Мене прво ми потече крв чиста,и потоа после пола саат почна да ми тече водењакот,како вода тече,неможеш да го сопре,јас мислев ке престане,во 8 ми пукна во 11 тргнав накај болница, се избањав, се нашминкав,се исфенирав и дотерана отидов да раѓам.Намерно не брзав да одам дома да не ме буричкаат цело време.Ова со првото дете,таму кога стигнав 7 цм бев отворена,запнав ке раѓам природно,како будала се мачев до 4 сабајле,се отворив скроз ама бебето беше карлично,и не добив воопшто нап за раѓање па ме породија царски.Мене ми течеше водењакот со часови како кога мочаш само што не се сопира.Не си прави филмови и стрес ке бидеш ок.
Мене нон стоп така ми потекува како вода така помешана со бело малку, посебно кога станувам или се раздвижувам мислам дека немаш место за паника и исто мн пати не стопена ми е вагиналетата и кога одам во вц излегува ❤️
За сега само тоа, баш станав пак да проверам, бев во тоалет измокрив нормално и немаше ништо, легнав. Сега пак станав нема никаква течно само незнам како да објаснам осетив како меурчиња 2 3 во вагината исто кога имаш секрет и кога се движиш. Извини на глупавото објаснување ама неможам да доловам поинаку.
Ne e vodenjak.Vodenjakot ima losa mirizba i tece kako cesma.Ke znaes koga e vodenjak.Najubavo e da imas tel kontakt so doktor.Za da mozes da se javis po potreba da ne se stresiras
Ја со спонтаниот во 21ва бев слично, добив контракции болки огромни, прокрварев, кога појдов на доктор више бев 5 прсти отворена и за 1 саат ми пукна водењакот како голем млаз вода и го родив. Ама сеа ова што читам можело и полека да протекува ее викам уште тоа ми фали. Фала ти многу.
Не плаши се, сигурно било од вагиналетата. Прашај ако можи да ги примаш орално. Ако е водењак, не престанува.
Ти Благодарам Дај Боже да не е водењак. Ми кажаа може да ги примам орално меѓутоа немале ист ефект како вагинално, така ми кажаа. Затоа вагинално ги ставам.
Не знаеш колку пати сум трчала на доктор мислејќи дека е водењакот. Колку ме нервираа тие вагиналети. А и јас стар паталец на бед рест строг. На крај се испадна во ред. Држи се, нормални се овие грижи и нормални се овие појави. Со лесничко до 36та минимум ти посакувам
Се боцкавте ли клексан пред серклаж.Јас обично ова време се боцкам, а утре ке ми прават, па се мислам да не се бицнам вечерва.
Jas bidejki bev vo bolnica den pred serklazot, togas mi rekoa da ne se bockam, a denta koga mi go napravija serklazot tamu me bocnaa so kleksan.
Другарки да се пријавам и јас,добро поминав вчера,ми ставија серклаж, имав после како менструални болки,и главоболка ама ми помина.Битно све се заврши успешно,е сега имам уште крв на бришење ама рекоа нормално е.Ми рекоа неколку дена да мирувам а после може најнормално да функционирам.