Серклаж

Дискусија во 'Бременост' започната од Bela-30, 30 септември 2014.

1. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    630
    Да те испиваат целосно ама тоа е крстко негде мах 10мин, не не го следат бебето на ехо додека трае интервенцијата.Ама не се плаши нема никаква штета за него .

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    2.186
    Фала ти, помина сабајлево ми направија серклаж.

3. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    630
    Супер сега ке полежиш еден ден и ќе те пуштат.Одмарај си .

4. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    45
    Zdravo devojki, od utre vleguvam vo 38ma, doktorkata mi predlaga da go trgneme serklazot da vidime sto ke se desava. So ogled na toa sto sum od daleku i sto mi e strav deka odma bi mozela da se otvoram neznam kako da postapam. Citav deka nekoi trudnici gi nosat do kraj ama maticnata mi rece ako osetam bolki treba odma da se reagira a na mene mi trebaat dobri 2,3 saati duri da stignam do skopje. Neznam kakvi bolki da ocekuvam koga ke dojde vreme za poragaj, zbuneta sum veke se blizi termin.
    Povremeno imam nesto kako da me pritiska dole ama mislam deka e od bebeto sto mrda golemko e veke 3kg go merese. I uste nesto dalj vi se ima sluceno kako bela sluz povremeno da imate, nz dali e od toploto, inhekcija na posleden bris nemase..
    Fala vi mnogu, mnogu iznapisav...

5. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    245
    Мене сестрата ми кажа дека во голем дел од случаите, жените се пораѓале во следните неколку денови од кога ќе го извадат конецот. Сигурно има и такви кои ги носат до крај, кај мене го извадија конецот попладнето, ми пукна воденикот и добив болки ноќта и сабајлето се породив (38+3). Дојдов во болница 4цм отворена, после 2 часа бев 10цм и на бокс. Не мора да значи дека и кај тебе ќе биде толку брзо, ама да си знаеш дека има шанса и за вакво нешто да се случи. Дали докторката виде слаби контракции на цтг што ти предложи вадење на конецот или?

6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    9.482
    Кај мене го извадија во 36та недела конецот. Докторот кажа дека се подоцна веќе е многу поболно зошто бебе ќе се симнува и тежи врз грлото а конецот прави притисок. Се породив точно 39та недела пукна водењак во 5 сабајле веќе во 12.25 бев породена. Искрено вадењето на серклажот ми беше поболно од контракциите, на крај завршив царски од др причина ама се отворив 10прсти тргнаа напони во 11.45 а најгорко искуство ни е вадењето на серклажот.
    Попаметно е да се извади веќе и да тргне пораѓај со конец патот ти е ист до Ск

7. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    2.186
    До кога го осекавте затегањето доле во вагината?
    Ми дадоа зелено светло за станување и да движам но уште имам така некоја тапа болка и затегање каде што е шиено.

8. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    630
    Затегање се осеќа околу 3 до 5 дена зависи.Со серклаж првите 2 недели се препорачува строго мирување да зацврсти конецот а послем тоа со дозвола од доктор движење.

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.