Ја загледав и јас дека секаде ми искачаше. Првите 3 епизоди беа добри, останатите не. Вака нема потреба од втора сезона.
Се заразив со Six Feet Under, не ми е јасно како ми избегала од видик досега, како сум ја пропуштила. Предобра е, култна серија. Разочарана сум што не сум ѝ дала шанса досега, но сепак еден мал ден во мене е премногу благодарен што не сум ја изгледала порано зашто мислам дека немаше до толку да обрнам внимание на некои работи. Сигурно и поразлично ќе ја доживеев. Нема нешто што не ми се свиѓа - ликови, теми, приказна, естетиката на деведесеттите, а да не зборам за музиката. Мислам дека ми влезе во топ 5 омилени серии изгледани досега. Уште последната сезона ми остана и ќе се разделиме со Фишерови. Не знам дали нешто ќе ја надмаши во скоро време, значи уште од сега се спремам за slump, помирена сум со судбината.
"Succession", "The Bear" и "Beef" праведно растурија со награди и на Голден Глоуб и на Емис. Само што "The Bear" не е комедија. Ама ае, ваљда за некако да им ги поделат наградите на сите.
Моментално на ротација ми се: "Shōgun", 2ра сезона од "Halo" и "Constellation". Сите се топ, дури сум изненадена дека си најдов 3 одлични серии за гледање.
Јас ги сакам хрватските серии. Пред години уназад на нашите тв често даваа по некоја. Тогаш немаше интернет ама од тогаш ги научив најголем дел од глумците. Сега си ја следам Кумови, има 3 сезони, секоја сезона со околу 80 епизоди. Мене оваа серија ме опушта, нема ништо вознемирувачко, толку многу ме смее, си сакам вакви опуштени верзии. Мислам кога ќе заврши и последната сезона пак ќе ја превртам . Ми требаат вакви за опуштање. Дајте предлог за хрватски серии ама нешто за опуштање. Последно време не сакам ништо вознемирувачко, ништо тажно.
Моментално на ротација ми се "Fallout" и 5-тата сезона од "Star Trek: Discovery". "Fallout" ми е топ, се изненадив.
Здраво , се зачленив на форумот затоа што очајно барам информации за една Македонска серија за која нема никакви информации на интернет , не знам поради која причина. Мислам дека се викаше Луда куќа но не сум сигурен. Постара серија е , од 90те години, актери на кои се сеќавам беа Тони Михајловски како албанец, Драган Спасов Дац како Муња полицаец што дтка, Игор Џамбазов како срамежлив млад дечко, Димче Мешковски, мислам и Ванчо Петрушевски и др. Ако некој има некоја информација ќе ми значи многу , фала.
Ако не најдеш одговор, прашај во фб групата Ретро ризница. Потпишана е „Ретро ризница - Македонски медиуми“ и често се вртат такви прашања околу наши серии, филмови, емисии и слично.
Јас лично би му пишал на Тони во инбокс, ми стои како лик кој би можел да ти одговори. Онака културно би го прашал.Ако ти е толку битно нели.