Дечки ние сме домче, после 32 дена бо инкубатор. Мама е малку анксиозна и плаче од емоции ама ќе помине. Плус тоа оставена е сама да се снаоѓа нема помош буквално од никој освен од сопругот и дома сега една камера и да се смееме по неколку години.
Да сте здрави и многу срекни со бебе дома. Мило ми е што сте дома!!сега да ви се исполнети деновите со срека и радост!!
Awww kolku mi e milo za vass, da si imate najsreknite i najubavite momenti zaedno od sega ponatamu. Fala ti za cela podrska sto na site a osobeno mene si mi ja dala. Tvojata prikazna vo momentot mi e najgolema podrska oti imame ista prikazna i jas eve teram 30 so nadez uste malku da izdrzime, ve guskam ❤️
Отварам пиво Мама да ја избрка анксиозноста зашто ќе се снајде без проблем затоа што исто како бебушка е голем борец Многу ми е мило што се заврши во најдобар ред ...сега уживање само, никакви нервози и стравови
Супер, ќе се снајдеш со бебето одлично. Ти и @Verce28 истеравте, сега јас уште малку издржав до 34 недела
Браво,да сте здрави и живи. Освен сопругот друг не ти ни треба, доволни сте двајцата не се грижи ќе успеете иако знам дека се сомневаш дали можете и дали знаете. Со лесно,да растете и да напредувате
Devojki aj pomoss so mislenje vir sto imate primeno inekciite za zreenje, tocno pred edna nedela gi primav dvete dozi ama bebeto mnoguu neaktivno mi e. Mi kaza deka taka ke bidit prvite 2-3 dena ama veke nedela pomina i nisto, skross nesto malku nezno ke custuvam ama vakaa udir ili naglo dvizenje kako pred inekciite ic voopsoto, bas sum zagrizena
Мене за една недела одприлика ми се врати бебето во нормала со мрдање... Ако ти е страв подобро оди на лекар нека видат како е што е
За една недела цервиксот од 37мм ми се скрати на 34мм. 19г.н сум. Наредна недела сум пак на контрола. Ако уште се крати докторот ми препорача серклаж.
Зависи како мерат,мене ми измерија 20 цервикс па после во Систина ми измерија 30мм, д-р рече дека се зависи дали се прави притисок со ехо сондата,ако притисне мери помалку и обратно.На Јора во Ремедика и препорачале апчиња Ферона,делувале позитивно на грлото,ги земав и јас да ги пијам на своја рака,ги читав ,витамини се и дрнаменети за трудници и кај пијам толку лекови ке ги пијам и тие,следната недела сум на контрола ке се консултирам и со матичната.И ако треба серклаж ке ставиш,не е страшно,ке биде се во ред.
Една работа се средува друга се појавува. Толку се изморив а имам уште пола бремености не уживам во бременоста. Ги истрауматизирав сите дома а највеќе мм. Жал ми е за него. Не остана веќе доктор каде што не отидовме. За десетина дена имам закажано втор скрининг кај Димчев. И како испадне така.Се оставам во Божји раце. Само ме плаши што многу бргу ми се крати цервиксот. А дома сум цело време на релација кревет тоалет. Ти благодарам многу.
Dobra mila jas eve lezam i se molam da stigna barem kraj na Juni da su 34 nedela, mene od 20 do 22 nedela moi stigna na 28 cm i morav iten serklaz ama eve i posle serklazot kaj mene samo se skratuvase dojde na 14 do pred dve nedeli pa vo re medika mi gi dadoa ove apcinjata plus FERONA i stavrno sega koga bev posle 2 nedeli na kontrola za cudo prv pat ne bese skrateno bese ostanato na 14 panse nadeva da ginisturkanuste ovie nedeli vaka. Odmori kollu sto mozis stavi utrogestan vaginaleti insabajle i navecer i mnoguu magnezium jas pijam po 3 apcinja magnezium sabajle i vecer
Оваа недела сум на контрола да видиме дали уште се крати грлото на матката. Инаку каде правевте серклаж? Дали може на гак или чаир?