Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серии - општа дискусија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Chocolate.me, 2 јули 2013.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Veep е фантастична серија. Ретко паметен хумор. Сатира најточно.
    Јас ја обожавам Џулија уште од Сајнфилд. Глумчиште е. Ептен ја препорачувам ама ретко кок ја гледа, сите викаат, уф политика, не смени не е тоа за мене.

На 1209 и toogood им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.496
    Допаѓања:
    42.708
    Ја гледа ли некој Izombie? Мене ми е гилти плежр, многу е забавна, а и ликовите се онака баш интересни, убаво си ја вршат работата и се ептен супер екипа. Не дека е многу јака онака мислам од аспект на продукција, ама не е ич лоша јас ја препорачувам ептен. Трета сезона ми е најинтересна досега. Се работи за зомби епидемија и за една млада девојка која ќе биде случајно заразена па животот и тргнува во друг правец. Не е класична серија со зомбиња каде се онака мртви и мутави, туку баш се живи, јадат мозок и добиваат визии од него. Така Лиз ќе се вработи во полицијаи ќе помага при решавање на случаевите.
    Ако некој реши да ја погледне, ме интересира впечатокот па споделете го тука.

На x.Daisy.x, sweet-cherry, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.740
    Допаѓања:
    4.590
    Стара е серијава ама сега ја загледав и интересба била,незнам што сум чекала :) .Има некои детали што ми се бесмислени,ама ке ги занемарам. Сигурно сите ја знаете па нема да раскажувам. Од мене 8/10
    http://m.imdb.com/title/tt0455275/ C158flZVQAAzP8y.jpg

http://m.imdb.com/title/tt2191671/ elementary_367x208.jpg Модерен Шерлок Холмс.Сега почнав да ја гледам,и ме бендиса.,Не е толку добар можеби како серијата шерлок со Benedict Cumberbatch,ама интересна е и оваа.

Сакав да го редактирам предходното мислење за да го додадам и ова,ама неможам оти модераторот го додал во мислење од пред еден час,па нека повели и ова нека го додаде заедно.
    http://m.imdb.com/title/tt3749900/
    gotham-3.jpg
    Серијава е објаснување,за тоа како негативците станале негативци,и како дошло до ликот бетмен.Овде бетмен е сеуште дете,расте во серијава.(значи и глумецов расте со серијава,првите сезони е мн мал,сега е веке тинејџер)Мн интересна,психолошка.
    Следечи :) 1490917628049173100_213.jpg Да бидам искрена,првите сезони беа многу поинтересни,сега почнаа да ја тупат,ама сепак е добра.Посебно Дона и Харви ми се јаки.Адвокатска фирма запослува дете со супер интелект,ама освен Харви кој го вработи оти го препозна талентот негов и посебната меморија,другите незнаат дека детево нема факултет.Интересни случаеви и надмудрувања меѓу адвокатите,се до моментот кога го разоткриваат Мајк дека нема факултет завршено.Го препорачувам.

Последна измена од модератор: 4 мај 2017
    На theowndemon, toogood и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  4. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Dali nekoj gi ima gledano upload_2017-5-4_22-44-54.jpeg
    Victoria
    British drama series

upload_2017-5-4_22-45-46.jpeg
    Rosemary & Thyme
    British television series

5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
  6. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    upload_2017-5-7_12-0-21.jpeg Tipicna " British village mystery" seriija, lesna za pratenje a istovremeno interesna.
    Sekoja epizoda si e sama za sebe. Dveve zeni se tie koj demek go otkrivaat misterioznoto ubistvo, a drugite akteri vo sekoja epizoda se menuvaat.

4/5

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.417
    Допаѓања:
    250.432
    Што да продолжам да гледам, Hart of Dixie, Gray's Anatomy, Blindspot?
    Се започнато, а не догледано. Анатомијата престанав кај 6-та сезона, па продолжив со 12-та.
    На Fox Life, ги реперзираат првите две па ме фати мерак да ги догледам. Вредат ли?

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Харт од Дикси ти е сеедна. Јас ја догледав до крај, силум што би рекли северни соседи. Глупа е бре ништо не пропушташ. Коа ќе видиш како меѓу себе си ги сменија партнерите нема да ти се гледа.

За Грејс Анатами и ја сум до таму некаде анд ај вил стеј дер. Не ми се троши интернет нит време на шпански серии. Фала гледав Касандра/Росалинда/Руби, на времето и доста ми беа.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.740
    Допаѓања:
    4.590
    Ја гледам вовед во анатомија сеуште,јас мислам да си ја догледаш со ред :) Нене не ми е шпанска серија али секој свој вкус има.

10. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    72.876
    Blindspot ја гледам се уште ама некако почнаа да ја тупат.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.417
    Допаѓања:
    250.432
    Hart of Dixie ја почнав и ќе ја завршам, исто и со Анатомијата. Глупи серии се особено Харт, ама такви серии ми треба, лајт, приглупи, Блиндспот, имам уште 5-6 епизоди, и неа ќе ја догледам, па после сакам Табу да ја почнам и Хаус од кард.

