Ух...каде одиш ако не е тајна? И дали чисто си слушнала и друго мислење? Не за друго...имаш уште многу до крај чисто да си изреагираш на време што и да треба.. Се надевам дека примаш терапија барем за ова кога веќе не рекле мирување
@joanna и јас мислам да си побараш друго мислење 25мм е веќе на граница. Имаш време за серклаж доколку има потреба, но немој да оставаш да не те прегледаат барем на 2 недели.
Mora da izdrzis! So serklaz od 26ta nedela i cerviks 15mm izdrzav do 38 ma nedela,bez lezenje vo krevet. Samo pozitivno♥️
Jas i pokraj mal cerviks,serklaz i kontrakcii nonstop od 26 ta nedela pa se do stavanje anestezija se porodiv pak so carski vo 38 ma nedela so puknat vodenjak i 15 saati cekavme nitu eden prst ne se otvoriv hahaa , samo verba golema, trpenie i se ke bide vo red♥️
Ова баш влева надеж Инаку како личат контракциите девојки? Се убив од гуглање ама џабе ...треба скроз цел стомак да е камен или само долен дел? Некогаш осеќам како некое стврднување ама баш кај што е бебе (а претходно како чувство на движење) и кога ќе боцнам таму е потврдо ама ми личи дека му е телото таму и сега не знам да разликувам дали се оние лажните контракции или мрдањето и местење на бебе. А по другиот дел од стомакот погоре настрана е меко,болки немам.
Mene cel stomak mi se pravese tvrd, a nekogas i eden del samo kaj sto e bebeto bas ama mislev deka toa bese bebeto
Утре мила, не правел прегледи денес докторов, уште 23ч ....вечност ми се видоа овие недели Како сте вие со бебушко?
Знам дека последните саати и минути се најизмачувачки, ама толку време издржа, ќе поминат и тие. Јас знам дека сѐ ќе биде во ред, ама сакам потврда дека сѐ е супер. Ние сме добри, си се гушкаме...толку колку шо дозволува бато. Пиши утре како ќе поминеш, чекам убави вести.
Здраво на сите јас сум 16 недела во бременоста следната недела треба да ме прават серклаж бидејки имам претходен предвремен пораѓај инаку грлото ми е 27 28 . Многу читав по форумот и прочитав дека после серклажот многу идни мајки користат вагинален спреј кој штити од инфекции .Спрејот се вика Октанисепт.Па моето прашање е дали некоја од вас го има користено за да може да ми прати слика да можам и јас да го земам .Прашав во Аптека но таму имаат само за надворешна употреба .
Здраво Сакам да прашам дали микробиолошките брисеви што се прават во 8ми месец најнормално ви ги земаше матичната или докторот што ви го правеше серклажот? Пошто нешто мојава се буни вика страв и било ради серклажот
Матична би требало, ако секако не и е страв Мојата кажа дека ќе земе брисеви ама ако побара докторот кој ми стави серклаж. Инаку девојки апдејт од првата контрола по серклаж, супер држи конецот, докторот е презадоволен од целокупната слика,изглед, состојба, пресреќна сум, ми се смири душичкава и чекам сега само да одат неделиве што побрзо за да си го гушнам бебо дозволи да движам нормално, ама јас сум паничар и ќе си бидам умна барем до следна контрола
Те чекав со убави вести. Знаев дека ќе ти дозволат и движење, гледаш сѐ е во ред. Премногу се радувам за тебе, гали меше и опушти се сега.