Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серии - општа дискусија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Chocolate.me, 2 јули 2013.

1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Реин да ја гледаш!!!!

Точно дека е ногу чукната и мрдната серија, и главната улога Хана е одвратна и тешка за гледање чатпат, ама серијата мене ми е ептен интересна, и дури у еден здив сите 3 сезони ги изгледав, и денес еве гледам, гледам, и шо ќе видам, се сум изгледала, ми се приплаче. :lol:
    Не е воопшто иста како Сексот и градот, не ни гледам дека се труделе да биде иста, од кај воа незнам, баш е многу поинаква.
    Дадов кратка рецензија тука http://forum.femina.mk/film-i-tv/preporacajte-interesna-serija-so-kratka-recenzija-t19/700.html прочитај.

На RainBow и Waka-waka им се допаѓа ова.
  2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Убава вест,нова епизода од Suits на 6ти март! :party: :party:

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.085
    Допаѓања:
    66.935
    Ја почнав јас Girls, всушност изгледав 6 епизоди. :D
    Прво, не можам сосема да се одлучам дали серијава е крајно дебилна или е интересна. Можам да разберам зашто не им се допаѓа на повеќето луѓе што ми рекоа да не ја гледам. Нема некоја приказна, не се случува нешто толку интересно, па едноставно да мораш да продолжиш да ја гледаш и да дознаеш за што се работи, нема некои хумористични елементи... Ликовите повеќето се грди, како Хана, тој дечко ѝ, мајка ѝ, татко ѝ, итн, има два-три лика кои се поинтересни.
    Ама, работата е што има нешто во глупавава серија што те тера да ја гледаш понатаму. Не знам да ви кажам што е тоа, ама ете, оваа ќе ми биде една од оние серии што ме нервираат, ама ме држи нешто да ја догледам. Значи, дебилно интересна е серијава. :rofl:

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.422
    Допаѓања:
    22.808
    ^^Мене ми е многу глупа серијава. Бадијала си го трошев интернетот за да ја симнам целата прва сезона. Изгледав 3 епизоди и се откажав, ја избришав. Воопшто не ми е привлечна и интересна да ја следам, не ми го задржува вниманието. Одвратна ми е Хана, одвратен ми е тој дечко и, целата серија ми е одвратна. Бљак! Не ја препорачувам.

Е сега, истовремено почнав да ја гледам и House of cards. Всушност само првата епизода ја изгледав, ама некако досадна епизода. Интересна ли е натаму да ја гледам или да не си трошам времето? Гледам дека ја препорачувате често....

5. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Girls e дебилна серија со тапија која ме заинтересира! :D
    И јасно е дека има страшно многу грди ликови, грди голи тела (на Хана нонстоп!), некогаш т.е често бизарни разговори и сцени, и секако гадни моменти, но има нешто што те влече понатаму, и онака често знаев да се изнасмеам, едноставно се релаксирав со неа. :lol:
    90 % од форумот а мразат, јас би ја гледала цел ден, у пижами, со овошен јогурт у рака. Не ми смета, не а дискриминирам, ама не ми е грда, незнам оти, ете, се навлеков на неа.

На RainBow и Waka-waka им се допаѓа ова.
  6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Кажете некоја серија од типот на The exes? :)

7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Супер серија на повидок, 2 епизоди се излезени досега.
    Крими-драма-со доза на sci fi моменти.
    Се работи за девојче со посебни моќи кое е заштитено од една група, но од друга страна, друга моќна група трага по нејзе затоа што знаат какви моќи поседува.

Ја препорачувам, одлична е досега!

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  8. smailing

smailing Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    16
    Кога станува збор за серии .. најмногу ги гледам сериите со некои надприродни работи :$ . Досега ги имам гледано и ги гледам некој сеуште:

The vampire diaries
    Teen wolf
    Beauty and a beast
    The originals
    Pretty little liars
    Ravenswood
    Star-crossed
    El internado
    El barco
    Terra nova
    True blood
    Gossip girl

:*

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Јас почнав Switched at birth да ја гледам. За сега ми е забавна,лесна серија. Глумците се многу харизматични и со мила ѕвезда. Претпоставувам повеќето веќе ја гледате,излезени се веќе 3-4 сезони,ама јас сега ја откривам,откако сите други серии што ги гледав горе-доле ми ги ставија на пауза ,до излегувањето на нови сезони.

