Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серии - општа дискусија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Chocolate.me, 2 јули 2013.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Даа, така се викаше. Фала што ме потсети. Ајде еве утре и задутре вечер ветувам ќе и дадам шанса на Ова сме ние. :) И така стои симната во лап топ. А ново нешто за Како да се извлечеш од убиство има или ќе нема!?

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.096
    Допаѓања:
    66.965
    Денес е премиера на четвртата сезона, утре ќе ја има на торент.
    Иако јас ја прекинав после првата сезона, некако премногу дупки имаше.

3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Дупки и здосадуваше, ама пак драматичен крај на епизодата ќе имаше и пак гледав (facepalm) Ме испорадува сега, утре маж е трета на работа и дополнително славам раат ќе гледам :rock:

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Колку ми е најдобра новата сезона на The Exorcist!!! Ме погоди во сите слаби точки- изолиран остров, куќа полна со деца, морничава легенда за шумска вештерка... Првата сезона беше модерно прекажување на филмот и ми беше ептен „мех“, ама сега? Едвај чекам да излезе нова епизода. Одамна не паметам вака да сум се загреала за некоја серија!!!!

Absentia едвај чекам да заврши. Заплетот е интересен ама целата серија ми е ма-че-ње. Развлечени сцени, непотребни муабети, недефинирани ликови... А да не почнам за тоа како, освен главната цура, сите останати ликови се ТОТАЛНО антипатични. Знаете колку ми е галје дали новата сопруга ќе преживее? Ич.
    Се што не е директно поврзано со главната приказна го мотам.

The Expanse очекувано тераше и втора сезона супер јако. Немам замерки, само пофалби иако епизода 5 ми го скрши срцето. :u: Сепак, визуелниот момент беше преубав!!

Z Nation, среќа, оваа сезона се врати во колосек и повторно е забавна и оригинална (y) Плус, сега, покрај зомбињата, има и некои чудни натприродни дешавки.

Исто, загледав уште една нова серија, Ghost Wars -мрачна, тажна и многу интересна :)

На 1209, Lady Phoenix, Bender Rodriguez и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.677
    Допаѓања:
    168.079
    Дојдов по мал предлог: tvtime.com
    Јас се преродив со апликацијава. Имаш календар, нови епизоди од серии си излегуваат (и тоа што гледаш во моментот), има квизови, беџови и воглавно е средено и се што треба за некој љубител на серии - го има. Ја користам веќе неколку месеци и да ја уфрлам дека е навистина добра.
    upload_2017-11-22_14-1-2.png
    upload_2017-11-22_14-1-19.png
    upload_2017-11-22_14-1-39.png
    upload_2017-11-22_14-2-18.png
    Следно што сакам да прокоментирам е:
    Star Trek: Discovery
    Вака или така успеав да го загледам, подобро речено дури и на неќење го загледав. Бев љубопитна и на почеток е многу досадно, ако можите да помините преку почетокот, прекрасна серија е.
    А ме интересира ваше мислење за Big Mouth. Мене искрено ми се допадна, и тоа многу. Ама на никој околу мене не му се допадна и онака седам и се чудам, да не е до мене? :rofl: :tmi: Ми се допадна хуморот кој е проѕирен, скоро детски ама крај краева анимиран цртан со деца кои влегуваат во пубертет е ... :wasntme: И хуморот да беше поинаков не би ми се допаднало. :$ Премногу dick jokes. :tmi:

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ја гледате ли некаде (онлајн) black mirror, последнава сезона? Гледам има неколку епизоди излезени, ми искачаат најавите на фб, ама не ја најдов на сајтовите на кои гледам онлајн :)
    Тенкју :)

7. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Нема излезени епизоди, на 29ти декември излегува.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Хм, хм, хм :^) сум се излажала значи со промо видеата. :D Реков, е, викенов шо ќе гледам. Грев.:D
    Ептем ми се свиѓаа насловите :whew:

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Пред некој ден ја имаше на Шведска телевизија, ја првин помислив филм некој интересен и посел видов дека е серија и ми стана интересна и почнав да ја гледам од почеток бидејќи на телевизија беше понапред :D

10. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Кога ја загледав серијава на телевизија ми стана досадна и после незнам што ми текна почнав да ја гледам од почеток и ми стана интересна, комична серија.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    27.886
    Дали е почната да се емитува Salvation?

