Срцка немој да си ја оптеретувај душата јас сум природно со краток цервикс првата бременост ја истера еве и втората од 17 недела со 17мм цервикс сум без серклаж средина на осми месец сум. На ГАК толку ме исплашија докторката ми викаше дека е факт фатално дека ке заврши бременоста. Ама оставив во божји раце се. Лежам колку можам ама и неможам цело време имам уште едно дете па трчаш натаму наваму по него јадење набрзина правам, ја спремам за на училиште и терам како мене ми е убаво. Додека слушав доктори само психички паднав и во страшна депресија
Подобро е да не се чека многу зошто после 23та недела не ставаат. Јас бев 23 недела едвај се нафатија да ми стават серклаж, морав врски да фаќам зошто само со итен упат од матичен 3 дена ме маткаа и враќаа а деновите ми беа кнап.
Jas sum so konizacija.Moeto bese okolu 2,5cm.Napravi si preventiven serklaz ,posle prviot skrining i odmaraj
Kaj go pravese serklazot. Jas miruvam od 7ma nedela poradi hematom. I dali malku po malku se dvizese. Fala ti na odgovorot. Sega pravev mikrobioloski i prvo da videme rezultatite mi rekoa da ne ima neshto. Do koga najkasno se pravi
Ne znam do koga najkasno.Jas vo remedika kaj Simonida Kotlarova.Lezev pretezno.Nadvor na vozduh po 2 min I pak vo krevet
Пишав погоре мене во државна ми рекоа до 23та недела се прави, после не се нафаќаат. Што порано тоа подобро.
I jas napraiv serklaz vo remedika kaj dr Jane na 22 nedela bev so cerviks 23 mm i deneska suk 32 nedela a imam cerviks od 14mm , imam lezeno samo wc , tus i do balkon na vozduh. Imam i funeling od togas ama fala bogu i na to parce konec eve turkam uste a site doktori kaj sto sum bila mi rekle bez serklaz odamna ke imav porodeno
Женски да ве прашам тие што сте имале серклаж а сте се породиле пред да ви го извадат конецот. Јас еве терам 37ма недела и докторот ми рече подобро да не ми го вади конецот пред време туку да ми почне пораѓајот прво. Сега прашањето ми е како да очекувам да ми истече водењакот бидејќи нели цервиксот е сошиен и нема многу простор? Дали како млаз голем или ситни капки?
21 г.н веќе сум со 30мм цервикс. Бев на преглед со надеж дека ќе ми препорачаат серклаж. За многу кратко време ептен се скрати. Да барам ли друго мислење?
Jas sum 15 ges nedela so konizacija i sega mi e 28mm. Serklaz mi rekoa ako padne pod 25mm za kratko vreme.
Ако имаш финансии можеш и на приватно да се консултираш, па ако ти препорачаат серклаж или да направиш таму или да фаќаш врски на државно.
А дали е можно недела-две по ставање серклаж да се зголеми должината на цервиксот или погрешно мереле од старт...?