Станува збор за две девојки кои што се заменети при раѓање. Тоа го дознаваат случајно откако едната ќе открие дека има крвна група која што е невозможно да ја наследила од нејзините родители. Едната фамилија е фамилија на самохрана мајка и ќерка со стекната глувост,а другата е четиричлена,богата фамилија. Почнуваат да живеат блиску едни до други,со цел да се запознаат и да го надополнат пропуштеното време. Останатото се згодите и незгодите што им се случуваат додека пробуваат да остварат врска.

На happygirl и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  10. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Целото име на тој во болд е El internado Laguna Negra.

Инаку и јас гледам такви со супернатурал:
    Doctor Who на прво место ми е овој
    Primeval
    Sanctuary
    Teen Wolf
    El Barco
    El Internado Laguna Negra
    Lost Girl
    а и детективските ми се интересни:
    Profilage
    Elementary
    Sherlock Holmes
    Hannibal

11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ја изгледав Secret diary of a call girl :( , па некоја британска од тој тип да ми препорачате, која е завршена.

Outrageous Fortune е чукната, ама до негде ја имам изгледано, ме мрзи да барам до каде.

12. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Бејби ако бараш нешто слично како серијата со Бел/Хана, нема за жал. Она си е, и ќе биде една и единствена. :doh:

Јас вртам во ќорсокак со сериите. Значи ја изгледав Betrayal, убава се тоа, ама само 1 сезона од 13 епизоди, значи тоа е ПРЕМАЛКУ.
    Секоја недела ги патам - Grey's anatomy, Chicago fire, Arrow, Revenge, Suits.
    И толку е мојот репертоар.
    Фринџ а почнав ама не обожавам воопшто такви серии, прва сезона ја изгледав и на тоа остана, едонставно не ми лежат тие жанрови.

И сум во потрага по серија, која има квалитетна содржина, а не сепак напната, политичка посебно не, и со адвокати не, Suits доволна ми е на тоа поле, но пред се, барам серија која има повеќе сезони, и многууууу епизоди, знаете, да си ја гледам секој ден, да се соживам со неа.

На никоја друга не ми текна, освен на Lost, ако се сеќавате, ја даваа на А1 тв. Пошто никогаш не стигнав да ја догледам, а има многу сезони, и памтам многу ми се допаѓаше и едвај чекав да ја гледам секоја недела, па еве ја симнувам сега прва сезона во HD, и ќе си ја почнам од вечер да ја гледам.

Но, ако ви текне на некоја серија, долга и интересна, пишете ми.

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Анушка,ја имаш ли гледано Switched at birth?Топла,фамилијарна серија е,онака релаксирачка. До сега се излезени 2ипол сезони,а секоја од нив има по 30 епизоди. Прилично долго трае.

Во спојлер кратка содржина.
    Bay Kennish (Vanessa Marano) is an artistic teenager being raised by her stay-at-home mother Kathryn (Lea Thompson) and former professional baseball player father John (D. W. Moffett), in the wealthy Kansas City suburb of Mission Hills, Kansas, along with her older brother Toby (Lucas Grabeel). After studying blood types in school, Bay questions why her type is considered impossible given those of her parents. After genetic testing that confirms Bay is not biologically related to her parents, the family discovers that the hospital mistakenly switched Bay with another newborn, Daphne Vasquez (Katie Leclerc), a deaf teen who lost her hearing as a result of meningitis, living with her struggling single mother, Regina (Constance Marie) and Puerto Rican grandmother (Ivonne Coll) in the low-income neighborhood of East Riverside, Missouri.

When the two families meet, the girls struggle with their identities as Bay relates to Regina's artistic abilities and Daphne is drawn to John's athletic skills and to Kathryn's cooking abilities. The Kennishes learn that Regina is facing financial woes and propose the Vasquezes move into their guest home. The new living situation forces the girls, along with both families, to understand their differences and embrace their similarities. Kathryn attempts to bond with Daphne while unintentionally alienating Bay. At the same time, Regina struggles with Kathryn's influence on Daphne and bonding with Bay.

