Јас сега ја гледам третата, на 4та епизода сум. Првата сезона беше ептен добра, ама ептен, со страшна напнатост. Втората сеона не беше лоша, ама ми беше малку послаба некако. Морам само да кажам дека ми се згади Спојлер начисто кога оној ја силуваше Марин, како ја искористи, гадно копиле значи. Третава сезона некако... И нема некоја приказна што знам, досадна е малку. Актерите да, полн погодок се во сите сезони.
Кој нема гледано The Politician - шо чекате? Засега втора сезона многу подобра од прва, денес то се бинџа.
Фала ти, ама ја изгледав веќе откако го напишав мислењево. Дефинитивно одлична, кој ја нема гледано нека ја гледа.
Француската Marianne. До толку creepy на моменти што сум морала да тргам поглед. Хорор е патем и има една сезона. Приказната е одлична, а актерите им се совршени избрани за улогите. Perfume, уште една германска серија од Нетфликс. Се работи за современа преработка на книгата Парфем од Патрик Зускинд. Не е хорор, но е мистерија, со заплети. И последна изгледана ми е The Woods, оваа е полска серија исто така направена според книга. Мистерија, трилер чија втора сезона едвај ја чекам но којзнае кога ќе пристигне со ситуацијава.
Кај видов трејлер за Луцифер се изнервирав. Штом излези twin brother/ sister пиши пропало АМА ај дип Луцифер е ќе му дам шанса да се искупат од гревовите.
Ако ништо, се изнагледав серии периодов, толку да ми здосади веќе, ќе морам пауза да правам. Би ги издвојила неколку ( ако не пропуштим некоја) Netflix: You are dead to me ( не знам кога ќе излезе следната сезона, одлична ми е и ме смее, супер глумци се) You (одлична, две/три сезони мислам беа, демек се спрема и наредна, ама што се однесува до мене, може и тука да заврши) Hbo Go Game of thrones ( мислам дека сум единствена што не ја гледаше на времето, па сега ги изгледав сите 8 сезони за кратко време ) Мене ми беше одлична од почеток до крај, дали дека така наеднаш ја изгледав, дури и заврши задоволително за мене во однос на коментарите по нет Leftovers Серијава воедно ме и нервираше ама и ме привлекуваше, па можам да ја ставам во листата на интересни. Сега моментално ја гледам Outsider, фина онака, бавно се одвива, ама напнато, ми се допаѓа дека е мини серија
Започнува како тин драма ама потоа се претвора во сај-фај. Ако ти се допаѓаат пост-апокалиптични сценарија, футуристички технологии, и ако сакаш да гледаш девојки лидери ти ја препорачувам.
High fidelity Зои ми е симпатија отсекогаш. Многу интересна серија, лабава така за доцна вечер пред спиење. Роб е 30 год девојка која поседува продавница за плочи и музиката и е се' во животот, низ текот на епизодите проба да осознае зошто нема среќа во љубовта и дали таа е проблемот. Карактерно ликот многу ме потсетува на мене, борбата за да се сфати самата себе и што сака во животот и љубовта јас ја доживеав многу пати па ептен се приврзав за ликот, ми фалат само уште епизоди, малку се некако 10, а кратки. Гледајте ја, добра сценографија, интересни ликови, интересна приказна, посебно ако сте љубители на серии кои го опишуваат животот, а не некој посебен настан. И музиката која преовладува во секоја епизода е рај за уши.
Да не ја гледате Brave new world? Jaс ја почнав, ама што знам, некако ептен ми е направена како комерцијала, дека тоа се гледа сега. Се мислам дали да продолжувам.