@ванилала ја ги купував од локална продавничка. @CameliaMiller шо знам... мене ок ми беше. Лесно се бленда, а со база ми стоеше по цел ден. Јас го имав она на розево и даваше убав “мокар” сјај.
Веројатно истото го имаме Мене на Аура ми се многу подобри, иако општо не сакам многу течни сенки. Во палетите кои ги имам, малку вода/фиксатор и добивам ваков мокар ефект.
Користам диор сенки. Пробав од другарка luxe avon сенки ми беа убави сега ги чекам, малце да заштедам сите пари на шминки ги фрлив
Предлог за добро пигментирана бакарно/златна сенка како на сликава? Од Тренд ап земав една, ама не е волку јака, без разлика колку ставам.
Maybelline има во ДМ, така? Сѐ си имам зацртано дека ми треба стриктно палета од Мејбалајн, каква... појма немам, само ме интересира дали имаме избор тука.
Има неколку палети. Најнова е Lemonade Craze која (ако не се лажам) е на попуст моментално. Стално ги гледам The Nudes и The Blushed Nudes. Чинам дека имаше уште некоја палета од оваа колекција. Исто така има и една холографик палета, само што не знам дали е со сенки или хајлајтери.
Девојки, што моливче е ова што шминкериве го ставаат? Како бел ајлајнер со светки. Не сум сретнала нигде Може да се најде кај нас??? (сликата е превземена од фб)
Во внатрешноста е обично бело моливче, а на почетокот на окото е светкава бела сенка или хајлајтер. За да биде баш вака јака и впечатлива на четката се прска фиксатор, но може и вода.