Nisto ne e strasno I niso ne boli ne se plasi .. normalno vecerta si veceras 9,10 i tolku sabajleto mozes Samo casa voda zosto odma Nema da te pravat sigurno dur da spremat se … Mene 10:30 me pravea denta se lezi edna nok nareden den vo 12h si Odite. Iskreno Pancevski mi rece da ne se ulezuvam da se dvizam po malce… no ke vidime na sl kontrola po doma se dvizam po malce poveke lezam …
Mene Nikola Pancevski me pravese abdominalen serklaz. No opsto za serklazi nego go preporacuvaat. Mene drug doktor me prati kaj nego da mi go preglede grloto i da kaze najubavo. Deka demek postrucen vo taa oblast. Jas pred bremenost go stavav serklazot,toj veli ke drzi nemaj gajle
Mene Pancevski na prethodnata kontrola mi rece nemas gajle ke drzi. Balans samo da ne sum azdisana so setanje no da se dvizam po malku, da ne stojam predolgo na0 noze i da ne se ulezuvam. Sega0 na0 naredna kontrola ke videme kako ke kaze
Фала ви девојки, ајде до понеделник веќе ова бар да го тргнам од глава. Јас ја лежам цела бременост па не ми е ништо ново...како ќе каже Докторот така ќе правам само нека ми издржи до безбедни недели да си го гушнам бебчево борец најголем
Isto i Mene mi kaza da ne se ulezuvam no deka idam i na klinika za izvestaj za clexani deka se bockam tamu na eho mi rekoa minatata nedela mnogu dole bila glavata da sum lezela od krevet da ne sum stanala da ne se otvoram … jas se isplasiv no nisto ne custvuvam Nemam bolki ke vidime Pancevski nareden cetvrtok sto ke kaze …
30мм, исто како и во 16та, а и сега во 27ма со серклажот држи исто 30мм. Но, поради претходната историја на предвремено раѓање и тоа што ми беше омекнат, а бев на пола бременост одлучивме превентивно да направиме серклаж.
Ti si super so cervix, jas pred bre6so dve konizacii 11mm grlo. Skoro amputirano i resenie abdominal serklaz
Daj boze nz, nema mnogu so iskustvo so abdominalen da mi kazat i nemozam da najdam da procitam nekade iskustva
Јас што наоѓав статии баш го кажуваат како посигурен. Плус моја пријателка со абдоминален си износе детенце до крај пред 4 години супер држеше ја породија со царски договорено во 38ма.
Moze da mi pustes nesto da citam, i tvojata prijatelka se sekavas kako funkcionirala dali nastrogo lezenje ili... So najmnogu pazela
https://www.google.com/search?q=abdominal cerclage success rate&client=ms-android-samsung-ss&sca_esv=563346939&sxsrf=AB5stBg9XTF4d1Y8h0Hy2-OGJyOdmKpB8Q:1694080549387&ei=JZ75ZNybF_yHxc8PlMWxgAg&oq=abdominal cerclage success rate&gs_lp=EhNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwIh9hYmRvbWluYWwgY2VyY2xhZ2Ugc3VjY2VzcyByYXRlMgYQABgeGApI6R9QjwRYwRtwAXgBkAEAmAGBAqAB7BqqAQYwLjEyLja4AQPIAQD4AQHCAgoQABhHGNYEGLADwgIGEAAYBxgewgIIEAAYBxgeGArCAggQIRigARjDBOIDBBgAIEGIBgGQBgg&sclient=mobile-gws-wiz-serp Еве вака читај си ги. 85-90% е успешност на бременост со овој серклаж, кај вагиналниот е нешто пониска. Мируваше цела бременост од страв, знам си излегуваше повремено да прошета ама си беше на боледување и ради историјата. Иако Докторот и рече функционирај нормално.
Девојки дали после серклаж бебо си мрда нормално или е успано? Не знам што да очекувам од анестезијата одпосле, прашав рекоа не му штети ама сум преплашена за малото дали ќе си е ок