Вреди. Серијата е снимена предобро, многу реалистично, уметнички... Има добри случаи, добри дијалози. Првата сезона е малку бавна, а после е преинтересна и многу добра.
Ајде да се пријавам со уште една серија. Deutschland 83 се вика серијата. Дејството се одвива во периодот кога Германија била поделена на Источна и Западна. Препорачувам за сите кои би можеле да слушаат на германски (има превод, туку, што не им пречи јазикот), што сакаат возбудливи случувања, заплеткувања, серии со двојни агенти. Вреди да се погледне, се изненадив и се навлеков.
Прашував за Outlander и не знам зошто прашував, требаше веднаш да седнам и да ја гледам. Врвна серија, ми стана една од омилените, одлична приказна, кастингот е без грешка, костимогафија на место, музика, се е погодено. Гледам има тема, ама за жал нема ни едно мислење, ќе си пишам сега, да поттикнам луѓе да ја гледаат. Има две излезени сезони со по 16 и 13 епизоди и обновена е за уште две. Базирана е на серијал книги кои би ги читала со огромно задоволство да имав време, можам само да претпоставам колку се добри. @kanella фала ти за позитивното мислење и да ја догледаш кога ќе можеш, само поинтересна станува. Има доста шокирачки сцени што не ги очекував од серијава, апсолутно позитивно изненадување.
Серии кои ги следам и гледам без да трепнам ми се: The originals The vampire diaries Pretty Little Liars Beauty and the beast Lucifer Grimm Обожавам sci fi и хорор серии, ама не сите ми оставиле впечаток. На примеа American H. Story и Hannibal ми беа просек. Се зависи до вкус најверојатно. Дајте препорака за добра серија од овој тип плс.
Мене напротив овие што ти си ги набројала ми станаа крајно досадни и млитави после неколку сезони, освен Луцифер, не се ни споредуваат со квалитетот и приказната на АHS и Ханибал. Како и да е вкус е во прашање, според мене овие се многу подобри од првите.
Баш ќе и се вратам. И онака во моментов сум во потрага по нешто ново за гледање но ништо не ми фаќа око а овде веќе знам како тече приказната отприлика па денес после работа ќе и седнам. На воведната песна сеуште не можам да и одолеам, многу ми е милозвучна. Инаку во моментов ги следам Devious Maids и Young&Hungry. Едната смотана другата уште посмотана. Али она доброто смотано, гледаш и не се замараш. Сакам серии во тој стил, супер ми се за тепање време.
@LadyC, ако не си ја гледала Supernatural до сега, дефинитивно симни ја Како што е 11 сезони, до есен ќе ја гледаш Од хорори би ти ги препорачала The Strain и Helix додека Dark Matter е со интересна сф тематика.
Гледана ми е Supernatural, ама не ми е цела, видиш ја имам заборавено од толку серии. Фала ти, ќе ги ѕирнам и другиве како се, да имам со што да си го исполнам времето.
Само што ја завршив Sherlock. Оф боже, како сум можела да пропуштам ваква серија до сега? Mindblowing! Дефинитивно ја вбројувам во топ 3 крими серии што сум ги гледала. Возбудлива, со премногу пресврти, ништо не е така како што си замислуваш и скроз непредвидлива. За ликовите нема што да кажам, совршени сите до еден. Бенедикт како Шерлок е перфектен, дефинитивно најдобра адаптација што сум ја гледала до сега. Не е само драма, посебно ми се допаднаа комичните моменти, многу интересни случаи, необични и предобро разработени и објаснети. Само проблемот ми е што ја изгледав за два дена и како што читам сезоните излегуваат на секои две години? Спојлер И Мориарти е жив???
Ајде како што сум тргнала со серииве, да се пофалам дека почнав да гледам уште една. Се вика Aquarius. Серијата е со Дејвид Духовни, сместена во времето на хипиците и главно сконцентрирана на Чарлс Менсон, уште пред да стане сериски убиец. Не е лоша, има и други случаи кои се обработуваат, детективска, крими серија е. Ја препорачувам.
Quantico ми е новата опсесија. Се работи за студенти кои се на обукука за да станат ФБИ агенти, паралелно се дадени случувањата додека трае нивната обука, и неколку месеци подоцна кога се случува терористички напад. За терористот се смета дека е некој од студентите. Мислам дека серијава ќе ме држи во неизвесност до самиот крај. Има само една сезона, 22 епизоди. Вреди да се изгледа. Препорачувам.
Јас моментално сум заразена со Devious Maids, ја гледам на интернет со српски превод, моментално е 4 сезона, пред некој ден излезе 4 епизода, се работи за куќни помошнички кои имаат многу животни проблеми, и загатки, нешто во стилот на Desperate Housewives. Ааа, да ја гледам исто така на интернет Bones, серија поврзана со криминални случки, кои подоцна се разрешаваат, убиен човек и во секоја епизода нов начин на убиство. Секоја епизода е сама за себе, иако има и случки кои се поврзуваат од епизода во епизода, но тоа се случки поврзани со главните ликови. Серијата на @PrettyDramaQueen ми излгледа интересно, ако најдам време ќе ја почнам.
Јас почнав да ја гледам Ханибал, ама ја прекинав. Не ми фати око некако, многу ме нервира што преебавно се одвива дејството и случаевите не се воопшто убаво разработени и објаснети. Како повеќе внимание да се обрнува на психата на Вил и односот со Ханибал, па случаевите ги оставаат малку запоставени. Дури и кога ќе се открие кој е убиецот, како нафрлено ми доаѓа и се прашувам од каде излезе сега тоа. За актерската екипа, немам зборови, навистана се одлични, само ете ова малку во врска со самото дејство не ми се допадна. Видов дека на Сител ќе ја даваат, па може ќе и дадам уште една шанса, само заради актерската екипа. Иначе ја изгледав Limitless. Барав некоја што е завршена по можност и наидов на оваа, откажана после една сезона. Океј серија, онака баш како за опуштање ми дојде, интересна приказна, ако сте го гледале филмот веќе знаете за што се работи, супер ликови, како за тепање време одлична е.
1489264392-ра серија што ја почнувам зашто по цели денови само лежам и гледам. Lie To Me е серијата. Крими, детективска, како сакате. Со Тим Рот. Интересното е што учествува во разоткривање на случаи, т.е. вистината при криминални дела следејќи го јазикот на телото, микроекспресиите на лицето, тоналитетот на гласот итн. Топло ја препорачувам.
Одлична е серијата. Јас на Фокс ја гледав додека ја даваа.. Не можам од кикас да симнувам веќе па ќе почекам до септември за да си ја продолжам со гледање Коски. Најомилена ми е. Сега Прити литл лајрс си ги гледам, добри се за чилање.