Супер е глумата на Метју, онаа Клер претерува малку. Серијата е добра, држи внимание, малку очекуван крај и површна. Пробано е да се прикажат длабоки чувства, ама по мене е само загребано од горе, можело малку повеќе да се раслојат карактерите. On the other hand, All her fault знам дека пиша ти и за неаа има повеќе емоции, длабоки мисли, подобар приказ на карактери. Се надевам не сполнав ништо
Наместо некоја од двете серии што прашував ја изгледав The Studio. Сет Роген е одличен, толку добар хумор има серијата што сега гледам зошто ги има добиено сите номинации. Топла препорака ако сакате нешто забавно, со некој слој подлабок и делулу моменти.
Хелоу, еве уште еден љубител на серии Не знам како не сум ја видела темава до сега и не сум се приклучила, ама ете - за се има прв пат Ќе се надоврзам само на последните неколку муабети и ќе предложам некои серии што МНОГУ ми са допаднале затоа што од тие што ми биле океј имам еден куп изгледано Pluribus гледам дека некој имаше пишано дека му била досадна. Мене многу ми се допаѓа, особено заради приказната. Сакам серии со малку необични приказни затоа што 80% од сериите што ги гледам се трилери што генерално е многу слична приказната, а ова е реално до сега не видено. После првите 3 епизоди, да стана многу побавна, зошто се се деси наеднаш и после почнаа да ја влечкаат малце. Епизода 7 беше сосема непотребна, мислам дека сакаше да биде копија епизодата со мувата од Breaking Bad, ама добро сега мора секој режисер да си се проба со нешто необично The Beast In Me мене искрено баш ми се допадна покрај толку слични изгледани серии, некако нааајмногу успеа да ме држи во неизвесност иако крајот ми беше една од можните теории, сепак не бев сигурна дека го знам уште од 2 епизода како што е случајот со некои други серии. The Studio исто одлична лабава серија, повторно со малку поразлична тематика и супер хумор Мои некои препораки што можеби не се толку познати - ќе ги скокнам тие најпознатите (и тоа може некоја и да заборавам затоа што се трудам да ги запишам сите ама некогаш заборавам): Slow Horses (2022-Present) ЈА ОБОЖАВАМ СЕРИЈАВА! Severance (2022-Present) Верувам ја знаете ама исто ми е меѓу омилените. Bodies (2023) The Residence (2025) Temple (2019-2021) Your Friends & Neighbors (2025) The Sticky (2024) The Serpent (2021) Mo (2022) Silo (2023) Ова се само некои неодамна што ги имам гледано да не ве трупам со големи листи засега Баш ме интерсира дали сте гледале нешто од нив и какви впечатоци ви оставиле
За Pluribus треба посебна тема, нека отвори некој ако сака, или ќе отворам јас кога ќе можам. Има навистина за дискутирање, теории, па добро е да се има место кај да се разглобува до детаљ. Сакав за All her fault да прокоментирам. Серијава исти вкус ми остави како и прочитан трилер. Интересно додека гледаш или читаш, после кога ќе размислиш сфаќаш дека сѐ било куп рандом глупости и си изгубил време само. Читам колку пофални зборови има, разбирам и зошто, ама не знам, во малцинството сум на кои оваа серија не им беше баш нај, веројатно.
Секогаш предлагаш интересни серии. Pliribus ја почнавме вчера, до втора епизода сме. Навистина заслужува посебна тема. Дали имаш инфо за втора сезона? Не ми се гугла да не видам некој спојлер случајно.