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    @zhap4e мор, паника ме фати. Викам како може Black Mirror да е излезена, а јас да не знам.
    На 29 декември викате излегува? :worried: Ќе треба некој пакт со дечко ми да правам, да не гледа ни тој ништо до крај на јануари па заедно да ги гледаме :worried:

На Elen4e_sonce, theowndemon и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @k.frosina, ако мислиш на серијата каде астероид и се приближува на земјата, излезена е целата прва сезона. Дечко ми ја гледаше, вика интересна била. Обновена е и за втора сезона :)

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ох. Јас само си имав „estupido“ момент |(:D Се научив толку површно и брзински да скролам по тоа фејсбукот, без да читам ,и запнав на промо-видеата8-| Гревотица.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    27.886
    Да за таа мислам фала ти многу,да се фрлам во поход да ја изгледам :rofl:

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LitttleRNBPrincess

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950

Серијава значи е закон. Да пукнеш од смеа, посебно Софија Вергера.

На no name5, buba4e89, k.frosina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.677
    Допаѓања:
    168.079
    upload_2017-12-26_23-2-5.png
    Да откажвам се за два дена. :D

И Bill Nye Saves the world има нови епизоди за два дена, ама некако .... :sweat: Има некој кој ја гледа? Дечко ми ја гледаше, јас покрај него неколку пати и ја догледав ама некако не ми е баш по ќеф. :| ... :doh: pc. :doh:
    Ако изгледам епизода- две колку да видам дали ќе ми се допадни ќе ја изгледам и новата сезона, па чекам да ме обесхрабри некој. :rofl: :tmi:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Видете вака...на неќење ќе се сврти некоја мк тв програма и оп некоја најава од типот:
    ВИ ЈА НАЈАВУВАМЕ СЕРИЈАТА СО НАЈГОЛЕМА ГЛЕДАНОСТ НА БАЛКАНОТ И ПОШИРОКО ВО УНИВЕРЗУМОТ!СЕРИЈАТА КОЈА ЌЕ ВЕ ОСТАЈ БЕЗ ЗДИВ...СЕРИЈАТА НАСЛОВЕНА КАКО БАБАТА ШО БЕРЕШЕ ГРОЗЈЕ ОТСЕГА НА ВАШАТА ОМИЛЕНА ТЕЛЕВИЗИЈА ВО РЕКОРДЕН ТЕРМИН ОД 20 ЧАСОТ...НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ДА ГЛЕАТЕ КАКО ПОРАНО СЕ БЕРЕЛО ГРОЗЈЕТО И КАКО БАБАТА ЌЕ СЕ ПОМЛАДИ И ЌЕ СТАНИ НЕ БАБА ЃУЛТЕПЕ ТУКУ ТЕТА ЃУЛТЕПЕ!
    И
    мене ми иди да ом да снимам серија со вака екстравангантен наслов и ќе ја насловам така шокантно:Двајцата полубратучеди,Возот шо ги прегази шините,Убиство на мртвата жена,Ишао и пао у дупку,Разбио је шишу,Громот шо мана у копривана....
    Ќе најдам актери некои и сценарио на степен на турските и ефекти на степен на индиските серии...
    Е некој за?

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.420
    Допаѓања:
    250.464
    Ја гледа некој серијата The Arrangement ?
    Има само една сезона. Ја видов ја рекламираат на Фокс лајв и ја симнав. Очекував друго, ама ок е. Заврши првата сезона интересно. Втората ветува дека ќе биде подобра. За тепање време е ок.

20. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.677
    Допаѓања:
    168.079
    Како да ја пиратувам епизодава?
    Пишав и 911 и 9-1-1 и никако не можам да ја најдам првата епизода. Макар и оналјн да е, ќе ми биди мило некој ако ме насочи како да ја најдам епизодава. Ептен сакам да видам за што се работи подетално.