Последно кога бев на контрола беше 3.4 и бев 17та недела и 2 дена денес сум 18 + 3 , ќе имам контрола пак за 2 недели и ќе го измери ваљда повторно.
jas bev so skraten cerviks uste od 20 nedela (dimcev od Sistina bese protiv serklas bidejki veke kasno bilo )strogo miruvanje po 3 utrogestani oralno magnezium po 2x na den i vo 29 nedela pokraj seto lezenje se imav otvoreno 1 prst… izgurav nekako do 34 nedela i me porodija. Sega se guskame Ke izdrzis i ti samo strogo miruvanje
Воопшто не е страшна должината.Тука има членки и под 20мм што издржале.Е сега може е омекнато .Слушај го докторот,примај терапија и ќе биде добро
vnimavaj kolku sto mozes poveke jas vo bukvalna smisla si go sfativ toa STROGO MIRUVANJE (edinstveno stanuvanje samo za do wc i kratok tus tolku ) tesko e ama posle sve se zaborava. Sega od ovaa gledna tocka sve se zaborava i duri si se gordeam kako sum izdrzala na seta maka
Сигурно заради инфекција да не фатам , незнам . Можеби мисли дека со лежење ќе го износам следна контрола ќе ми кажи пак..
Jas so omeknato grlo na dopir i skraten cerviks sum pravena serklaz vo 18+ nedela, potoa so strogo miruvanje,ferona 2x1,magnezium 3x375, utrogestan 200 2x1i nospa po potreba rodiv vo 38+1, se racuna 39 nedela..taka da ne se grizi ama sepak prasaj za serklaz. Zaradi omeknatoto grlo toj svrsi rabota da ne se otvoram
Od pocetok do kraj bese so ovaa terapija taka , na mene mnogu lesna terapija mi ima dadeno Progesterone inekcija na 5 dena , Utrogestan 200mg 2x i Magnezium 1x 375 od drugive nisto a so ist problem sum kako tebe ke zboram da vidam se izbezumiv vekje neznam sto da pravam…
Ne e lesna, dobra e.. ama site pievme visoki dozi na Mg, duri i do 1000mg. Feronata ima alfa-lipoeva kiselina, Mg i B6 koi isto taka se cuvari na grloto. Miruvanjeto sekako, bez sedenje
Да додадам и јас, дополнително, чувај се од инфекции. Секс никако тоа верувам ти е јасно, ама плус се што можеш преземи за да не фатиш инфекција. Ако ставаш утрогестан вагинално, прашај за да го пиеш за да не брцаш прсти внатре, или ако веќе така го ставаш, миј убаво раце, исечи нокти. Прашај гинеколог околу тоа што дополнително можеш да преземеш.
Здравоо женички, правена сум серклаж во петокот 23та недела, вчера имав некој жолт исцедок, утрово е лигав со крв, ама еднократно истече и толку, дали некоја од вас имала исцедок постоперативно и каков? Ми кажаа сукрвица дека е нормално ама не знам како треба да изгледа. Фала ви многу
Сукрвица е како кафеавкасто црвено, консултирај го гинекологот кој го поставил за секој случај бидејќи е поставен во подоцнежна недела