Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серии - општа дискусија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Chocolate.me, 2 јули 2013.

1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Вреди. Серијата е снимена предобро, многу реалистично, уметнички... Има добри случаи, добри дијалози. Првата сезона е малку бавна, а после е преинтересна и многу добра.

На Bender Rodriguez, Tiki-lolipop и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Ајде да се пријавам со уште една серија. Deutschland 83 се вика серијата. Дејството се одвива во периодот кога Германија била поделена на Источна и Западна.

Препорачувам за сите кои би можеле да слушаат на германски (има превод, туку, што не им пречи јазикот), што сакаат возбудливи случувања, заплеткувања, серии со двојни агенти. Вреди да се погледне, се изненадив и се навлеков.

На kjukli, 1209 и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.088
    Допаѓања:
    66.939
    Прашував за Outlander и не знам зошто прашував, требаше веднаш да седнам и да ја гледам. Врвна серија, ми стана една од омилените, одлична приказна, кастингот е без грешка, костимогафија на место, музика, се е погодено. Гледам има тема, ама за жал нема ни едно мислење, ќе си пишам сега, да поттикнам луѓе да ја гледаат.:D Има две излезени сезони со по 16 и 13 епизоди и обновена е за уште две. Базирана е на серијал книги кои би ги читала со огромно задоволство да имав време, можам само да претпоставам колку се добри.

@kanella фала ти за позитивното мислење и да ја догледаш кога ќе можеш, само поинтересна станува. Има доста шокирачки сцени што не ги очекував од серијава, апсолутно позитивно изненадување.

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.173
    Допаѓања:
    147.908
    Серии кои ги следам и гледам без да трепнам ми се:
    The originals
    The vampire diaries
    Pretty Little Liars
    Beauty and the beast
    Lucifer
    Grimm

Обожавам sci fi и хорор серии, ама не сите ми оставиле впечаток. На примеа American H. Story и Hannibal ми беа просек. Се зависи до вкус најверојатно.

Дајте препорака за добра серија од овој тип плс. :)

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.495
    Допаѓања:
    42.693
    Мене напротив овие што ти си ги набројала ми станаа крајно досадни и млитави после неколку сезони, освен Луцифер, не се ни споредуваат со квалитетот и приказната на АHS и Ханибал.
    Како и да е вкус е во прашање, според мене овие се многу подобри од првите.

На Bender Rodriguez и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.173
    Допаѓања:
    147.908
    Па како реков се е ствар вкуса.

7. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Баш ќе и се вратам. И онака во моментов сум во потрага по нешто ново за гледање но ништо не ми фаќа око а овде веќе знам како тече приказната отприлика па денес после работа ќе и седнам. На воведната песна сеуште не можам да и одолеам, многу ми е милозвучна.

Инаку во моментов ги следам Devious Maids и Young&Hungry. Едната смотана другата уште посмотана. Али она доброто смотано, гледаш и не се замараш. Сакам серии во тој стил, супер ми се за тепање време.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @LadyC,
    ако не си ја гледала Supernatural до сега, дефинитивно симни ја :) Како што е 11 сезони, до есен ќе ја гледаш :D

Од хорори би ти ги препорачала The Strain и Helix додека Dark Matter е со интересна сф тематика.

На Lady Phoenix и LadyC им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.173
    Допаѓања:
    147.908
    Гледана ми е Supernatural, ама не ми е цела, видиш ја имам заборавено од толку серии.
    Фала ти, ќе ги ѕирнам и другиве како се, да имам со што да си го исполнам времето. :*

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Само што ја завршив Sherlock.
    Оф боже, како сум можела да пропуштам ваква серија до сега? Mindblowing!
    Дефинитивно ја вбројувам во топ 3 крими серии што сум ги гледала.
    Возбудлива, со премногу пресврти, ништо не е така како што си замислуваш и скроз непредвидлива.
    За ликовите нема што да кажам, совршени сите до еден. Бенедикт како Шерлок е перфектен, дефинитивно најдобра адаптација што сум ја гледала до сега. Не е само драма, посебно ми се допаднаа комичните моменти, многу интересни случаи, необични и предобро разработени и објаснети.:)
    Само проблемот ми е што ја изгледав за два дена и како што читам сезоните излегуваат на секои две години? :(
    И Мориарти е жив???

