Изгледав 4-5 епизоди и уште не ме навлече, малце на сила ја гледам. Екстра sci fi е, поради и што почнав да ја гледам, ама приказната ми е некако досадна, развлечена, се изгубив во дејствието од што е спора. Во кратки црти, една девојка преку нешто како VR сет иде во иднината, мислејќи првенствено дека е само игра. Па ќе види нешто што не треба, па ќе ја бркаат во сегашноста. Визуелно супер изгледа серијата, и она и брат и' (глумците) се бонбони за гледање... ама сепак лично досадна ми е, ептен ако немаш шо да гледаш почни ја.
Ја изгледав јас, мислам дека до пола бев кога го пишав мислењето. Ми се допаѓаше до тогаш, ама некако последните епизоди ми беа без врска, како да го уништија дејството што имаше потенцијал, сѐ некако се вртеа во круг. Очекував повеќе. Друга препорака од мене, The Devil's Hour. Една жена се буди секој ден во 3:33 часот со ужасни кошмари, а во исто време се случуваат и брутални убиства. Повеќе ако кажам ќе морам да напишам спојлери. Нема врска со натприродно и покрај насловот, мистерија е и научна фантастика, мене многу ми се допадна, многу добар концепт и убаво скоцкана.
Предобра е серијава, ние со мм во една вечер ја изгледавме. Сакам втора сезона. Предлог за нешто слично има некој?
Ќе има мислам и втора и трета. Слични ми беа и дарк и 1899 ама мислам дека те имам прочитано дека ги имаш гледано. Негде прочитав дека the OA била слична ама ја немам почнато.
Пошо како дарк ми е стилот за филмови и серии. Се што е таква тематика имам гледано. ОА гледав трејлер сега, ќе ја почнам вечер. Ништо друго не ме привлекува моментално. Нетфликс ја пуштија втората сезона Alice in Borderland. Ја препорачувам скроз. Првата сезона ме свиѓаше многу повеќе од Squid Game. Таа е темата иначе, игрици за живот.
@Lianna Anna Од мене имаш препорака за From и Yellowjackets. Влагаат во хорор жанрот, ама може да ти се свиѓаат. Мене лично Yellowjackets ми беше одлична, едвај чекам втора сезона, ол фимејл кест
И од мене препорака за Yellowjackets, ептен добро серииче, ја чекам новата сезонааа. Инаку the OA имаше врв прва сезона, втората не ја гледав зошо видов дека ја прекинале серијата.
Tree Pines - кој бара криминална серија, еве ви една многу добра. Во сезоната се дешаваат повеќе злодела во истото мало градче, а главниот детектив ги решава едно по едно, отплеткувајќи ја полека мистеријата. Уште една серија каде што срце ми се скрши кога гледам дечиња жртви.
1899 предобра беше, ама откажале 2 и 3 сезона нема да се снимаат има објава од продуцентите. Крајот не беше така планиран, ама ете...
Нормално, тралалајки ги продолжуваат по три сезони, квалитетни ги прекинуваат... бизнис, на штета на уметноста.
OA е предобра серија, ама исто cancelled e и уствари завршува - недовршено. Стварно штета. Јас не знаев за 1899, ја гледам во моментов, и сега се разочарав