Женски да ми препорачате некоја убава француска серија, по можност понова. Почнав да го учам францускиот, па што побрзо си го навикнам и увото на јазикот, тоа подобро.
Profilage. На AXN ја даваат. Не знам точно кој ден и во колку часот, но има на www.axn-mk.com распоред.
Што гледате во летниов период луѓе? Ептен е тапа со серииве, ништо нема за гледање. Се мислам да почнам некоја, ама па не знам ни што да почнам. Ај кажете ако сте со нешто ептен заразени, може и нешто крими да биде, ми фали една таква добра серија.
Раин дали ги имаш гледано Criminal minds?Jaс лани летото бев заразена со серијава ги изгледав сите сезони, буквално гледав по 7-8 во ден, има 9 сезони и таман ќе ти биде.Инаку одлична е, со многу добри карактери, стории, убиства и случаеви.
^ Имам гледано неколку епизоди, порано на Сител кога ја даваа. Не знам зашто не си ја симнав да ја догледам, ама дефинитвно ќе побарам да видам што сум гледала, што не и ќе продолжам. Фала ептен на предлогот.
Јас конечно немам обврски и редовно си гледам One trеe hill, има многу сезони и е лесна и релаксирачка. Исто така гледам чат пат Lost, никогаш не сум ја догледала па сега а почнав одново ама одамна неам гледано, некоја недела, ама си стое во фолдер, имам уште доста останато и од неа. А од сега моментално, ја почнувам новата сезона на Orange is the new black, осеќам дека нема да има спиење вечерва, пошто ми е една прејака и серија која ми го одзема вниманието како никоја друга, кога ја гледам неа и светот да се руше надвор - нема да осетам. А ми се симнуваат и нови епизоди од Girls, имам едно 7-8 од неа останато. Реин ако а немаш Оринџ ис д њу блек гледано, гледај ја, а за криминална незнам, моментално неам таква на репертоар.
Оваа што ја даваат на сител во 00.00 летна љубов е на француски. Серијата нема никаква содржина, не ми се допаѓа но добра е за учење јазик, јас затоа ја гледам, уживам во францускиот
Моментално гледам Orange is the new black, Suits, PLL, сега планирам да ја почнам Californication, таман е подолга, има доста сезони за гледање. На пауза ми се GoT, Arrow, The Big Bang Theory.
Реин, јас ти ја препорачувам The Killing. Интересна крими серија, има 3 сезони од по 13 епизоди и сега на 1 август излегува последната, четвртата. Според мене, одлична приказна, солидна глума па ако ти фати око ѕирни ја Еве ти trailer http://www.youtube.com/watch?v=UPSCH9y2NcU
Реин,и јас барав занимација за летниве денови Си ги гледам Suits,Elementary ги изгледав 2те сезони,Убавицата и Ѕверот (иако е ужасно досадна),Мелиса и Џои... И јас ти ја препорачувам Orange is the new Black,само што ја почнав и многу ми се допаѓа. И Ханибал ја имам ѕирнато,не е лоша.
Елена,сличноста им е во покажувањето на секс сцени,крвни битки,алкохол и предавства на еден со друг. Спартакус ти е историска слика на гладијаторите и нивниот став кон римјаните. Мене ми е најубава првата сезона,иако првите епизоди се малку досадни,после им се фаќа редот. Да си ја изгледаш,интересна е,а и има прекрасни мажи за плакнење очи
Од Orange is the new black изгледав можеби една епизода, ама некако чудна ми беше. Не знам, треба да и дадам уште една шанса. Како и да е, се зафатив со Criminal minds, таа е сега на репертоарот и е токму тоа што ми требаше, благодарност до 1209. А The Killing оди на листата, гледам има и добра оцена, мислам дека и таа ќе ми се погоди. Инаку излегле за Еми номинациите, Mad men има осум номинации, ептен сум среќна.
Знам дека е историска, ама мислев на сличностите кои ги наброја погоре. Значи сепак ќе и дадам шанса.
Девојки препорачајте ми серија од типот на Suits, White Collar... Сакав да ја почнам Criminal Minds ама некако многу сезони ми се видоја.. 210 епизоди
The killing јас имам пишано рецензија по темата Препорачај серија мислам се викаше, побарај ја. Eдит:еве линк film-i-tv/preporacajte-interesna-serija-so-kratka-recenzija-t19/670.html?hilit=the%20killing#p1792717
Има многу сезони да, доста епизоди, ама право уживање се. Поразлична е од другите крими серии зашто не се сведува се само на докази, туку има многу добри психолошки моменти. Можеш и Psych да ја ѕирнеш, има страшно добар хумор и одличен водечки тандем со предобра хемија.
Порано многу гледав серии,особено шпански.Ги гледав CSI:Miami,CSI:NewYork..How I met your mother... Од турските гледав некое време Бурни времиња, потоа и Судбината на Фатмаѓул. Сега не гледам ни една.