Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сериски филмови

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LovelyGirl, 19 јули 2010.

1. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Леле и ја Сопранови ги обожавам... баш планирам во скоро време повторно по незнам кој пат да ги гледам.
    А ти чим викаш дека ги сакаш, еве ти нова серија од екипата на Сопранови, плус како засилување Мартин Скорцезе, мислам дека ќе биде добра, не може да биде лоша чим ја работи истата екипа.
    http://www.hbo.com/boardwalk-empire/index.html

2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    3.148
    Леле серијава ми беше закон :rock: . Глумците супер згодни и убави, модерна тема, плус за фудбал се работеше малце :inlove: :D , ја обожавав ...... Сите дома ја гледавме и немам ни јас испуштено епизода од неа, најдобра хрватска серија до сега.

3. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    79
    Ама некои сцени од Сопранови , најискрено , немав сила да ги гледам( ако се сеќаваш на тој Ралфи, кога Тони Сопрано и внук му Кристофер, парче по парче го сечеа, во када..И тоа све детално дадоа...Леелее уште од таа сцена имам трауми :lol: :lol: Па кога ја убија на Крис девојката, зашто открија дека ЦИА ја следи...А, пази дома кај Тони Сопрано, сопруга(Кармела), две деца , супер куќа и Тони као најобичен човек, како сите....Криси, има ли шанси репризи да ги дадат, сите епизоди??? Ги обожавам :)

4. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Еее како не се сеќавам, ги имам гледано многу пати, и сега планирам пак да ги пуштам.Едноставно тоа е таква серија што можеш да ја гледаш многу пати и никогаш не е истата. И нормално не е эа секого дефинитивно, посебно эа луѓе што не читаат меѓу редови, пошто многу ствари во серијата не се кажуваат, туку се энаат едноставно, ги гледаш на нивните лица.
    Џејмс Гандолфини мислам дека е маестрален, подобар глумец не можеле да иэберат, не можеш а да не го сакаш, човекот е эакон. Сопранови мислам дека е една од ретките серии каде ликовите, нивните карактери се раэработени до најситен детал, и откога ѓ влеэеш во штос, едноставно энаеш како ѓ реагираат во некоја ситуација. Ма можам да эборам до утре эа нив, толку си ги обожавам хихих
    Иначе эа реприэи, мислам тешко дека ќе ги даваат,пред неколку години ги реприэираа на А1, а и плус немаат термини бе, кај ќе ги даваат од овие кваэи серии, жалопојки и цигански догодовштини, у стилот на турскиве серии и Бандини. Луѓево не энаат што е добро, и гледаат такви срања, эа жал. Можеш да си ги симнеш од нет, ја така си ги имам сите сеэони, од многу серии.
    И эа крај, еве оваа сцена ја обожавам, ваљда ќе се сетиш,која русинката ,љубовницата на Тони си фати дечко, кога на песната Oh girl се расплака во кола, ејјј која сцена беше......

http://www.youtube.com/watch?v=chjCnTzkjOE

5. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    Некако и јас само хрватскиве ги гледам. И повеќе пати да ги гледам не ми се досадни. Од нив најдобра ми беше Закон на љубовта ама не знам зашто ја прекинаа некако без везе, изгледа не ги откупиле сите епизоди.

А други серии како шпански, турски, индиски и сл. не можам да поднесам.

6. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    3.148
    И јас ја гледав Закон на љубовта ако беше таа серијата со една млада глумица што дојде во Загреб и се запиша на драмски, а овој дечкото нешто стално со законот имаше проблеми, дилер беше или такво нешто .... Убава беше серијата и мене ми се допадна, и мислам оти хрватите не ја доснимиле, така чув негде.

7. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    79
    КРИСИ
    Се сеќавам многу добро на оваа сцена од Сопранови :D И потполно си во право дека оваа серија не може секој да ја гледа..И што е најважно за џабе некој ќе ја гледа, ако површно ја гледа само :!: Со такво гледање, серијата остава впечаток на обична мафијашка серија, а колку всушност треба секоја сцена и секој кадар, секој израз на лицето на актерите, да се анализира , за да се сфати суштината и поентата...И, точно е дека главните ликови се до детал анализирани...Многу беше битно детално да се гледаат сеансите на Тони кај психијатарот :) , тоа многу кажуваше за него :) И, само ќе те прашам, дали се сеќаваш кога направија сообраќајка Тони и внук му Крис, тогаш Тони виде дека Крис сеуште се дрогира(не беше Тони повреден, а Крис беше само во несвест..) и кога го здогледа позади во колата, седиштето за бебето на Крис , целото смачкано и тогаш со свои раце го уби внук му,а потоа дури викна брза помош....Е, преку ваквите сцени уствари се добива права слика за актерите :D

8. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Е да , точно ова го эборам, энам многу луѓе што гледале Сопранови, ама онакаповршно и нормално ништо не раэбрале, и после серијата не била добра. А треба баш со внимание да ја пратиш, инаку не ја ни гледај.
    А эа таа сцена се сеќам како не, после нели си кажа дека му олеснило многу, пошто многу главоболки му эадаваше Кристофер, кој сака да има џанки у "фамилија " :D Има многу такви култни сцени, эатоа е на сите топ листи на прво место, не эа џабе 8)
    А го имаш ли гледано овој лик, имитатор на Тони Сопрано, многу е јак.
    http://www.youtube.com/watch?v=TSS3m8MT0kY
    http://www.youtube.com/watch?v=42axiDq9RLM
    Кој лик беше Тони еј, најдобар. :) Да не идеме офтопик? Админи кажувајте на време , немој после све да снема што сум куцала :D :D

9. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    79
    ^^^
    Kриси
    Го немам имитаторов гледано, ама далеку е од Сопрано хаххаа :) Еее и за ова пиши дали ти текнува..? - Братучед еден на Тони, кога влезе во нивно друштво :lol: и се вплетка во игрите нивни и знам дека тој уби еден важен лик од друга мафијашка група :lol: Тони знаеше дека брат му на убиенот, ќе го најдат под дрво и под камен братучет му и ѕверски ќе го мачат пред да го убијат :| Затоа, Тони му ги скрати маките...Го упуца во глава соопствениот братучед :D

10. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Па и тој негов братучед се викаше Тони, нели го глумеше овој глумецов Стив Бушеми.Е он ќе е у главна улога во оваа новава серија што пуштив линк, со екипата на Сопранови.
    Да не им кажуваме спојлери на луѓево, може некој ќе се эаинтересира да ја гледа серијава.Ама гледам нема многу фанови :^)

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.131
    Допаѓања:
    36.358
    Најдобра хрватска серија ми е Љубов во офсајд. Сите епизоди ги имам гледано. Ми се допаѓа и Вила Марија. Ја гледав и Обични луѓе, ама серијата беше катастрофа.

12. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    79
    ^^^^
    Хааххаааа :D И јас приметувам дека нема многу фанови на Сопранови :D Али и за ова морам да кажам , за ќерка му -Медоу(закон девојче) и жена му Кармела :rock: Мислам дека треба да престанам зашто стварно ми фали серијава и можам до сабајле да раскажувам сцени :) Али, само уште ова морам :rofl: - се сеќаваш на таа Валентина мислам дека беше, швалерка на Тони, кога се запали и за малку цела ќе изгореше и за она со коњот ако ти текнува :?: Е, тука само не сфатив што е поентата? Што се приврза Тони за коњот толку? Дури и уби еден човек за тој коњ :D

13. EllenMonroe

EllenMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    3
    Два и пол мажи ми е многу добра.Цепки е.Само многу ми е жал што овие од А1 не ги откупуваат другите сезони. :( :( :( :( :(
    А иначе друго не гледам баш многу.Гледав Кога лисјата паѓаат и Долина на волците,сеа од септепври едвај чекам да почнат пак.Иако Долина на волците не ми е веќе интересна без Чакар.Гледав исто така Шехерезад.А сеа гледам Сексот и градот али не секој ден :) :)

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.131
    Допаѓања:
    36.358
    Најдобра серија ми е:

На Lady-PinkHeart и figgiMK им се допаѓа ова.
  15. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Ги гледам комедиите на фокс лајф , од сабајле знам да ги наредам :) Ја гледам пак Не дај се Нина , досадно ми е и морам :) Кога лисјата паѓаат , само не ми е јасно зашто дури од септември ќе ја има пак . Една сезона помина од 30 и нешто епизоди поминаа или што е работава :^) Гледам и Сексот и Градот кога ќе фатам . :) Ги гледав и хрватските што ги даваа , интересни беа :)

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.131
    Допаѓања:
    36.358
    И јас ја гледам Не дај се Нина. Интересна ми е. Штета што кај нас не ги дадоа сите епизоди до крај.

17. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Два и пол мажи ептен серија, да се изнасмееш :D ...Ама овие А1 :swear:
    После Кога лисјата паѓаат ми беше баш интересна како и Долина на волците ама сега без Чакар не е до толку интересно.
    Бандини,ама Сител ја претераа веќе една епизода трае 10 мин. :swear:
    Хрватскиве сите ги имам изгледано,најдобра ми беше...Не знам,сите беа интересни.
    Очајни домаќинки пак А1 не откупуваат,има нова сезона...

Ама мој фаворити - Серанови Најдобра серија,дефинитивно.Секоја епизода нова случка и сите им беа интересни и смешни.
    Освен последните неколку епизоди,Лусија умре,Диего се фрли...
    На крај се тоа било сон |( . Ама пак браво за серијата :clap: :)

*А и да.Ружна Лети,ептен ,ептен смешна :rofl: :D :D

18. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Да бе ,нели го уби тој Ралф эа коњот.Ама не да ги го бараше тој, плачеше, па му го эапали нели коњот на Тони,си го доби тоа што си го бараше. А эа животни, па неэнам эашто, ама ако ти текнува Тони многу сакаше животни, нели во првата епиэода баш со гуските во двор кога му дојдоа, нели доби паник атак, имаше некој посебен однос со животните он, посебно со коњот, можеби го гледаше во нив сето тоа што ние љубителите на животни го гледаме, беэреэервна љубов и доверба.....којэнае.... А эа Валентина и Глорија, па и таа русинката, кај ги наоѓаше само, све некои патолошки случаи, тотално откачени женски, мене таа Глорија ми беше најскрената дефинитивно :D Многу беше смешна сцена кога го гаѓаше Тони со бифтек, дали она дали Валентина, ама сцената беше траги-комична :lol: :lol:
    Ја исто можам, до утре да раскажувам и да си евоцирам спомни од Сопранови, ама ако некој сака да ја гледам, им ја уништивме можда малку хихихих. исто важи и эа Friends, Sex and the city....

19. EllenMonroe

EllenMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    3
    Е да и Ружна Лети ми беше многу интересна :) :)

20. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    ах.,...Ружна Лети..кога ке ми текне на филмот....со душа го чекаше да почне...многу ми беше интересен...