Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серии - општа дискусија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Chocolate.me, 2 јули 2013.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.082
    Допаѓања:
    66.932
    Зошто не ја спуштиш преку торент?

2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.624
    Допаѓања:
    39.214
    https://www.hollywoodreporter.com/t...ling-the-children-netflix-tv-show-1235332257/
    Baran и Jantje ќе снимаат нова серија, едвај чекам. После ужасната одлука на нетфликс да ја укинат 1899, се надевам дека нема и оваа да ја дочека истата судбина и ќе имаме нешто ново од овие режисери.

3. puffla

puffla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    52
    Young Sheldon одлична серија... Се гледа доста брзо, една епизода трае 20 минути...

4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Yellowjackets:clap: супер серија. Јас скоро ја изгледав првата сезона и продолжив со втората. Има језиви моменти како канибализам, окултизам и ред други работи што, не треба да ги пробувате по дома. Со појавата на најновата актерка на местото на Вен, ми текна и на друга серија со исто језиви моменти која, исто не би му се свиѓала секому: Servant.

И, уште некоја серија што би препорачала, мада не се толку добри ко Yellowjackets или други што сум ги гледала: Great Expectations и Mayfair Witches.

На simoncelicius, 1209 и kravce им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    167.882
    Периодов се о п с е д н а в со сит комс. Секој waking moment гледам нешто. Пред некоја недела завршив со the office. Сега ја гледам modern family. И листата на сит комс шо ми легнале вака е огромна (that 70s show, community, super store, friends, 2 broke girls, how i met your mother, jane the virgin etc). Дали имате предлог за нешто слично и добро? Искрено од сите, офис хуморот ми легна, и тоа не целосно, после можи 3 сезони. That 70s show е од сите овие најбрзо шо ја изгледав оти некако најубо ми легна и two broke girls.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.996
    Периодов гледам постари серии, па еве една што порано многу ја сакав: Two Guys, A Girl And A Pizza Place. Ама тешка е за наоѓање. :wasntme:

Scrubs, ако не ти е гледана.

Јас сеа ја гледам 3rd Rock From The Sun, и сфаќам колку сме друго време, пола од заебанциите денес нема шанси да ги стаат во серија. :D

Од поновите Mom многу ми се свиѓа, ама не првите сезона-две, понатаму станува многу посмешна.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    167.882
    Леле обично кога ми предлагаат серии кога не барам, велам ќе ги изгледам за 5 до 7 години. :D Бившио опседнат беше со серијава пред околу 5 години. Мислам дека треба да ја гледам за да не лажам за мојата временска рамка. :rofl:

За другите сум слушнала по нешто ама Mom ми е екстремно нова. Ќе ја ѕирнам и неа. Фала!

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.624
    Допаѓања:
    39.214
    The Big Bang Theory ако не ти е гледана. Јас ја немам гледано цела ама некогаш знам да фатам некоја епизода на тв и интересна е.

9. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    167.882
    Скроз заборајв да ја пишам. :tmi: Ја изгледав. Се думав да ја гледам и Young Sheldon а некако не ме влечеше доволно да ја почнам. Ко идејата ми е уба ама во исто време "не бев спремна" а ја гледам.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.960
    Допаѓања:
    81.294
    И јас ја гледам Mom ^_^, стигнав до пола отприлика. Досега можам да кажам дека првата сезона ми беше најмлитава, најслаба. Како иде понатака станува подобра и подобра. Препорака и од мене.

Ја гледам паралелно и Black-ish, исто баш ми е по вкус. Хуморот е врв, а од ликовиве не можам да издвојам најомилен зашто сите ми се некако подеднакво драги, ко делчиња од едно цело (што технички и се нели).
    Исто The good place и Brooklyn 99, ама тие се на Нетфликс па сигурно ти се гледани веќе ама морав да ги спомнам зашто многу ги сакам.

Ако ти се свиѓала Jane the virgin, симни ја Not dead yet зашто со Џина Родригез е и баш е супер и таму.
    Една сезона е, минатата недела заврши, ќе има уште сезони.

Лани мислам или пред лани ја почнав Seinfeld, ама некако што знам, многу ми е бумерска. Ама да, култен ситком сепак. Ќе ја завршам некогаш, уште две сезони имам. :sweat:

11. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.996
    Seinfeld е убедливо најдобриот ситком. Од заплетите, до ликовите, до шегите. :D

12. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.035
    Veep, The office, Parks and Recreation, Silicon Valley ѕирни ги може ќе ти фатат око. That 70s show многу потценета серија кај нас. Мислам дека излезе и спин оф пред некое време, таа се уште не сум ја гледала за да ти ја препорачам.
    Сега ми текна и на Full House.

13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    167.882
    Уба е, носталгична :D

На smooch му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.996
    That '90s Show. Исклучително лоша серија, мислам дека е единствената серија на која и' стаив 1 на IMDb. Прво, не е смешна. Второ, неописливо кринџи е, децана имаат по 13-14 години, а се зезаат за драпање, гениталии и разни сексуални ствари, што ми дојде too much некако. Трето, глумата е прелоша, не знам како успеале да соберат цела екипа што не знае да глуми. Четврто и многу битно, тешко fail-нале во прикажување на 90-тите, воопшто го нема ни вајбот ни духот ни изгледот на таа ера.

Така да, не си трошите време, освен ако целта ви е намерно да гледате ужасна серија. :D

15. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.035
    @theowndemon @MissChievous
    Гледана ми е That 70s show, спинофот не ми е гледана.
    Мене баш ми се допадна. Проблем ми беа само некои моменти кои во тоа време биле океј а сега се едно големо ноу-ноу. Но, се на се од мене солидна 4.

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.624
    Допаѓања:
    39.214
    Некоја слична серија на the OA? Само да не биде исто откажана. :D;(

17. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.996
    Не се со иста тематика, ама се слично чудно и мистериозни: Legion, Devs, Maniac и една од подобрите мини серии - Tales From The Loop.

Едно време бев опседната со Brit Marling, ако можеш филмчињата изгледај и' ги: Another Earth (ми е омилен), I Origins, Sound Of My Voice, The East. Супер се, баш несекојдневни.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.624
    Допаѓања:
    39.214
    Фала ти. Само legion ми е гледана од овие, а баш сакав tales from the loop да ја почнам ама не бев сигурна дали е добра.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.082
    Допаѓања:
    66.932
    Почнав да ја гледам Barry, иако сега заврши со 4тата сезона. Не знам како не сум ја изгледала досега, серијава е луда, презабавна, предобра.
    https://www.imdb.com/title/tt5348176/
    Епизодите траат по 30тина минути.
    Дајте и шанса, ако немате нешто за гледање летово.

20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.624
    Допаѓања:
    39.214
    Ја изгледа некој првата епизода од the idol? Мене ме заинтересира чисто дека многу негативно ја искритикуваа, гледам ужасна оценка, па да видам дали е стварно оправдан толку хејт. :D