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    Гениј со Алберт Ајнштајн на национал географик и Бегство од затвор на Фокс ги гледам само тие интересни ми се едвај ги чекам премиерите ♥

На Dimaja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Во последно време со мерак ги гледам само The Handmaid's Tale и American Gods. И двете серии се базирани по книги. За првата отворив тема пред неколку дена мислејќи дека можеби повеќето од вас ја следат, дека е „женска“ серија. А вторава многу брзо се искачува во мојата листа на топ 5. Серииште со прејака актерска екипа, а па за визуелниот аспект ич да не правам муабет... П-р-е-п-о-р-а-ч-у-в-ам!

Инаку, доколку барате добра апликација за следење кога излегуваат нови епизоди, јас имам инсталирано TVShow Time на телефон и баш ми е некако handy. :)

На RainBow, do-re-mi и 1209 им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.496
    Допаѓања:
    42.708
    Луѓе мислам дека досега зборев за Sense8 ама некако немав среќа и изгледа никој не ја гледа па идам пак малку да погњавам за неа.
    Сериозно е многу добра серија. Обработува многу табу теми на денешницава и со самото тоа ми е во топ 10 серии, зошто обожавам табу теми:x
    Серијава е за осум ликови кои живеат на различни страни од светот, водат различни животи, припаѓаат на различни раси, различен социјален статус, различна сексуална определба. Тие всушност поразлични не можат да бидат, а сепак имаат нешто заедничко, меѓусебно се поврзани и можат да се стават во кожата на секој од нив да делуваат со сопствен дух во туѓо тело. Можат да чувствуваат се што чувствува другиот и да бидат умствено на друго место.
    Со тек на случувањата ќе дознаат дека ги прогонува организација и сака да ги уништи зошто се опасни, у смисла имаат голема умствена моќ и со самото тоа не можат да бидат контролирани од оштеството.
    Многу ми е добра серијава, ликовите се кој од кој подобар, иако ниту еден актер не ми е познат, предобри се сите до еден. Не можам да издвојам кој ми е најдобар лик сите ги сакам.

Толку сум соживеана со серијава што кога ја гледам се смеам или плачам со нив.
    Да ја гледате, сериозно.
    @Bender Rodriguez @Hipster и остатокот од кланот болен по серии.

На simonka93, the.vampire.girl, RainBow и 5 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.675
    Допаѓања:
    168.046
    Мене ми е следна на „листата“ за гледање. :lol:
    Само после колоквиуми. :( А не си прва што збора нешто за Sense8 @1209 и колку повеќе читам за серијава ми иди уште сега да ја почнам, а немам време. :shake:

Јас, топло, ја препорачувам Chewing Gum. За оние кои сакаат да се думат дур гледаат што по ѓаволите се случува. :lol: Серијата не прај смисла, глупа е, актерите ми се онака просечни, треба да е комедија и е зошто сум се смеела на серијава ама смешна е зошто е глупа, а не зошто има нешто паметно. :wasntme: Накратко, 24 годишна девојка која немала секс и сака да има, е во шест годишна врска со еден кој не сака да има зошто тие двата се религиозни и црквата не им дозволува. Па таа прави се за да има секс.

На Nausicaa, Bender Rodriguez, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Почнаа веќе да објавуваат кои серии се обновени кои се укинати.

Скоро сите серии што ги гледам се обновени така да баш си се израдував. А најмногу сабајлево кога видов дека The Originals ја обновиле. Многу ми беше страв дека ќе ја укинат и мислам дека денот ми се направи.
    Единствено за Secrets and Lies малку ми падна глупо зашто ја завршија на cliffhanger и така без објаснување, а имаше потенцијал за нова сезона.
    Тука може да погледнете листа,ма да за некои серии уште не е сигурно.

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.091
    Допаѓања:
    66.953
    Blindspot е крајно нереална и досадна веќе, не ја гледам ако ја обноват. The catch ја откажаа среќа, на скандал последна сезона ќе и биде оваа, исто среќа. Греј уште ја гледам, и по несреќната смрт кога се откажав, ама години се во прашање, не се прекинува туку така.:shake:
    Летово и така нема серии, па Sense8 и The Handmaid's Tale се следни на листата. И Outlander со душа ја чекам.:inlove:
    Гледам и OITNB ќе биде доста интересна според трејлерот.
    Ново не сум придодала на листата, чекам да се растерети малку.
    Ја откажале и 2 broke girls, и така не се случуваше нешто посебно. The good fight ја обновиле, баш ми е мило, не очекував дека ќе биде толку добра без Алиша, спин оф е ова од The good wife инаку. :)

На JuLleE и 1209 им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ми излезе на фб, ко предлог од не знам кој од фб пријателите со коментар: Многу луд инспектор, ама многу. Да се гледа.
    И тоа и мислам да направам, во догледно време. Да одморам прво од впечатоци од друга серија. ]:)

На Lady Phoenix, Bender Rodriguez и Nausicaa им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.173
    Допаѓања:
    147.908
    Таман на време си пуштила убава серија по мој мерак. Ќе ја почнам и јас останав без серии, сите ми испозавршија. Тенкју

На 1209 и zhap4e им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Тамам, ќе споделиш впечатоци :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.