Само првата епизода...засега делува ветувачки. Ми се допаѓа оригиналната кореографија...а за разлика од оригиналната приказна оваа е фокусирана само на периодот кога е во посета на Кина...засега...
Има некој што ја изгледал првата сезона од новава веб серија/документарец Making a Murderer? Ептен ме заинтересира, а и доста контроверзии прочитав па ме интересира и ваше мислење пред да ја почнам.
Дојдов да препорачам една серија, која ја утепав од гледање во последно време. Се навлеков, благодарение на другариве и интензивната дружба со нив зимава. Имено, станува збор за цртана серија, се вика Archer и една епизода трае 20 минутки. Полно е со зафрканции, стереотипи, бескрупулозни сцени и дијалози, преполно со сарказам. Кој сака да се насмее, а да не губи многу време - слободно нека ја погледне. Од Специјален поздрав, приметив дека @Nightwalker исто така ја следи, па - мило ми е што се најдовме.
@calliope, ти што ми зборуваше? http://forum.femina.mk/threads/Зависна-сум-од-серијата.12475/page-22#post-2658311 - Само ова треба да знаеш. Мило ми е што се разбираме.
Да изгледаш. Вкупно 10ина часа ќе ти одземе цела сезона, ама дава одличен поглед врз корумпираноста на системот, принцип на „наши сме си“ и „на ти - дај ми“ т.е. до кај се спремни да одат оние виши сили за да си го сочуваат газот, пардон мај френч. Страшна е помислата да го минуваш животот по затвори за нешта (нели, за вториов случај може само да претпоставуваме) што не си ги направил, само затоа што законот не ти е наклонет. Мислам дека тоа и била првичната замисла на режисеркиве, дури не се инволвирале ептен лично во случајот на Стивен, па малце забегале кон пристрасно-снимена документарка. Резултатот е овој - луѓето се испотепаа по нет дали конкретниов лик е виновен или не, а занемарија дека на уште стотици може да им се случува истото. Ќе се нервираш од некои епизоди пошто е факт дека има подметнати докази и водечките детективи се ужасни лажговци, а посебно ќе те нервира делот со Брендан, ама ете, the more you know. Мислење сама да си оформиш. Ако читаш од нет, премногу раја глумат експерти и лупаат „докази“ што не постојат, а ако одиш само по документарката, ќе осетиш дека е малку one sided. Сепак, вреди. Не за џабе има 9.1 рејтинг од над 28.000 души. Едит: Сега гледам датум. „Малце“ касно, може досега и си изгледала. Ениуеј, кој не изгледал - бујрум.
Не сум уште. Да ти кажам се мислев, па се загледав во друга серија ама штом ми помине колоквиумска ќе ја изгледам обавезно. Фала ти на одговорот
Ја гледа ли некој Луцифер? Мене ми е супер забавна,Том Елис ептен е секси и има одлична хемија со детективката.Случаите уште не им се премногу заплеткани,ама има место за напредок. За релаксација ја препорачувам.
Јас ја погледнав пред некој месец пилот епизодата и ми се допадна како замисла. Ама сега сум опседната со Арчер, па не сум ни видела дека има епизоди. Цела сезона ја извадија или?
Еве предлог серии што ги гледам и се добри: The 100 Daredevil Gotham Under the Dome The Frankenstain Chronicles Lucifer Colony
Кога станува збор за серии не знам за доста. Според мене во ТОП 5: 1. House of Cards 2. Breaking Bad 3. Orange is the New Black 4. Sherlock 5. Black Mirror од комедиите/ситкоми/оние по 20 минути епизода ги следам: 1. Couplings 2. Friends 3. 3rd Rock from the Sun 4. New Girl 5. 2 Broke Girls 6. Malcolm in the Middle 7. The Big Bang Theory 8. Scrubs 9. Community 10. Silicon Valley Least favorites од веќе почнатите ми се: 1. Revenge 6/10 2. Suits 6.5/10 3. Lie to me 6/10 други што сум ги следела и ги следам: Dr. House, Game of Thrones, Hannibal, True Detective, Dexter, The Newsroom, American Horror Story, Penny Dreadful, Futurama, Spartacus. Не знам веќе како крајот да им го фатам, а секогаш сум отворена за предлог . Моментално и се спремам на Making a Murderer.
Black Books планирам да ја симнам викендов. Се надевам дека е занимлива. Со месеци еден колега ми ја трубеше и ме споредуваше со Дилан и... Можда и Викинзите ќе ги изгледам...кај и да е.
Јас само да кажам дека излезе нова епизода за оние кои се љубители на Penny Dreadful. Патем, ја гледам Jessica Jones и морам да признаам дека ме бендиса.
Liaisions - Врски ( бугарска серија ја даваат на фокс лајф ) Незнам дали ја гледа некој ама серијата ми е скроз за опуштање и релаксирање
Дали ја гледа некој Outlander да каже нешто за серијата и кастингот? Гледам доста висок рејтинг има. Ја изгледав Damages и топло ви ја препорачувам.
Јас почнав да ја гледам серијата Leftovers. Се уште сум на почетокот, ми изгледа интересна. Има ли некој кој ме дружи?
Јас јас Историска драма со интересна приказна зачинета со натприродни елементи т.е патување низ времето и такви ми ти работи. Клер ми е прекрасна а и тој шкотланѓанецот е ммммх. Мене ми беше интересна серијава, за жал паузирав малку поради недостиг на време и имав започнато многу други серии, но сеуште ми стои на списокот и планирам да и вратам наскоро. Инаку во серијата има и насилство и голотија, експлицитни и гласни секс сцени Мислам дека само тоа ми пречи, другото се ми е во ред.