Направи си палета со такви тонови од моно-сенките на Есенс. Јас неодамна ја имам објавено мојата палета во „Вашето козметичко катче низ слики“, мислам се гледа како се искомбинирани. Имам комбинација од 3 сенки - розе (05 cotton candy), корално-праскаста (11 stay in coral bay) и беж-праскаста (08 peach party) нијанса. Не се мат, 05 е како хајлајтер со некоја розе нијанса, 08 е малку посуптилна но бисерна нијанса и 11 е обична, пак со некој бисерен финиш. Не се нападни да ти светка окото од пет километри, многу се нежни и даваат ептен свеж изглед. Исто, задоволна сум и од трајноста. За секој ден ми се супер. Од моно-сенките на Есенс, нијансата 18 black as berry. Сенката е темна бургунди нијанса и основата е мат, со по некоја светка. Значи не е скроз мат, ама кога се бленда на капакот не доаѓаат толку до израз светките, скроз малку се. Не е таква како оние сенки со седефаст финиш.
Па да, со оглед на тоа што имам мали и светли очи, светкави нежни нијанси повеќе ми одговаат, повеќе го отвараат окото Добра идеја, фала
Препорачете ми сенки кои се светкави не мат Мат имам ми требаат за во недела да се нашминкам подобро Ајде уште една прашање не е за овде ама ај мош ке добијам одговор..Облечена ке сум во бебешко розево па и спрема облеката да ми предложите сенки кои ке ми одговараат..Може и некои со 4-5сенки бидејки не користам ич сенки само за некој настан Благодарам
Одамна не сум купувала сенки, поготово светкави, ама Essence и Catrice имаат убави светкави моно-сенки. Палета не би знаела да ти препорачам. Инаку, можеш да искомбинираш мат кафена и нежно розе светкава сенка. Нешто како на сликите подоле Убаво стои на зелени и кафени очи. Спојлер Можеш да побараш и некој туторијал на youtube .
@Avery а каде можам да ги најдам сенките..Ги има низ сите парфимерии или..? Сликите се преубави ке се обидам
Essence можеби ќе најдеш, но Catrice не верувам. Сигурно во твојот град има Golden Rose, можеш да ги видиш теракотните сенки. http://www.goldenrose.com.tr/en/product/19/eyes-eyeshadow-terracotta-eyeshadow/1 http://www.goldenrose.com.tr/en/product/24/eyes-eyeshadow-wet-dry-eyeshadow/2
@Avery баш пред некој ден видов дека отвараат и во мојот град се надевам дека е отворена веке..Која им е цената ако знаеш на сенките..?
Девојки ако може за совет. Од секогаш сум користела нежни бои на сенки, сега имам една пригода и би сакала да се нашминкам повпечатливо. Ќе носам маслинесто зелен фустан, со црно-златни додатоци и впечатливи обетки. Би сакала светкави сенки за капакот на окото, но се двоумам дали златно да биде, или каква боја? Можете и сенки да ми предложите секако. Благодарам
Земи ја burgundy bar maybeline палета во комбинација со зелена сенка(темна) види ги тие на Есенц малите сенки мислам имаше темно зелено. + златно полн погодок. Ко примеров доле на сликата.
Kimberly уфф не забележав да ти кажам , воопшто не се загледав во делот кај палетите. Можеш да им се јавиш на телефон и да ги прашаш за тоа дали ја имаат и цена.