Еве ме мене пак, сабајле во 3 саатот пак имаше претстава со болки ми се чинеше ќе ми летне бебето и карлицата ќе ми се скрши од болки, бев на дежурен, бебето е добро плодовата вода е намалена спомна нешто џеб 2,а требало 3 или 4 да, цервиксот е до скратен 11 мм, а и вагинално провери отворена сум два прста, ми кажа нема грижи за тоа зашто така можеш и 2 дена, а може и 2 недели да тераш не се знае, ако продолжи ситоацијата ќе треба хоспитализација. Цтг покажа мала контракција меѓутоа не ни имав во моментот болки кога правеа цтг. Болките ми траеа до 10 часот сабајлево сега немам. Вечер очекувам пак иста ситоација.
Зголеми магнезиум, во вакви ситуации до 2 г може, пиј го утрогестанот не го ставај вагинално, и пиј б6 да се смириш, под стрес си а тоа допринесува на состојбата во која се наоѓаш.Дури и дијазепам од 2 можеш да испиеш,ама консултирај си го матичниот.Ке биде добро, нека седи бебе во меше уште малку.Ти посакувам многу среќа и смиреност да ја пребродиш оваа ситуација, јас лани бев во слична ама многу испаничив, ме хоспитализираа не би сакала да го направиш истото.Седи дома, гали меше и ке биде Ок,не очекувај болки, денес е убав празник ке ве чува Господ само добра мисла нека биде.
Магнезиум пијам 3х250мг и дежурниот спомна дека вечер можам дијазепам да пијам. Под стрес тотален око немам склопено. А највише што не сакам е хоспитализација на Гак. Фала ти многу на поддршката се надевам ќе спијам како човек вечер
Probaj magnezium po 3 pati po 2 apcinja jas taka imav mi pokacija magnezium i sega sum super nemam voopsto bolki
Jas pijam mg +b6 od 400 plus kesicki navecer magnetrans isto od 400,i vo prenatalnite ima plus mg,okolu 1 g,vcera imav bolki 3 pati se napiv od 400.Nema steta od mg,zemaj povekje.
Ajde ti e posakuvam celata sreka vo svetot i veruvaj stabuva sabajle bleguva tuka samo da vida kako si. Samo dobri misli veruvaj nasite warriors ke pominat sve ❤️
Херојки мои се породив бебчо е 1400 на цпп мислам рекоа маска, плачев многу и ја и бебчето ко се роди, малку имав проблем со болките не ми идеа а 7 прсти отворена бев. Јас сум добра за сега едвај чекам да го видам бебето. Качив и притисок пред да се породам. Само нека е се добро и Ви посакувам износување на бебиња до крај. Иако е голема радост исто е и голем стрес. Ве гушкам сите
Честитки, да е живо и здраво само радост да ви носи!Природно ли се породи?Одмарај, па кога ке собереш сила пиши ни како помина.