Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серии - општа дискусија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Chocolate.me, 2 јули 2013.

1. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    637
    Српската кинематографија не престанува да изненадува.... А каде сме ние на тоа поле? За жалење сме.

На ines.h и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Беса препорака од мене
    Коа спомна српска.
    Мада мислам режисерот или не знам некои од соработниците е од САД ама мн добра серија

3. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    637
    Скоро сите серии им се топ, па и филмови. Последна ја гледав Црна свадба добар почеток, заплет но крајот ме разочара али нема везе сепак се светлосни години понапред од нас.
    Ние немаме ни една серија (зборам у по ново време) а се чувствува "глад" кај народот за нешто македонско

4. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    832
    Се очекува да почне македонска серија на Алфа Бистра Вода. Наводно инспирирана од вистински настани.

На OmilenataZaNego му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    Леле, што напраиле со "That '90s Show"?? На 14-15 години дуваат, се драпаат, спремни се за секс?? Изгледав дури 4 епизоди и секоја е полошо и полоша. Cringe на најјако.

Од "Anne Rice's Mayfield Witches" изгледав 2 и ми се допаѓа искрено, иако читам не била ко книгите.

6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.744
    Допаѓања:
    168.914
    Значи, исто. :D @MissChievous пошто ете Џеки е 15, другите наполнаја 18 дури 3-4 сезона. Дуваја од прва епизода и се драпаја и се пијанеја. :D Дона и контрацептиви пиеше. Сакам да кажам, ништо шо не е видено од source материјалот.

Мене дури и преблиска ми е до that 70s show, а то ми е од комфорт сит ком.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.828
    Допаѓања:
    23.487
    Сите под хитно да седнете да гледате The Last of Us, серијата е masterpiece. Има излезено 3 епизоди, понеделнички излегуваат нови, многу, многу е добро.

На daylight, LollySky, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    966
    Допаѓања:
    4.042
    И бонус, го има Педро Паскал! :inlove::inlove::inlove:

На staycalm и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  9. field

field Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    384
    Топ е серијава...:)

MV5BOGFlN2Y1OTQtMjBhMy00ODE0LTk0OTctMWFkMjkyZjJkYWE4XkEyXkFqcGdeQXVyMTMzNzIyNDc1._V1_.jpg

На Flower27 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    67.000
    Јас ја почнувам сега, моментално на трета епизода, ама навистина е предобра. Поим немам што се случува.
    Единствена теорија ми е дека не умираат навистина во играта, туку дека можеби тоа е некоја друга верзија од нив, а потоа се враќаат во реалноста.
    Којзнае колку нема врска, ама ај. :D

На Flower27, Lianna Anna и staycalm им се допаѓа ова.
  11. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    1.048
    Денеска почнав да ја гледам серијава ,,One of us is lying" на интернет.(y) Драма-мистерија е иначe:D. На Fox се емитува серијава видов реклама и ме заинтересира па на интернет почнав да си ја гледам од почеток. Ме потсеќа на Pretty little liars i Elite. Ако ви е досадно погледнете ја серијава, интересна е.

На GirlyGirly и Евроазија им се допаѓа ова.
  12. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Seal team, mene mi e top, jas stasav do 5ta sezona

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.001
    Допаѓања:
    81.341
    И јас ја изгледав One of us is lying, добра беше и втората сезона. Требаше да има и трета (зашто правена е по серијал книги и има три книги), ама прочитав дека ја прекинале. Изгледа немала гледаност или нешто така. Штета, интересна ми беше. :doh:

Јас почнав да ја гледам оваа, прилично нова серија - Not Dead Yet.
    https://www.imdb.com/title/tt18250904/?ref_=nv_sr_srsg_0

Искрена да бидам, не ни читав за што се работи пред да ја пуштам, само видов дека во главната улога е Џина Родригез од Jane the Virgin и тоа беше тоа. :D
    Тука се и Сиси (Hannah Simone) oд New Girl и Lauren Ash од Superstore и баш добро комбо ми се. Епизодите се по 20 минути и идеална ми е за периодов.

Се работи за Нел Серано, која има 40-тина години, тукушто излезена од долга врска и одново пробува да го изгради животот, да ги обнови пријателствата кои ги изгубила и малку (конечно) да поработи на кариерата и на себе. За почеток, ќе најде стан (и чуден цимер) и ќе почне да работи. Иако пишување некролози не звучи како некое работно место од соништата, Нел ќе се обиде некако да го извлече максимумот и од тоа.

Меѓутоа, многу работи се смениле од пред десет години, кога последно била млада, слободна и полна со елан за животот. А тоа малку станува незгодно кога сфаќа дека најдобрата другарка си продолжила со животот, изградила нови пријателства и практично ги има сите работи за кои Нел мечтаела пред десет години.

Серијава е всушност инспирирана од книга на Александра Потер.
    Станува збор за Confessions of a forty-something fu*k up, меѓутоа самата серија е толку изменета, само некои клучни делчиња се земени за главната нишка и толку. Да не беше спомнато, немаше да приметам.
    И за прв пат не ми смета ова, баш напротив. Книгата беше предолга и на моменти толку досадна, само хуморот ја извади. А серијава е така спакувана што навистина ѝ пријале сите тие промени и ѝ додале малку на вредност. Презабавна, со фина актерска екипа.

Секој четврток има нова епизода, навистина ми е забавна и се надевам дека така ќе тера до крај.

На RainBow и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    67.000
    Не сум видела дека си пишала за серијава со Џина Родригез, и мене ми се допаѓа, баш е забавна.

Ако на некој му недостига Мајк од Suits, има нова серија со него, Plan B. Серијата е драма, нема некој рејтинг на имдб гледам, ама има само три епизоди излезени. Мене не ми е лоша, Патрик глуми одлично, се надевам дека добро ќе се развива приказната понатаму.

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.001
    Допаѓања:
    81.341
    Даа, презабавна лабава серија, ама пак има некои добри теми што ја продлабочуваат. Начекав пред неколку месеци една листа со upcoming shows на имдб и така ја најдов Not dead yet, заедно со многу други нови серии што ми фатија око. И Plan B ја имаше, ќе ја гледам понатака.
    Сега следниот месец ја чекам Love&Death со Елизабет Олсен во главна улога. Би требало да ја има на HBO. Исто и The Idol, со Лили-Роуз Деп и The Weeknd. :D
    Во мај ќе биде премиерата на The Idol, прилично кратка ќе биде и таа.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.263

Ја чекам и јас The Idol :) вака ми изгледа дека ќе биде некој микс помегу Euphoria и 50 Shades

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.001
    Допаѓања:
    81.341
    Приметив да, потсеќа вајбот ептен, веројатно дека истите луѓе од Еуфорија стојат и зад оваа серија. А мене ни Еуфорија ми се допадна, ни нијансите, ама битно ја чекам серијава, ептен сум љубопитна каква ќе биде. Лили-Роуз и The Weeknd ме купија, баш сакам да видам дали воопшто ќе ми се допадне. :)

На Lotus Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.263
    Исто :D Се надевам дека ќе биде поинтересна од овие две

20. Mateja.Mat

Mateja.Mat Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2022
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    51
    Здраво дали некој знае на кој сајт можам да ја најдам со превод оваа серија eastenders?