На Vertigo TJ, kjukli, Marossa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Ајде како што сум тргнала со серииве, да се пофалам дека почнав да гледам уште една. Се вика Aquarius. Серијата е со Дејвид Духовни, сместена во времето на хипиците и главно сконцентрирана на Чарлс Менсон, уште пред да стане сериски убиец.

Не е лоша, има и други случаи кои се обработуваат, детективска, крими серија е. Ја препорачувам.

На 1209, Tiki-lolipop и LadyC им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ханибал ќе почнат да го емитуваат на Сител:clap: Едвај чекам. Јуху!:D :clap::clap:

На Marossa, blackpanter и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  13. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    Quantico ми е новата опсесија.
    Се работи за студенти кои се на обукука за да станат ФБИ агенти, паралелно се дадени случувањата додека трае нивната обука, и неколку месеци подоцна кога се случува терористички напад. За терористот се смета дека е некој од студентите.
    Мислам дека серијава ќе ме држи во неизвесност до самиот крај.
    Има само една сезона, 22 епизоди. Вреди да се изгледа.
    Препорачувам. (y)

На JustBeautiful и Cool_Girl им се допаѓа ова.
  14. Cool_Girl

Cool_Girl Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    15
    Јас моментално сум заразена со Devious Maids, ја гледам на интернет со српски превод, моментално е 4 сезона, пред некој ден излезе 4 епизода, се работи за куќни помошнички кои имаат многу животни проблеми, и загатки, нешто во стилот на Desperate Housewives. Ааа, да ја гледам исто така на интернет Bones, серија поврзана со криминални случки, кои подоцна се разрешаваат, убиен човек и во секоја епизода нов начин на убиство. Секоја епизода е сама за себе, иако има и случки кои се поврзуваат од епизода во епизода, но тоа се случки поврзани со главните ликови. Серијата на @PrettyDramaQueen ми излгледа интересно, ако најдам време ќе ја почнам. :)

На kjukli и PrettyDramaQueen им се допаѓа ова.
  15. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Јас почнав да ја гледам Ханибал, ама ја прекинав.
    Не ми фати око некако, многу ме нервира што преебавно се одвива дејството и случаевите не се воопшто убаво разработени и објаснети. Како повеќе внимание да се обрнува на психата на Вил и односот со Ханибал, па случаевите ги оставаат малку запоставени. Дури и кога ќе се открие кој е убиецот, како нафрлено ми доаѓа и се прашувам од каде излезе сега тоа.
    За актерската екипа, немам зборови, навистана се одлични, само ете ова малку во врска со самото дејство не ми се допадна.
    Видов дека на Сител ќе ја даваат, па може ќе и дадам уште една шанса, само заради актерската екипа.

Иначе ја изгледав Limitless. Барав некоја што е завршена по можност и наидов на оваа, откажана после една сезона. Океј серија, онака баш како за опуштање ми дојде, интересна приказна, ако сте го гледале филмот веќе знаете за што се работи, супер ликови, како за тепање време одлична е. :D

На Marossa и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    1489264392-ра серија што ја почнувам зашто по цели денови само лежам и гледам.

Lie To Me е серијата. Крими, детективска, како сакате. Со Тим Рот. Интересното е што учествува во разоткривање на случаи, т.е. вистината при криминални дела следејќи го јазикот на телото, микроекспресиите на лицето, тоналитетот на гласот итн.

Топло ја препорачувам.

На JustBeautiful, kjukli, kanella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Препорачај те ми некоја серија , фамилијарна ,со драми ..

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.088
    Допаѓања:
    66.939
    The Fosters и Switched at birth можеш да ги ѕирнеш. :)

19. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    И двете ги гледам хахха , али фала ти сепак :D

20. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Одлична е серијата. 8) Јас на Фокс ја гледав додека ја даваа..

Не можам од кикас да симнувам веќе па ќе почекам до септември за да си ја продолжам со гледање Коски. Најомилена ми е. :makeup:

Сега Прити литл лајрс си ги гледам, добри се за чилање.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.