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.085
    Допаѓања:
    66.935
    ^ Ја гледа таа, си ја коментираме во темата. :)
    Анушке, детективски серии? Јас ја загледав Psych, иако ми беа многу сезони, осум има мислам, ама ептен ми прирасна за срце. Ем има хумор, има и интересни ликови.
    Друга од тој тип е White collar, исто е интересна.
    Или Скандал, има и за таа тема, баш разгледај ја, ама ептен добра си е серијата.
    Фринџ мене ми е врвот, јас ептен ја сакав серијата, мислам дека уште ми е број 1, штета што не ти се допаѓаат таков тип на серии.
    Од Шерлок што имаш гледано? Ако ја немаш гледано Шерлок со Камбербач обавезно да ја гледаш, или Елементарно исто можеш да ја ѕирнеш.
    Пиши каков жанр подетално те интересира, ако не ти фаќа ништо око од погорниве. :)

На Waka-waka и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  15. anuskaNESTLE

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Waka таа а гледам одамна ехееее, сериичката одма ме освои. :)
    Инаку Реин, таа White collar ми ја зборат сите, па ќе а симнам да а видам вечер баш дали ме бендисува.
    Елементари со Луси Лу е така? Интересна ли е и таа, ама да не бара многу внимание само и нерви, пошто слаба сум и со двете работи овој период нешто. :doh:
    Ни јас више незнам шо ми се гледа, да не е само напнато за гледање, повеќе опуштено да е, топла серија.
    Ја симнав и One three hill, и Lost од синоќа пак ја гледам одново пошто недогледана ми остана, па да видиме дали и мене ќе ми биде срање и дали ќе имам нерви да ја гледам после 1 сезона.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Анушка, да со Луси Лиу е Елементарно, таа е. Па шо знам мене не ми е многу напната, ама има малку и напнато во неа. За интересна, мене ми е, многу. Редовно си ја следам, така да ти ја препорачувам, симни си ја.
    Ако сакаш нешто за опуштање и релаксација и малку смеење јас ќе ти ја препорачам Средина(The Middle) ако ја немаш гледано. Мене ова ми е интересна, смешна ми е.
    Исто(иако не ми се верува да ја немаш гледано) мене одлична серија за опуштање ми е Вил и Грејс. Па и да ја имаш, мислам дека ќе ти се допадне повторно да ја гледаш, барем мене не ми е ич досадна :D

17. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.047
    Person of Interest - поранешен ЦИА агент е регрутиран од мистериозен милијардер кој поседува машина со интересни способности и двајцата спречуваат идни убиства и напади. Позади овој синопсис кој е најосновен течат и други суб-содржини во однос на приватните животи на двајцата главни протагонисти, неколкуте споредни, како и историјатот на машината.

The good wife е добра, ама ти не сакаш со адвокати. Им ја препорачувам на останатите. Една жена чиј маж јавен обвинител оди во затвор мора да најде начин како да го издржува семејството. Се јавува кај колеги од факс и почнува да работи како адвокат - а претходно се откажала од кариера иако била одличен студент.

Homeland - воен заробеник се враќа дома, ЦИА агент се сомнева дека Ал-Каеда го преобратила. Далеку од вообичаен шпионски трилер, има јаки психолошки моменти и ПТСД елементи.

Justified - никогаш у живот не сум помислила дека една hillbilly драма може да биде толку интересна :lol: Со маршали е, па заштитни сведоци, локални криминалци и многу, многу добар хумор :rofl:

18. 41319

41319 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    173

На сите ви ја препорачувам My mad fat diary, серијата е ФЕНОМЕНАЛНА! Британска серија, има 2 сезони, првата сезона има 6 епизоди, втората 7. Правена е (барем поголем дел) според дневниците на Rae Earl, но дејствието наместо во 80тите како што е во дневниците, во серијата се одвива во 90тите.
    Еве нешто ко trailer, изгледајте барем 1 епизода, ви гарантирам дека нема да зажалите!

https://www.youtube.com/watch?v=UJc2Wa5cR_8

19. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Започнав да гледам нова серија, Crisis, 5 епизоди се излезени. Децата на најмоќните и најбогатите луѓе во Америка се киднапирени. Двајца агенти се обидуваат да ги најдат и воедно да ги спречат родителите на кои киднаперите им даваат инструкции и наредби со цел да си ги повратат децата неповредни. Интересна серија е, ја препорачувам

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    ^Баш ја меркав серијава и незнаев дали да ја почнам ама како што читам изгледа возбудлива и интересна е.
    Од новиве серии немам почнато ниту една, се двоумам помеѓу Belive(со девојчето кое има натриродни сили) или пак The 100. :^)

А од сериите што уште не се почнати ја пикирав една, The Last Ship(најмногу поради Dr. Mark Sloan од Grey's Anatomy)