Devojki zdravo, dali mekoja od vas sto ste so serklaz i ste primale inekcii za zreenje, pred da gi primite inekciite ste morale da pravite brisevi? Mene mi rekoa naredna nedela odam kaj Dimcev da primam inekcii za zreenje ama prvo da napravam brisevi, a mi e strav brisevi da pravam so serklaz
Off lele jas pa se nadevav deka otkako ke mi stavat serklaz ke mozam barem malku da se dvizam oti ne mozam da izdrzam vakaa a i jas kako tebe sum 21 nedela a imame uste mnogu pred nas (. Kolku ti bese cerviksot?
Jas sum sega 27+3, imam i jas uste do kraj. Pred serklaz, cerviksot mi bese 19mm, 2nedeli po serklaz mi bese 25mm, a denes (posle3 nedeli) mi e 22mm. Toa e zatoa sto se opustiv malku i stanuvav cesto, si zavrsuvav obvrski nekoi lesni po doma, i sega moram hitno naredna nedela da primam inekcii za zreenje. Zatoa podobro lezi si i cuvaj go bebceto ❤️
Nemoj da se plashish voopshto samo spomni si pak deka si so serklaz pred da ti zemat i bidi bez gajle. Mene brisevi mi praveshe doktorot koj mi go go praveshe serklazot,se plashev i jas no nemalo potreba za toa.
Драги серклажици Јас со Не се плаши мене ми зедоа брис после серклажот, само мнооогу внимателно и полека.
Nema da se skine tolku lesno.Mene prvo mi pukna vodenjakot,pa duri togas serklazot mi go vadea.Cvrsto stoi
Нема движење 4 месеца бев во кревет, само до вц и контрола на лекар, некаде 36 недела отидов до еден дуќан да купам за бебето нешто само, ама благодарение на мојата истрајност се породив 39 недела.
Брисевите секако се прават после 30 недела редовно, за на природен пораѓај мора да се чисти или да се прима терапија. Те има пуштено за секој случај да не треба терапија ако дојде до пораѓај порано.
Ke gi napravam sekako, toj znae najdobro samo ne saka bas da objasnuva i me nervira Sekako se nadevam deka ke si go iznosam do kraj. Fala ti
Јас брисевите заедно со брисот за стрептокока ги направив 35 недела. Тебе ти е малку рано за брисевите. Пред тоа не сакаше докторот да буричка таму долу.