Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серии - општа дискусија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Chocolate.me, 2 јули 2013.

1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Аххх, бре, очајно чекам да се појават луѓе кои ќе решат да ја гледаат Penny Dreadful или да се разбудат тие кои ја следат. Има толку многу добри настани, толку јака приказна, тешко ми е што немам со кого да коментирам ;(.

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.087
    Допаѓања:
    66.938
    Јас ја изгледав првата епизода ми се чини. Да ја догледам orange is the new black и мислев да се вратам на оваа. Само ради Џош, зашто ми е срцка.

На 1209 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  3. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Mistresses некој ја гледа? И има ли тема посебно за серијава? моментално оди трета сезона и се подобра ми станува ...

На Oleeenka и Tiki-lolipop им се допаѓа ова.
  4. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Зар никој не ја гледа Banshee? Ја па сакав тема само за таа серија да отворам пошо е страшно комплексна и дискутабилна серија, ама никој нема да ме друже изгледа. Тапа сте. :swear:

На wings и 1209 им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Вовед некој, за што се работи? (може и во соодветната тема за препорака на серија со рецензија :))

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.434
    Допаѓања:
    91.656
    Не сум сигурна дали има тема ама јас си ја гледам серијава и многу ја сакам. Вчера ја изгледав третата епизода од третата сезона. Се прашувам каде отиде Сави и дали воопшто ќе се врати...

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Имам пишано во соодветната тема за препорака на серија со рецензија уште пред неколку месеци - на страна 40 е.

На d.Darla и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  8. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.087
    Допаѓања:
    66.938
    Јас ја изгледав, супер ми легна. Отвори тема, зашто да не, ќе си продискутираме, па може ќе се заинтересира некој и ќе се приклучи.
    Па, не би требало да се врати. На Алиса Милано не и одговарало што снимањето се преместило во Канада, а се породи сега брзо.

На d.Darla и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Девојки, има ли некој што ја гледа серијава на Netflix, Sense8? На браќата, пардон братот и сестрата Вачовски. За љубителите на малку позабегани и понеобични серии :D Како и другите серии на Нетфликс, и оваа е излезена цела сезона, сега е првата сезона, оваa година. Почнавме да ја гледаме пред некое време со сопругот, и содржината е ок, интересна е, меѓутоа има многу геј елементи во неа, за мој вкус. :) Сега за сега ќе ја гледаме сеуште, се надевам нема да забегаат до крајност со спорните елементи и сцени. :| Би ја препорачала за пополнување време. Има одлична оцена на imdb, 8.4.

http://www.imdb.com/title/tt2431438/?ref_=nv_sr_1

Се работи за 8 луѓе од сите страни на светот кои не се познаваат, но почнуваат да се поврзуваат меѓусебно преку мислите, и почнуваат да им се преплетуваат животите.

На the.vampire.girl, do-re-mi и d.Darla им се допаѓа ова.
  10. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Хехехе мене ептен ме бендиса серијава, навечер ја пуштив, ама само 2 изгледав и наредниот ден сите 10 ги изгледав во еден здив...јес ад има геј елементи, ама серијата ми беше скроз каква што ми се гледаше викендот :)

На Tiki-lolipop, do-re-mi и green.eyes им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добра е, и ние сме при крај со гледање :) Само ме нервира кај сериите од Нетфликс што мораш да се утепаш чекајќи до новата сезона, па треба да се потсетуваш што беше и како беше :?: Само се надевам нема да ја прекинат, или да ја зафркнат, како со еден куп други серии :)

12. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Пред некој ден баш чепкав на нет да видам дали ќе има сезона 2, уште немаше ништо официјално, не се знаело се уште. Дааа, лошо е што цела година до наредна сезона, а добро е што излегуваат наеднаш цела сезона, да не моар по една недела (некогаш и две ) за нова епизода.

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    И ја се приклучувам со позитивни коментари за sense8,ептен оригинална и интересна приказна.:) А и сите пофалби за Netflix се` подобри серии имаат. И да,доста експлицитни геј сцени има..
    Деновиве ќе напишам една поголема рецензија.

На the.vampire.girl, d.Darla и green.eyes им се допаѓа ова.
  14. temily

temily Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2015
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    201

Како го користите Netflix во МК?

15. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    јас ги симнувам серииве со торенти...а и ги има на PopCorn

16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Ја изгледав првата сезона, почнав со втората ама некако се едното исто се случува, ми станува досадна брзо. Само ради Алиса Милано ја гледав искрено, другите глумици не ми се нешто мн способни за глума.

17. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    И јас ги симнувам од замунда или kickass :)

18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.087
    Допаѓања:
    66.938
    Mistresses сезонава е ужасна. Да не излегуваше во летен период до сега ќе престанев да ја гледам.
    Ништо не се случува, некакви глупости трупаат без врска само.
    Хари и Џос демек беа во толкава голема љубав и сега не го бивало, тешко било, бла, бла, а не дека е тешко, туку сфатија дека не се сакаат. Толку ја надуваа работата со нив на крајот на минатата сезона и сега одеднаш пуф, ништо. Многу ме нервираат вакви нелогични работи.
    Серијава е глупава, крајно проста и неинтелигентна.

На Jordanovska-K, marama и Tiki-lolipop им се допаѓа ова.
  19. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Не ми е мене ич глупава, бап ми е реална, само шо ептен со Хари и Џош мислам не го биваше ова , навистина од нигде-никаде :/

20. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Девојки, да ве прашам дали некоја од тука по некоја случајност ја гледа серијата Daredevil?

Од првава епизода што ја изгледав, засега доста интересно делува. Ако се покаже понатаму како ОК, ќе ја препорачам со рецензија. :)

Ако има кандидати, може и тема да се отвори. :)

А можеби ќе седнам да ја погледнам и Mr. Robot. Не знам која од членкиве ја гледаше, мислам дека и тема отвори за таа серија. :?: