И дали е нормално окото да реагира на подлога за сенка зошто е јака и го подготвува окото за понатака, или не?
Имам мрсни капаци и преферирам прашкасти сенки. Бидејќи носам леќи и имам чувствителни очи наместо подлога ставам од пудрата или коректорот, па камена пудра. Така полесно се блендаат сенките.