Да, пигментирани се, не знам дали ми е до четкиве ама скоро сите палети ми се ронат, односно ми останува боја и надвор од четчето и во празнините меѓу палетата. Секако со четчето ќе ја домачкаш и таа боја. Но, баш ме интересира дали постојат палети на кои не им паѓа боја и се става само на четчето. А, околу комбинацијата на боите - подобра не сум можела и да одберам.
Баш денеска ја пробав палетава во ДМ и искрено не сум импресионирана од пигментираноста. Посветлите нијанси не ни очекував да бидат многу пигментирани, но и потемните се средно жалосни. Светкавите нијанси се многу убави, но и тие се доста проѕирни. Од мене 6/10 за пигментација.
Во кое ДМ ја има Wet n wild eyeshadow quad - walking on eggshells? Или во Шатци ако ги има овое палети.
275 се, има многу други убави, но баш оваа палета ја немаше кога бев. А не знам зашто кога е од истата колекција.
Како девојче што не се шминка многу многу ја имам палетава Се заљубив во нејзе, ја купив од Еликсир во Охрид не памтам за цена.Ги користам сите сенки освен белата и црната.Многу сум задоволна, боите се пигментирани и траат со саати.Ви ја препорачувам. *сликава е од интернет да знаете да не дојде до забуна ама буквално се исти вака боите и во живо што би се рекло
Не успеав да ти дадам целосен одговор бидејќи бев уморна и без желба за пишување. Sleek and Sephora во Солун- Космос трговскиот ги има во Сефора продавницата. Ниско буџетни палети се до кај 20 евра ќе дадеш речимо. Mur or make up revolution - ги има во голден роуз кај нас не се скапи а убав квалитет ( го послушав советот на членките со мокра четка да ги нанесувам сенките и сум презадоволна од пигментацијата и трајноста.) Мејбилин - бургунду палетата ја има кај нас, јас ја зедов со маскара на акција 500 денари, со светки се сите сенки и мене ми се одлични и не се ронат. Јас сум во план да се почестам и една Morphe палета која се нарачува онлајн и чини некаде околу 20 евра + - ама вреди за парите.
@Elence93 @Mishela доколку не сте ја нашле во меѓувреме, во Веро - Џамбо ја има Walking on eggshells мини-палетата
275 денари. Не знам каква и' е пигментацијата бидејќи нема тестери. Сега има нов дизајн, изгледа вака
Утре планирам да одам натаму, ако не ми ја дрпне некој до тогаш. Ќе им пишам да ги прашам ако не ја најдам, па ќе ви кажам каде ја има.