Јас ја изгледав прва сезона и чекам сега кога ќе ми бидат другиве серии на пауза да ја симнам втора. Нема да згрешиш мене ми е многу релаксирачка,има доста комични моменти,а и ликовите се ептен допадливи. Интересна е зашто секоја епизода е всушност снимена според вистински настан од секојдневието на главниот лик и на крај секогаш ги прикажуваат оригиналните ликови. Исто интересно е што е снимена демек во 80тите,90тите и тоа и дава специфичен шмек. Ти ја препорачувам,мислам ќе ти се допадне
Gotham мора да ја гледате. Прејака е серијата. Arrow новава сезона позитивно ме изненади, а исто така и Grimm се подобрија во новата сезона, а предтоа беа малку монотони и дејството беше многу бавно. Сега ги чекам новите серии што треба да излезат со нови сезони.
Jessica Jones - уште една добра серија на Нетфликс. Станува збор за една девојка која работи како приватен детектив. Истрауматизирана од еден моќен маж кој ја чувал како заробеник и и ги контролирал постапките со помош на неговата натприродна сила за контролирање на умот, таа се држи настрана од луѓето во страв и параноја да не и се повтори истото. Но, иако таа не сака да биде супер-херој, поради желбата за правда решава да му се спротистави и да им помогне на сите негови жртви кои биле изманипулирани на еден или друг начин. Ми се допаѓа тоа што иако станува збор за типична стрип приказна со good guy vs. bad guy, сепак дејствието е поинаку прикажано. Повеќе се сконцентрирани на психолошките проблеми на главниот лик и нејзините блиски, на психолошката игра помеѓу Џесика и нејзиниот противник, емоционалната траума која сите ликови ја имаат доживеано. Сето драма совршено зачинета со акција, дискретен акцент ставен на натприродните способности. Одлични сцени со акција и тепање, нешто слична како кај Daredevil. Krysten Ritter е одлична, супер и одговара улогата.
Девојки, ќе може ли да ми препорачате серија во стилот на Modern Family или Big Bang Theory. Не сум во тек со новите серии, а и немам време многу да пребарувам, ми треба нешто релаксирачко, 2-3 епизоди пред спиење.
Hot in Cleveland многу е јака иако постара, исто нова е Jane the virgin интересна е но трае нормално 42 мин.
Одлична серија. Јас сум моментално на 7мата епизода и ептен ми легна. Не е нешто претерано како Arrow, да превртува човек очи постојано, посуптилна е, ама ептен го задржува вниманието. Не можеле да најдат подобра актерка, баш е специфична и предобро го доловува ликот. Супер е што има цела сезона, да не чекаме само епизода по епизода. Можеш да ги ѕирнеш Baby Daddy, Black-ish, The Middle, Mike & Molly, Mom...
Не знам дали успеав да намамам некого да ја гледа серијава (освен @Valerin), ама еве, ќе кажам уште еднаш дека не е одлична, туку супер криминалистичка серија која вреди да се погледне. Еве трејлер за најновата сезона која ќе има само 2 епизоди и најверојатно ќе му претходи на филмот кој ќе претставува едно заокружување или крај на серијава.
Јас, јас, ја следнам уште првата епизода прва сезона, актерот ме намами да ја почнам, слаба сум на чоколадни муженца не се излажав, ја изгледав и потоа ја навлеков и мајка ми и сега секој ден ме прашува кога ќе почне серијава. Одлична е и јас ја препорачувам, само ме нервира што има малку епизоди, а долго се чекаат. А јас еве при крај сум со Марвел, Џесика Џоунс, ептен ми е по мерак, многу добро сценарио и одлични актери, и таму муженцето ме влече.Ја препорачувам и таа.
сакам да почнам да ја гледам серијава Спојлер: серија http://www.imdb.com/title/tt0162065/ , па дали ја има некој гледано и ако може да ми пратите торент, зошто не можам да најдам нигде кај што барав.
и официјално луцифер на 25 јануари 2016 http://www.imdb.com/title/tt4052886/episodes?season=1&ref_=tt_eps_sn_1
Јa зaвршив пoследнaтa епизoдa oд дневниците и сеa имaм дoстa слoбoднo време дo следнaтa (26 јaнуaри излегувa ) Некoј предлoг, сличнa некoјa дa утепaм време ?
За сите љубители на серијата Luther, сакам свечено и официјално да соопштам дека е излезена новата епизода на торент. @Valerin, уживај!
Моментално ја гледам Elementary (на почетокот бев скептична, ама добра е). Сите други серии што ги гледам ги чекам епизода по епизода (The blacklist, The Big Bang Theory, Orange is the new black, Modern Family, Sherlock Holmes - верзијата со Бенедикт што е). Сите ми се интересни на свој начин, ама најдобра ми е The blacklist. Ако може некој да ми препорача серија слична на оваа (со превод) би му била благодарна
@Madam-A со која серија си заразена моментално? Ја изгледав Luther, благодарност до @Lady Phoenix за предлогот, ептен добро ми легна. Почнав Квантико да ја гледам, изгледав една епизода, ама некако не сум задоволна. Лоша глума од главната актерка, премногу шпанска серија моменти, лигава е малку серијава и не знам дали да продолжам или да барам нешто друго. Едит, леле втората епизода почнува со My name is... I have always... Дефинитивно не ја гледам.
@RainBow јас да ти кажам ја изгледав од што немаше што друго да гледам, не ми беше лоша приказната ама за актерката си во правп ептен некако смотано делува, нема фацка за полицаец барем не како оние женски што ги гледаме по крими серии.А и не ми е убава нема шарм, а и оној дечко и и тој е доста млак, другите ликови ми се поинтересни. Јас ја почнав Chicago PD не е лоша, забавна ми е и ликовите се океј, баш онака нетипично цајканско понашање имаат.Што знам ми легна како што може да легне серија од овој тип.Па ако не ја гледаш дај и шанса.