Дали некој има нарачано од beautybay ? И да ми каже дали е добра палетата https://www.beautybay.com/makeup/morphe/35rreadysetgoldeyeshadowpalette/
Јас имам нарачувано abh and la girl pro само со последната нарачка(не моја) не и стаса на една пријателка. Изгледа нема да праќаат веќе за Македонија.
Јас нон стоп нарачувам od la girl , morphe , abh , stilla Поодговорна страна нема верувај. Се ми има стигнато што имам нарачано. Стигнува за 20 дена. Само еднаш ми се случи да не стигне за 20 дена секако дека испаничив па после тоа си ги побарав парите назад без проблем ми ги вратија а после 15 дена стигна нарачката... Морфи палетите се преубави и преквалитетни , јас имам 3 од нив . Во петок е black friday тогаш ќе има попуст поголем па можеш да искористиш.
Каде да најдам мат моно сенка, боја како 3та на долниот ред, светло кафена со мала портокалова нијанса? Во голден роуз се наоѓа ли нешто вакво?
Денес ми стигна, а цел ден не бев прибрана дома, така што уште немав шанса да ја пробам на очи. Стигнав да направам swatches на рака (слики во спојлер подолу), и: металик сенките се препигментирани, светлите мат сенки (од вториот ред) се очекувано слабо пигментирани - една од нив (Moonlight) дури може да се користи најдобро како хајлајтер наместо сенка, а останатите мат сенки се онака, не се преслабо пигментирани иако имам сенки од други брендови кои се подобри - сепак, мислам дека со убава база за сенки, добро блендање и 2-3 слоја (по потреба) ќе се добие посакуваната нијанса на очи Патем, палетава на Focallure е dupe на палетата Rose Gold од Huda Beauty (која чини 60 и нешто долари), на попуст ја зедов за 6, инаку е околу 12 евра, и за таа цена мислам дека е сосема пристојна. Повели линк од селерот Спојлер: слики Сликано е на неонско осветлување, без и со блиц, така што на дневна светлина би можеле да изгледаат поинаку.
Дали некој ја зеде новата палета на мејбилин burgundu ја пробав на рака пигментирана и е на попуст во дм 470 денари, дали се трајни сенките или не?
Ја имаше во темата Што последно си купивте, ама не се сеќавам од која членка искрено. Таа цена е со маскарата во специјална понуда, или само палета?
@buba4e89 ја имаш палетата со розевата маскара од мејбилајн. 560 денари е. Пред некој ден ставив баш од сенките колку за проба и можам да кажам дека се супер. Пигментирани пред се, не се бришат ( ја имав ставено без база и околу 2 часа и повеќе не се избриша)