А некој да не ја почна This is us? Одма има висока оцена дури 9 и јас ја изгледав првата епизода, ми изгледа како да ќе биде одлична емотивна драма, па ќе видиме.
Јас ја почнав Mr Robot. Имам уште 4,5 епизоди од вторава сезона и после ја почнувам The Night Of. Читав позитивни критики, башка ја испофаливте тука и ме привлече одма trailer-от штом го изгледав па не верувам дека ќе ме разочара. Инаку и Mr. Robot ептен ми се бендиса, не знам како одма не сум ја почнала кога излезе.
Симнав прва сезона и тон има слика нема првиот пат кога ја барав, Пират беј беше паднат,сајтот Кикес ми вадеше само по една епизода,не по сезона а јас сакам цела сезона пакет да симнам и така. Втор обид,овој. Трет..кујзнае Догодина ќе ја изгледам,кај и да е.
@zhap4e што стори со The Night Of? Btw, тука сум за да прашам дали некој ја гледа Лук Кејџ? Морам да признаам дека музиката и' е јака страна. А и генерално интересна е. Само не толку динамична како што беше Џесика Џоунс или Дердевил. Ама интересно поврзана со тие две. Вреди да се погледне. Башка и непредвидлива е.
Една епизода само за сега не можам деновиве да се концентрирам ради други работи да се подослободам и некој викенд се на екс
Јас сум до 7ма епизода. Мене генерално ми се допадна, сите серии досега на Нетфликс не ме разочарале. Дердевил ми беше најдинамична некако, со најмногу акција, некако само тоа ми фали во ЛК, малку повеќе fight scenes, а што се однесува до кастингот, немам никаква замерка, сите се феноменални, негативците како и секогаш highlight ми се во серииве. Единствено ме изнервира само што каде и да се појави Клер Темпл се обидуваат да ја спојат со главниот лик, така и во ДД беше, така и тука. Се знае дека во стриповите Џесика и Лук се заедно!!
Да и мене, ама не мора на романтичен начин да ја спојуваат со секој суперхерој, а инаку и мене ми се допаѓа што има кросовер на ликови. А и заборавив да додадам дека саундтракот е одличееен. Веќе ги најдов сите песни и секој ден ми се на риплеј
Се шушка дека Клер ја токмат за нов суперхерој - Night Nurse, дури и у една од епизодите ја ословија така, па можда затоа се трудат да ја експонираат поише во сите три серии.
Ајде да се активираме малку, иако знам дека овој период од годината е доста "зафатен". Дали некој ја гледа Westworld? На HBO е серијата и е за андроиди во забавен парк со Wild West тематика. Доста е интересна и доста ветува, особено што Џонатан Нолан е сценарист. И уште една: The Exorcist. Да, направија серија. Добра е за тепање време.
Девојки, ај ве молам нека ме просветли некоја. На која страна гледате серии? Поточно сакам да прашам ако некоја од вас ја гледа Sex and the city, каде ја гледа aма од прва сезона, целата?
И јас сакав истото да го постнам ама ете Лејди ме претркала. Јас од новиве серии ја загледав само Conviction. Хејли Атвел е во главна улога, ако сте ја гледале Agent Carter сигурно ја знаете, единствено заради неа и ја почнав и до сега ми се допаѓа. Не е нешто вау ама како за тепање време добра е, се работи за посебен одред каде Хејли ја назначуваат за главна, воедно е доста проблематична и ќерка на поранешиот претседател на САД, и секоја недела се обработува посебен случај каде има можност дека е донесена погрешна осуда. Сакав да ја гледам и Notorious ама се предомислив, па сега гледам дека This is us е доста популарна, па ќе ја загледам на Фокс лајф прво како ќе ми се допадне па после ќе симнувам торенти.