Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серклаж

Дискусија во 'Бременост' започната од Bela-30, 30 септември 2014.

1. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    434
    Jas 28, da i jas se pazam da ne kleknuvam da se navednuvam. Nekogas ako se svitkam da zemam nesto.ama si velam pa sea do tolku ako e, Boze Mili. I gi trgam tie misli od glava. Jas prokrvariv vo 7 nedela lezejki doma celo vreme od hematom. Taka da samo pozitivno i se ke bide dobro. Narednata nede6ko.ke odam kaj Kotlarova planiram i do nekoj bebeski dukan da dokupam uste nesto i tolku. Dr koj me pravese serklaz rece, ako e do tolku rabotata nemase potreba od serklaz. Isto i jas sum 2x200 utrogestan i ferona plus sabajle i vecer. Ajde ke izdrzime,ti si edna nede6pred mene. Za poroduvanje kade mislis.

2. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    И јас сум 30 недела, со 24 мм цервикс. Контрола имам на 18.12 и за тогаш ми спомна докторот може ќе правиме зреење

3. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Znam pomagaat site, deteto veke e razbrano i za sestricka se pravi. Mene bolkata mi e vnatre, kako bas cerviksot da me boli koga se vrtam vo krevet ili koga treba da stanam od legnata pozicija, inaku sum ok.. Daj boze da dogurame do tamu.. ti kako si?

4. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Jas bidejki imam edna ekstrauterina zad mene, togas Kotlarova me prevzede i fala mu na Boga za tri meseca po nejzini instrukcii ostanav vtor pat bremena. Takva smirenost pokaza doktorkata bidejki jas bev panik level expert, ne mozam da ti objasnam..Taa me porodi prirodno vo Remedika, i so placenta accreta bev nitu osetiv nitu se isplasiv..jas se plasev od bremensotta i ne se odlucuvav za vtoro, poragajot mi bese edno od najubavite dozivuvanja blagodarenie na nejze i nejziniot tim.. Sega ne bi se mislila za kaj nejze, vo Remedika ke se poroduvam- se nadevam na prirodno poroduvanje, ama bebe e karlicno postaveno i ne znam dali ke se svrti. Nemam mn pomos osven od soprugot koj bi bil zafaten so golemoto, plus cesto e otsuten od doma, pa carski nekako ne mi e opcija ama ne znam..ako se mora..za bebe ne sum kupila nisto sega ako kazi deka e vo red ke prosetam nekade..

5. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Jas na 21.11 bev na kontrola znaci 26 nedela nekade imav 38mm dolzina na grloto, ne spomna nisto, ke vidime sea.

6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    8.754
    Знае да боли да, внатре,надвор,доле, кога ќе фати некои денови не знам кај повеќе боли. Еве денес сум со засекување внатрешно и некои чудни болки кај јајници ама малце претерав купувајќи сè што треба а бебе веќе тежи, со глава доле плус. Ама генерално добро, скоро 35та, брисеви чисти, грло затворено и серклаж држи. Сакам барем 37ма да влезам.

На Slonce91, Ordinary Mom и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Bravoo, ooo dusa great vakvi ubavi prikazni . Ke vlezes i ke bide se najdobro ♥️

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Jas na urinokultura posledno Enterokok imav sega na 12 ke praam kontrolna po amoksiklav, da vidam dali e vo red
    ...ili ke treba plus nesto

9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    8.754
    Дај боже да е исчистена и да си смириш душичка :hug:

10. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    8.754
    Девојчиња некоја со искуство на вадење вагинален серклаж, после колку време запре сукрвицата? Ми кажа докторов ќе има малце, плус дека примам и фраксипарини ама ме иритира веќе кај се стресувам дали ќе забележам промени за породување уште ова е доста обилно за со улошка... не е пројдено многу време во среда извадија, ама барем некоја да знае до колку време си е нормално да има?

11. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    da pojdes na pregled stom si so vloska..

12. Mon223

Mon223 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Дали е возможно да попушти конецот од серклаз минатата недела ставајќи утрогестан го напипав конецот и беше баш оптегнат вчера исто при ставање утрогестан го допрев ама беше далеку полабав него претходниот пат и си правам филмови да не попушти да не падне инаку веке ми е скратено грлото на 1.8 а беше 3 и ми рекоа строго мирување дали му се случило на некого вакво нешто

13. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    2.814
    Јас кога ставав утрогестан редовно го осеќав врвот од конецот. Мене ми рекоа нормално дека е, дека се остава подолг за полесно да се извади. Ако ти е на мисла појди да те ѕирнат.

14. Mon223

Mon223 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Наредна недела сум на контрола се надевам дека нема да се случи нешто до тогаш бидејќи секое станување ми е ризик мислев да почекам тогаш ќе бидам 23 недела се надевам ако не е нешто во ред ќе може да ми направат повторен серклаж

15. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Nema sansi da pocuvstvuvaa dali drzi ili ne serklazot..koga popusta se pojavuva bolka i sluz.inaku site stavame utrogestan i go cepkame konecot..nekogas ne, zavisi od koja polozba go stavas i polozbata na grloto.relax!

16. Mon223

Mon223 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Ti blagodaram na odgovorot malku mi olesna pod ogromen stres bev . Ti blagodaram

На Ordinary Mom му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    311
    Znam, sme go minale site tvojot stres. Ne e tolku ednostavno,opusti se i posakaj si poubavi rabori

На Mon223 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    434
    Jas go pijam utrogestanot. Tocno, vagina0lno poveke efekt ima, ama mn mi e jezivo i go pijam. Cela bremenost sum so utrogestan,sega i po 3 pati na den i go pijam. Na pocetokot stavav vaginalno,sega veke pogolema i go pijam. So abdominal serklaz sum ,so grlo 12mm i so strogo miruvanje. Stanuvam do wc i kujna max 2,3 min

На Mon223 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    2.668
    Mamicki vie shto ste bremeni so vtoro, a ste pominale prva bremenost so lezenje i serklaz, kako se snaogjate so obvrskite niz doma, so dete...
    Vtorava bremenost kava vi e, lezite, stavivte pak serklaz, shto nasoki i soveti dobivte od vashite ginekolozi i sl, ve molam da spodelite.
    Razmisluvam za vtoro detence, no maka macam so loshi misli (shto ako treba da lezam, kako ke mu e na sin mi 2,5 god.,da ne e zapostaven-privrzan e za mene epten).

На olly14 и Ordinary Mom им се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    8.330
    Другарка моја со второто помина без серллаж, без лежење до крај износено бебе. Со првото беше со лежење само и срк.
    Доколку сметаш дека нема да можеш околу обврските, дека е мало детето почекај уште некое време, или пак барај помош од мајка, свекрва... тоа е, друг избор нема.

На Ordinary Mom и lia22 им се допаѓа ова.