Серклаж

Дискусија во 'Бременост' започната од Bela-30, 30 септември 2014.

1. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    848
    Preporaka za doktor vo remedika za serklaz i ako moze ve molam cena da mi kazete ako znaete

2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.549
    Допаѓања:
    8.557
    @Joraa правеше таму. Нека ти одговори.

На H.VAGA и macalavica им се допаѓа ова.
  3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    4.929
    Јас можам за Систина да ти го препорачам Др.Баџаков, серклажот е 38500 плус преглед 3300 и пцр тест 2000.

4. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.015
    Jas toplo ti e preporacuva dr Jane Stojkoski jas praev kaj nego na 22 nedela so 20 cm cerviks i isterav do 37 nedela so ista dolzina dodeka sami e izvajvme…bev na mnogu mesta za kontrola posle oti ne mozev da odluca kaj da se porodam insite mi vikaa deka mnogu dobro mi e postaven

На H.VAGA, olly14 и macalavica им се допаѓа ова.
  5. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    848
    Koja cena bese ako se sekjavas da se snajdam so pari

6. purple..m

purple..m Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    3.743
    И мене ми ставаше Јане Стојковски во Ремедика, топло ти го препорачувам. Платив 36 800 ден за серклажот со вклучена една вечер за хоспитализација. Е сега Јане претежно препорачува ако си во можност да се лежи плус една вечер, се доплаќа околу 5000 ден мислам дека беше, така да се на се платив околу 42 000.
    Пср можеш да правиш и на друго место, а кај нив е околу 2200 ден мислам.

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Од Стопанска банка Битола нудат медицински кредит без камата, ама за Систина. Видов на страната на Систина беш пред малку објава.
    https://www.facebook.com/1501450789...1xRBM2d929w2AZGdcZ8QDN8ZoyXxmvdRzpv7DrCVEYLl/
    Види прашај може и за Ремедика има нешто слично.
    Со лесно.

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Zdravo na site. Bremena sum 22 nedeli. Pred dve endeli cervixot mi bese 2.6cm. Denes bev na povtorno merenje i skraten e za 6 mm sega e 2 cm. Mi zedoa bris ako e cist brisot posle rezultatot ke mi stavat serklaz, a vo slucaj da imam bakterija ili infekcija prvo treba da se izleci pa potoa serklaz. Ziveam vo stranstvo. Tuka stavaat serklaz kako gumen praten okolu grloto na matkata, ne sum cula da go ima kaj nas toj vid. Citav po stranski forumi deka pobezbedna varijanta bilo vo vid na gumen prsten. Milo ke mi bide ako nekoja spodeli iskustvoo sto veke rodila so serklaz i so tolku skrateno grlo. Zagrizena sum. Znam deka ne treba da se stresiram no so godini go cekam ova bebence. Gospod neka ne cuva

На Mon223 и dromka им се допаѓа ова.
  9. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Мене во 24та ми беше 2.1
    Ставив серклаж, мирував од тогаш строго станував до вц само и туш, во кревет јадев на страна или полулежечки. Утрогестан примав, сега бидејќи си странство незнам како е таму со терапија плус. Издржав до 34+4 но ми пукна водењакот заради инфекција. Серклажот си држеше сеуште. Со добра мисла и позитивно ќе биде се во ред:l:

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Ја сум со серклаж направен на 10мм и се породив природно. Исто имав инфекција прво неа ја третираа со антибиотици после го правев серклажот тоа ми се случи во 15 недела. Моментално бебчето ми е 5ипол месеци. Не се секирај се ќе биде во ред само слушај ги докторите иако знам под кој стрес си. Со лесно :inlove:
    Гумениот прстен ти е најдобра опција за жал кај нас го нема.

