Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серклаж

Дискусија во 'Бременост' започната од Bela-30, 30 септември 2014.

1. alex12

alex12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Си имала крв од голем напон. Јас после сирклажот 10 дена не одев во wc од страв. Докторот ми рече суви сливи, јогурт, ленено семе а и дињата сега ми помага

На SteLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13

Neznam dali pies magnezium jas od koga pocnav imam mn po tecna stolica da ne se napnuvam tolku ne te svativ krvava sluz vo stolica ili vaginalno ?

3. SteLuna

SteLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Vaginalno imam krvava sluz, 2 den posle serklazot, samo denes od momentot koga imav nagon za vo toalet, ama neuspesen bidejki nesmeam da napnuvam..
    A inaku pijam i magnezium da, 2×400

4. SteLuna

SteLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Mene mi rekoa da lezam , epten miruvanje 4..5 dena po serklazot , pa potoa da ne mi atrofiraat muskulite malku dvizenja niz doma, do terasa, kujna ..ama pak miruvanje

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13

I jas sum isto … posle serklazot 4 nedeli lezev da se fati ubavo pa na sl kontrola doktorot mi rece deka drzi ubavo… iskreno posle serklazot i jas Ednas prokrvariv no kako nekoe parce mi padna zgrutcena krv i posle nego kafeno mi tecese I prestana Samiot den …od togas Eve 7 nedeli posle nego nisto ne mi poteklo takvo stavam utrogistan 2x1

6. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.681
    Gledam vo posledno vreme mnogu e aktivna temava, pa da pisham jas da vi bidam poddrshka, motiv, sila...
    Bev na strogo lezenje vo bukvalna smisla odkako mi go stavija serklazot vo 16ta nedela. Jadev vo krevet, lezev so pernica pod zadnik postojano iako prvite nedela dena mi bea machni od nea, no se naviknav, stanuvav samo do wc i na kontrola koga trebashe da odam. Teshko beshe navistina no chitav kniga priznavam ne ja dochitav od misli za koi si naogjav uteha ovde od feminkite od koi edna mi stana i prijatelka
    Imav padovi, stravovi no i silna verba i nadez deka ke uspeam. Si go zamisluvav sin mi kako se gushkame, mu ja zamisluvav sobata - krevetce, kolicka, negovata obleka...
    Loshoto ne sakam da go pishuvam iako ne se zaborava, no se vredeshe za ljubovta shto ja dobiv, za ochite najmili koi mi se se na svetov ❤
    Ve gyshkam najhrabri mamichki i vi posakuvam na site da si drzite zdravi, silni i najhrabri dechinja kako vas vo race

На desperate15, Arababy, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    Zenski predlozete nesto so sto se mievte vaginalno? Od utrogestanot sabajle koga istekuva tecnost mnogu e gadno i kako mrsno jas se mijam so sapuce dove … no neznam dali smeam jas taka malce nabrzinka : /

8. SteLuna

SteLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Da, i jas isto, samo so voda i bebesko sapunce da ja odrzuva ph vrednosta vo normala..Jaki sapuni ne se preporacuvaat.

На Kejtyy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Со чај од камилица

10. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.056
    Mene otkako mi stavija serklaz jas go piev utrogestanot, Mitko mi kaza nikako brcanje dole po dva pati na den.
    Mij se samo so voda, nikako sapunce dove. Ili ako sakas nesto ima sredstva so mlecna kiselina kako Laktogin i edno drugo imase go izumiv ineto na A bese pobaraj vo apteka, ke si napravis belja so dove.

11. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.056
    Of jas maka isto si imav so odenje vo vece, i na kraj vidov ne vudov cepce staviv, inace nisto ne mi pomagase sto piev prirodno.

12. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    429
    Samo voda !!!

13. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13

Mnogu Loso samo so voda ko ne miena

14. SteLuna

SteLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Дали некој чуствува како бебето мава многу ниско, дури мислам во серклажот постојано турка.Инаку сум 25 недела

15. SteLuna

SteLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Јас пробав со камилица, и се плакнев со раствор сода бикарбона во вода

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.518
    Допаѓања:
    8.854
    :nod: не може ден да помине без да побрцка доле ниско денес ми беше толку нелагодно што се гледаше буквално доле под стомакот каде се препелка и си мава, да не зборам дека секој удар беше многу непријатен и ме штрецаше баш доле, внатре. (facepalm)
    После легнав високо над перница со задник и почна да се палачинка околу папок.

17. SteLuna

SteLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Samo da se zdravi i da gi donosime do nekoja normalna nedela☺️☺️

На Happy mother, Joanna28 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  18. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.445
    И јас имам пишувано за тоа, најнепријатно ми е тоа и страшно. Но, најверојатно си е нормално, како што удира на други места така и тука, само што тука ни е понежно и повеќе го чувствуваме.
    Јас денес бев на контрола, 27ма недела, фала му на Господ ист е цервиксот како 20та недела кога ми го поставија серклажот.

На Maja92@, Happy mother, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. SteLuna

SteLuna Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Bash e ubavo da se slusne toa:inlove:

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Happy mother

Happy mother Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    246

Дај боже само вака убави вести да читаме. Ти посакувам без проблем да дојдеш до безбедни недели.
    Дали се друго е во ред? Не ми текнува точно на твојот проблем,иако ја имам прочитано таа тема. Дали досега беше на строго мирување, дали смееш да се движиш малку?
    ❤️