Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серии - општа дискусија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Chocolate.me, 2 јули 2013.

1. cupcakeb

cupcakeb Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    121
    Gossip girl,games of thrones,vampire diaries ;)

2. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    Женски да ми препорачате некоја убава француска серија, по можност понова. Почнав да го учам францускиот, па што побрзо си го навикнам и увото на јазикот, тоа подобро. :lol:

3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Profilage. На AXN ја даваат. Не знам точно кој ден и во колку часот, но има на www.axn-mk.com распоред. :)

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    67.000
    Што гледате во летниов период луѓе? Ептен е тапа со серииве, ништо нема за гледање. Се мислам да почнам некоја, ама па не знам ни што да почнам. Ај кажете ако сте со нешто ептен заразени, може и нешто крими да биде, ми фали една таква добра серија.

5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.554
    Допаѓања:
    42.946
    Раин дали ги имаш гледано Criminal minds?Jaс лани летото бев заразена со серијава ги изгледав сите сезони, буквално гледав по 7-8 во ден, има 9 сезони и таман ќе ти биде.Инаку одлична е, со многу добри карактери, стории, убиства и случаеви.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    67.000
    ^ Имам гледано неколку епизоди, порано на Сител кога ја даваа. Не знам зашто не си ја симнав да ја догледам, ама дефинитвно ќе побарам да видам што сум гледала, што не и ќе продолжам. Фала ептен на предлогот. :)

7. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Јас конечно немам обврски и редовно си гледам One trеe hill, има многу сезони и е лесна и релаксирачка.
    Исто така гледам чат пат Lost, никогаш не сум ја догледала па сега а почнав одново ама одамна неам гледано, некоја недела, ама си стое во фолдер, имам уште доста останато и од неа.
    А од сега моментално, ја почнувам новата сезона на Orange is the new black, осеќам дека нема да има спиење вечерва, пошто ми е една прејака и серија која ми го одзема вниманието како никоја друга, кога ја гледам неа и светот да се руше надвор - нема да осетам.
    А ми се симнуваат и нови епизоди од Girls, имам едно 7-8 од неа останато.

Реин ако а немаш Оринџ ис д њу блек гледано, гледај ја, а за криминална незнам, моментално неам таква на репертоар. :)

8. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Оваа што ја даваат на сител во 00.00 летна љубов е на француски. Серијата нема никаква содржина, не ми се допаѓа но добра е за учење јазик, јас затоа ја гледам, уживам во францускиот :inlove:

9. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Моментално гледам Orange is the new black, Suits, PLL, сега планирам да ја почнам Californication, таман е подолга, има доста сезони за гледање.
    На пауза ми се GoT, Arrow, The Big Bang Theory.

10. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Реин, јас ти ја препорачувам The Killing. Интересна крими серија, има 3 сезони од по 13 епизоди и сега на 1 август излегува последната, четвртата. Според мене, одлична приказна, солидна глума па ако ти фати око ѕирни ја :D
    Еве ти trailer :)
    http://www.youtube.com/watch?v=UPSCH9y2NcU

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Реин,и јас барав занимација за летниве денови :D
    Си ги гледам Suits,Elementary ги изгледав 2те сезони,Убавицата и Ѕверот (иако е ужасно досадна),Мелиса и Џои...
    И јас ти ја препорачувам Orange is the new Black,само што ја почнав и многу ми се допаѓа.
    И Ханибал ја имам ѕирнато,не е лоша.

12. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Спартакус е слична серија на Гот? :?: Се мислам дали да ја почнам..

13. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Елена,сличноста им е во покажувањето на секс сцени,крвни битки,алкохол и предавства на еден со друг.
    Спартакус ти е историска слика на гладијаторите и нивниот став кон римјаните.
    Мене ми е најубава првата сезона,иако првите епизоди се малку досадни,после им се фаќа редот.
    Да си ја изгледаш,интересна е,а и има прекрасни мажи за плакнење очи :lol:

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    67.000
    Од Orange is the new black изгледав можеби една епизода, ама некако чудна ми беше. Не знам, треба да и дадам уште една шанса. Како и да е, се зафатив со Criminal minds, таа е сега на репертоарот и е токму тоа што ми требаше, благодарност до 1209. :)
    А The Killing оди на листата, гледам има и добра оцена, мислам дека и таа ќе ми се погоди. :lol:
    Инаку излегле за Еми номинациите, Mad men има осум номинации, ептен сум среќна. :lol:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Знам дека е историска, ама мислев на сличностите кои ги наброја погоре. Значи сепак ќе и дадам шанса. :)

16. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Девојки препорачајте ми серија од типот на Suits, White Collar... Сакав да ја почнам Criminal Minds ама некако многу сезони ми се видоја.. 210 епизоди :o

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.554
    Допаѓања:
    42.946
    На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    67.000
    Има многу сезони да, доста епизоди, ама право уживање се. Поразлична е од другите крими серии зашто не се сведува се само на докази, туку има многу добри психолошки моменти.
    Можеш и Psych да ја ѕирнеш, има страшно добар хумор и одличен водечки тандем со предобра хемија.

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Она кога ќе завршат рекламите :angel:

20. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Порано многу гледав серии,особено шпански.Ги гледав CSI:Miami,CSI:NewYork..How I met your mother... Од турските гледав некое време Бурни времиња, потоа и Судбината на Фатмаѓул. Сега не гледам ни една. :D