Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серии - општа дискусија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Chocolate.me, 2 јули 2013.

1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Forever ја гледа некој? Ќе има ли втора сезона и кога? :?:

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.087
    Допаѓања:
    66.939
    И јас ја почнав, ми се допаѓа, очекувам доста работи од серијава, се надевам нема да разочара.
    Оваа ја укинаа, има некои петиции од фановите за нејзино враќање, ама не ми се верува да се случи такво нешто. Мене серијава ми е една од најразочарувачките за жал и сосема оправдано е прекината.

Инаку, јас гледам The Apprentice UK моментално и морам да кажам дека ми се допаѓа многу, многу повеќе од американската верзија. Лорд Шугар ми е сто пати подобар од Доналд Трамп, некако посериозен ми делува. Страшно добро е направена, музичето е секогаш погодено да долови некоја хумористична ситуација. Британскиот хумор не е занемарен, одлични интелигентни реплики. Доколку не сте го гледале шоуво, а сте љубители на вакви бизнис емисии обавезно да ја погледнете. :)

На Lady Phoenix и green.eyes им се допаѓа ова.
  3. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    И јас планирам да ја почнам,ја меркам уште кога излегоа сите епизоди ама никако да најдам време. Како ти делува до сега? Брзо се одвива дејството?:)

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Тики, стигнав до 5-та епизода, бидејќи траат по 50 и кусур минути и да ти кажам, серијата е доста интересна и динамична. Цело време нешто се случува, има акција, има различна приказна во секоја епизода, а сепак основната се проткајува цело време.

Не сум љубител на серии со суперхерои, ама оваа испадна многу интересна. Кај и да е, ќе ја препорачам со рецензија, а ако има доволно кворум, може и тема да отвориме. :)

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella^4ever

Bella^4ever Нов член

Се зачлени на:
    19 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Обожавам серии а омилени ми се Gossip girl,Friends и Teen wolf :l:

6. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    White collar anyone? Можи ве имам прашано, се извинувам ако се повторувам. Јас ја догледав и многу ми е мака што не беа поќе сезони. 6 сезони се, ама 6тата сезона само 6 епизоди беа. дали некој ја има гледано и дали има тема за неа?

7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Јас си ја изгледав,интересна беше,ама искрено има многу,многу појаки од неа.Не се откажав само заради лепотанчето Бомер,преубав за гледање.
    Како што знам,нема тема.

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.
  8. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Па ок, веќе и завршена е, не мора тема. И мене Мет ми е интересен ептен во серијата, инаку има има пропусти и нелогични работи еден тон, ама сепак забавна ми беше...Таква н екоја слична барам, сега таква ми се гледа, или како Менталист... :)

9. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.087
    Допаѓања:
    66.939
    Не знам Psych дали си ја гледала, ама и таа е доста забавна. Не се снима веќе, ама ако не си ја гледала мислам дека супер ќе ти легне. Детективска серија со доста комични моменти и ептен допадливи ликови. :)

Јас моментално гледам Face Off, мислам дека @LivingGlam ја имаше спомнато некаде, па сега таман ми дојде. Ептен е забавна и ми се допаѓа што атмосферата е пријателска и позитивна, што си помагаат. Тоа многу ја двои од сите други емисии од ваков тип каде само си зборат позади грб и се расправаат.

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.217
    Допаѓања:
    56.868
    Face Off e стварно закон. Во право си @RainBow, веројатно единствено реалити каде што се цени само вистински талент и труд. Баш пред некој ден проверував дали има нова сезона, колку што знам не се’ уште.

11. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.087
    Допаѓања:
    66.939
    Почната е на 28ми јули новата, утре ќе може да се гледа втората епизода. :)
    Јас ја почнав од прва сезона, сега сум на четвртата. Со секоја сезона се подобра и подобра е, право освежување ми е.
    Само ми беше криво во третата
    што победи Никол, што ја вратија воопшто, не беше фер за другите. Лора константно имаше одлични креации и сосема заслужи да победи.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.217
    Допаѓања:
    56.868
    Лора уште во две сезони натаму ќе ја гледаш, ќе ти здосади :D Ама стварно е неверојатен талент. Мене all-time favorite ми е Ентони, само не се сеќавам од која сезона беше.

И тој дечкото од прва или втора сезона што ги направи Ханс и Грета во финалето.

Фала за информацијата, се фрлам на гледање при прва прилика.

На do-re-mi и RainBow им се допаѓа ова.
  13. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    @RainBow Psych имам на тв гледано дел од епизодите, не ми е целосно гледана. Инаку да, интересна е и забавна , не напнува...Не можам да си погодам серија , почнав неколку не можам да продолжам не ме навлекуваат да се заразам онака ко шо си сакам да не станам од компјутер дури не изгледам. Graceland, Orphan black, Mr. Robot, Broadchurch, сите по една епизода ми се гледани, освен последнава, од неа 2-3 ;))

14. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.217
    Допаѓања:
    25.781
    alekce83 neznam do kade si so serijava,no ako si seuste zainteresirana sakam da te potsetam deka naj novata sezona pocnuva na 13 oktomvri, pozdrav :)

На alekce83 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    dali nekoj znae kade mozam da ja gledam Modern family online so prevod?

16. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.087
    Допаѓања:
    66.939
    Да не ја гледа некој случајно The Goldbergs? Ми фали некое ситкомче па се мислев на ова да му дадам шанса, гледам и доста солиден рејтинг има на имдб, 8,1.
    Инаку ја загледав Flesh & Bone, ме привлече балетот, ама серијата изобилува со се, освен со балет. глумата ми е тапа некако, а и гледам нема ни втора сезона да има, демек limited series ја направиле.

17. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Вреди ли да ја гледам втора сезона од The Originals? Серијава би ја гледала само заради Клаус ама сакам да знам дали вторава е интересна ко прва сезона.

На d.Darla му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Да не ја отварам посебната тема за да не налетам на спојлери, тука ќе прашам. Ќе се подобри четвртава сезона на Скандал или си го губам времето? Јас сум до епизодата кај што се обидуваат да ја уништат B613, ама некако не ја гледам со мерак како претходните сезони. Често се фаќам себе како ми избегале мислите од епизодата. Ај да чујам некое мислење. :wasntme:

19. karmenka

karmenka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    62
    Елена мене Скандал ми е прејака сезонава! Би ти препорачала да продолжиш да ја гледаш.

Да не бидам офф... најискрено ви ги препорачувам The Killing и The Fall. И двете се драми, трилери со мистерии на детективи во решавањето на убиства извршени од сериски убијци. Првата е подобра според мене, но и втората е одлична.

Ако сакате драма-драма тогаш дефинитивно The Affair! Предобра ми е. Премногу реална.
    Imdb - 8, јас силна 9ка.

На Lady Phoenix, d.Darla, Tiki-lolipop и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Да,според мене дури и поинтересна беше од првата сезона:) Јас како огромен фан на серијава ти препорачувам одма да ја симнеш,плус третата е во тек и е доста интересна:)

На XMaN, Perfectgirl5, the.vampire.girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.