Јас сум со успешна бременост со абдоминален серклаж. Немав спонтани ама имам скратено грло ради конизација и Димитров ми препорача пред ивф да го ставиме и го послушав. Кај мене беа собрани повеќе фактори и лежев цела бременост, а грлото не мрдна воопшто си беше колку што е долго цела бременост. Си се породив со царски на закажано бидејќи мора така. Во главном можеш да се зачлениш на групата што ти ја пишала членката многу е добра за искуства, а што и да ти треба пиши ми. Со лесно
Zdravo zdravo Procitav dosta komentari I vi se voshituvam na site koi sto imate pominato. Sekoja zena e borec. Ve molam ako moze nekoja zena da mi napise sovet, nacin, iskustvo. Ovaa mi e 3 bremenost sega sum 13+4 I sum vo miruvanje, lezam cel den I primam terapii. Kleksan sabajle vecer aspirin metyl b12 metyl folna magnesium ferona premama. Prethodnite bremenosti ne zavrsija dobro prvata bese preeklampsija vtorata prolabiran vodenjak vo 13+6. Sega ovaa bremenost za sega pred skrining krvna slika vo red mokraca vo red ph vrednost na vagina vo red brisevi cisti samo urinokultuta izleze so enterococcus I escherichia po 1.000.000 I mi dadoa antibiotik I caj uvin I brisnica I mnogu voda. Pregledot odnosno skriningot I priskata se super so site parametri kako sto treba edinstveno ima blag funneling I grloto mislam deka go izmerija 3.8 ako zapamtiv dobro. Priprema za mozen serklaz vaginalen. Se toa ke pominam. Nasoka sovet kako da se spravam so stravot koj go osekam bas sega vo ovaa nedela zaradi prethodnata desavka koja bese neodamna. Pogolemiot strav mi e od sednuvanje na solja bidejki prvicno doma mi izleze polovina vodenjak na solja I sega koga treba da mokram ili po golema nuzda jas dozivuvam nerven slom plus strav. Citam knigi gledam TV resavam krstozbori na tel normalno si gledam sto ima I smesni videa no sepak raboti dlaboko vo mene strav dali ke uspeeme ovoj pat so bebceto. Nadez molitvi verba vo Gospod i Bogorodica. Inaku nemam drugi deca. Mozebi zatoa I mi e potesko. Ve molam koja ke saka da.go procita tekstov da dade poddrska iskustvo mislenje...mnogu ke blagodaram.
Направи серклаж што е можно поскоро. Зошто се чека? Чим скринингот поминал ок, треба веднаш да ти стават серклаж… оди и барај одма итен серклаж да ти стават не губи време. Господ нека е со тебе, ти посакувам да биде се во најдобар ред.
Mislam deka zaradi infekcijata, bakteriite sega se ceka da go zavrsam antibiotikot nanovo urinokultura da vidime na sto red se bakteriite oto so infekcii ne se nafakaat za da ne bide poloso i zatoa mi e kazano strogo miruvanje stanuvanje samo po wc.
Штом ти кажат дека можеш, стави серклаж веднаш. Јас бев со 25мм во 17 недела и веќе во 20та ми го ставија серклажот. Од 17 до 26 исклучиво лежев и само за тоалет станував ама од 26 ми рекоа дека слободно можам да се движам. Серклажот уште држи, се надевам дека уште 3 недели ќе издржи и во 37 да го извадам. Моја препорака ти е да си ставиш, ем помирна глава, ем побезбедна ќе бидеш. Јас ставав кај Дракулевски во Систина, сите ми го фалеа како стручњак за серклажи и мислам дека не згрешив.
Здраво иста ситуација и кај мене 3 бременост со серклаж некомпентетно грло.Вака мој совет ти е мирувај знам дека е тешко ама мораш да издржиш заради тоа мало човече што расте во мешето.Мора прво да се решиш со бактериите.Мој совет земи и Д миноза.Ќе гледаш да избегнуваш јавни тоалети.Мора да се исчистат бактериите за да ти стават серклаж .Серклажот ништо страшно 5 мин работа нема да осетиш ништо ,знам стресно е ама ќе видиш и самата ништо страшно.Ако ти речат да мируваш мирувај.Незнам дали ме прочита кај мене серклажот не издржа се породив предвреме ама бебко е супер,ама сепак има кај многу жени што издржале до крај и одвај се отварале за да се породат.Секоја од нас е различна (гинекологот ми викаше дека сум специјалка) .Мораш да го пребродиш стравот ,знам тешко ти е ,ми беше и мене.Престани да стравуваш кога одиш до тоалет тоа нека ти биде првиот чекор за да го поминеш стравот.Гледај филмови,јас на нефлих ги барав најдолгите серии по 10 сезони за да ми помине времето.Пиши слободно ако ти треба подршка.
Vi blagodaram mnogu Sekako deka prifakam serklaz da se pravi serklazot nikako ne me plasi toa e za.pomirna psiha, so.lezenje sum ok imam.maki so h grbot no nema strasno se ke izdrzime za bebce, mene me plasi vremeto sto treba da pomine do togas. I samiot strav od 13+6 den. Bez iscisteni bakterii nikako. Mislam deka den 13+6 da go pominam ke mi olesni malku. Denes pominuvam so filmovi I eve sto mi pisete sekoj zbor mi e uteha. Se borime 11 godini za dete. Drugite 2 bea IUI I IVF ovaa sega e spontana bremenost. Me pratat I kaj maticna I vo Skopje odam Remedika I na transfuziologija kaj Jani. Vezbam tehniki na disenje pred wc za da nemam napon pijam maslinovo maslo I parafinsko kombinirano.
Прво мора да мислиш позитивно, стравот сега ќе го тргнеш на страна . Јади повеќе течна храна за да не дојде до запек, не седи , биди легната цело време . Види јас родив бебе пред 12 години во 24 недела не спремна ништо после 8 саати ми почина. Оваа бременост со поголема внимание и серклаж стигнавме до 29 недела и ми пукна водењакот беба е добро во инкубатор. Само ти треба добар доктор и терапијата да ти ја погодат. Стави перница под газот и без односи.