На macalavica и dromka им се допаѓа ова.
  11. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    6.705
    Можеш да прочиташ наназад мислења. Со 10мм цервикс истерав од 22 нед до 38+5. Родив природно за пола саат, бебето ми има 3,5 месеци. Само строго мирување, 3 мес станував само за до Вц и на контрола на лекар. Кај нас не ставаат таков вид на серклаж, најчесто ставаат МекДоналд, ама битно е да си ја врши функцијата :)

На macalavica и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    A ti stavija serklaz? Jas isto sum so skraten cervix 26mm, 23 +4 sum ama nemozat da mi stavat serklaz zasto sum ao placenta previa. Lezam generalno, ama stanuvam za jadenje, do toalet, za tusiranje.. Ne me stavija na strogo miruvanje.. Kako bese slucaj kaj tebe?

13. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    6.705
    Ми ставија серклаж 23та недела и тоа беше последна шанса, после тоа не се ставало, касно било. Јас бев на строго мирување, пиев магнезиум, утрогестан... Скоро ич не станував, јадев полу лежечки, само ВЦ и на контрола ме возеа во лежечка положба.. 3 месеци така.. На крај од 35та нед почнав да се движам по малку ама немав кондиција.. среќа лесно се породив.

На dromka и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  14. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Od 22ra nedela ti bese cervix 10mm? Mene mi e 26,posledno prosek od 3 merenja 27 izleze mozebi zatoa ne sum na strogo miruvanje.. Ti blagodaram za sovetite,se nadevam ke izdrzime i nie tolku.

15. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    6.705
    Од 21 ми беше 10мм, ама изгубив време со брисеви, па треба не треба.. мене ми рече матичната тогаш над 15 мм се пробува без серклаж да се истера.. Знам дека ти изгледа долг период ама ќе издржиш до крај, само позитивно.:D

16. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Od snosti gi pocnav utrogestan 1 od 200 navecer vaginalno. Bidejki i na pocetokot gi koristev odprilika znam kolku tvrdo bese vnatre. Snosti koga ja staviv tabletata primetiv bas e meko. Sega ne znam vo seta taa panika vcera kolku sto se sekjavam ne mi kaza deka grloto e omeknato.

17. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Тие што ви ставале серклаж, дали претходно брисеви ви правеле? Од 12та недела брисевите ми се чисти, а за 1 недела кога ќе бидам 18та ќе ми ставаат серклаж, ама за брисеви ништо не ми спомнаа. И исто ме интересира како виделе дека сте имале слаџ, тие што сте имале такво нешто? И дали на некоја и правеле тест со лакмусова хартија?

18. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    642
    Направи си брисеви, прашај си матичен. Ризично е да правиш серклаж ако не дај боже имаш инфекција. Е сега тој слаџот мене ми го виде Петрова во Ремедика и одма даде терапија (брисеви и уринокултура ми беа чисти) Кај мојата матична и во државна кога прашував за слаџот буквално ме игнорира... Како да им е нејасно за што се работи, а и на тие апарати не се гледаше ништо само вклинуањето. Во Ремедика имаат добро ехо и убаво се гледаа тие парчиња како летаат во тоа "вклинување" . Коа ми се излечи више ги немаше. Мене не ми правеа серклаж ради слаџот. А додека се исчисти више бев во 24та недела па пак имаше ризик. Колку цм ти е цервиксот? Каде идеш на прегледи?

19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    И јас сум во Ремедика ама кај Котларова. Ме прегледа она во петокот, рече чисто е, нема слаџ, брисевите од 12та се чисти, уринокултура пред 3 дена последно правена исто чисто. Заради зголемен секрет ми го направи и тестот со лакмус и беше во ред, па рече нема бактериска инфекција или да тече плодова вода. Значи пх вредноста е супер. На 31 ми закажа серклаж, превентивен ќе е кај мене. Околу 30тина цм е грлото ама рече ќе се намалува сигурно зошто сум со еднорога матка и да сме мирни ќе ставиме. Плус ради претходен спонтан во 16та недела.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    642
    Добро тогаш проверено е све, штом е чисто нема страшно. Слушај доктори како кажат така. Штом си била во Ремедика таму им се супер апаратите ако имало нешто ке ти каже, не се грижи. Стави си серклаж за да си бидеш мирна и со лесно :l:

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.