Првите два збора во спојлерот не соодвестуваат со серијата баш. Иначе топ серија. Ја препорачувам и јас. Ќе има и втора сезона.
Зошто да не соодветствуваат? Грешка ти е тоа. И сигурен си дека ќе има втора сезона? Јас колку што прочитав, во Batman 2 ќе продолжи приказната за Пингвин.
Официјално не е потврдено, но Мет Ривс (режисерот на Бетмен), рече дека можно е да има втора сезона од Пингвин.
Не знам, не изгледа дека ќе има продолжение, секаде е запишана како мини серија. Кој ќе чека до крајот на 2027 да излезе Бетмен 2. Сакам да видам што ќе се случува со Пингвинот, многу ми е закон. Бетмен од 2022 не беше нешто ептен wow, ама серијатаааа Една од најдобрите, моќна општествена критика и лична драма!!!
Шпанска серија во продукција на HBО. Тема на серијата е секојдневното битисување и страдање на две семејства за време на конфронтацијата помеѓу Шпанија и баскијската сепаратистичка терористичка организација ЕТА. Реално направено е на едно врвно ниво. Од режија, до глума и сценографија што говори и високата оценка на IMDB. Patria (2020) https://www.imdb.com/title/tt6625730/
Да не ја гледа некој Rooster? https://www.imdb.com/title/tt32420734/ A comedy revolving around an author's intricate bond with his daughter, set against the backdrop of a college campus. Нешто како Shrinking ми е, тој шмек го има, топол, паметен хумор, Стив Карел во главна улога, дајте и шанса ако барате нешто лесно, а сепак подлабоко. И песната е предобра, за најавната шпица. Michael Stipe & Andrew Watt
The Chair Company (2025) Уште еден во низата глупи американски корпоративни серии со исфорсиран хумор. Прекинав после прва серија. Страшно е колку во последно време се снимаат глупи серии и колку е паднат квалитетот на Нетфликс и HBO. Чиста хипер продукција, да се вртат пари. https://www.imdb.com/title/tt31987295/
The Museum of Innocence- Нетфликс серија во 8епизоди Предобра серија од аспект на кинематографија. костимографија, враќање во духот на 70-тите и 80-тите години со сите нивни квалитети на облека,музика,забава, отскоскнување од стереотипите во Турција и почетоците на модерното време. Режисерот -машката главна улога ја има претставено совршено,сакајќи да го претстави ликот како опсесивно и болно се затрескува во 18годишна девојка-непосредно пред неговата веридба. Неговото затрескување не е љубов, тоа е опседнатост и обожавање(скротувајќи ја болката со собирање нејзини предмети) пред се физичка привлечност. Фасцинантна е разликата на Кемал неговата глума од среќен човек пред да ја запознае Фусун, и после нејзиното заминување чекајќи ја, буквално полудува се опседнува и пропаѓа. Режисерот преубавата Фусун успеал да ја прикаже како девојка која во мои очи не знае што сака, но потпирајќи се на тоа дека Кемал е тука за неа засекогаш, тапка во животот, со останатиот нејзин комплекс на пониска вредност на личност. Убавината е проклетство. А недостижните работи во животот секогаш ни се вечен копнеж. Секој различно се справува со болката. Ме потсетува со одењето во крајности на филмот Bitter Moon od Roman Polanski, само што таму е опфатена презаситеноста од една ваква ''опсесивна љубов" за жал ваквите љубави обично завршуваат трагично.