Девојки, ве молам ако на некоја доктор ѝ рекол да лежи со перница поради ниско поставено бебе, кажете ми каде точно ја ставате перницата? Вчера на контрола ми рекоа дека бебето е многу ниско поставено, па ми препорачаа да лежам така, ама не ми објаснија точно како. Благодарам однапред. ❤️
Баш на кичма ја ставав. Задникот да ти е скроз кренат горе, и во текот на фенот ако неможеш да издржиш така елгни на страна и со перница меѓу нозе. Јас немав проблем со лежење на грб.
Здраво, дали после поставен вагинален серклаж сте имале некое крварење, ако да како изгледало тоа крварење? Дали послабо или појако, црвено или розевко, на бришење или и на влошка, и колку дена ви траело?
Дента кога ми го ставија серклажот 16 недела имав на бришење кафено , потоа од 27 до 29 недела крварев .
Ми се кратеше цервиксот, но мене и водењакот од 16 недела ми беше во канал и имав поставен низок серклаж.
Здраво женски, сакам да прашам откако ви го извадија серклажот (мене др планира во 36-37 недела да ми го извади), за колку време се породивте? И дали беше болно вадењето на серклажот? Знам дека е индивидуално, јас стигнав до 34та па психички се спремам.
Мене ми беше болно вадењето, ми го извадија во 19 вечерта, ме фатија болки ноќта, породена бев во 10 и нешто сабајлето да додадам, ми го извадија 38+2 бидејќи видоа слаби контракции пред тоа кои јас не ги чуствував
Баш под задник, да осетиш дека карлицата е растеретена а стомакот оди кон желудникот. Јас лежев вака на лева страна цело време
Zdravo❤️ Imam edno prašanje do ženite koi poradi bremenost moraat postojano da ležat. Kako se spravuvate so bolkite vo nozetе, osobeno vo kolkot i listovite? Jas sum 28+5 nedela i od dolgotrajno leženje počnav da oseḱam bolka vo levata noga. Dali i kaj vas se javuvaše vakvo nešto i što vi pomagaše da ja namalite bolkata? Jas sum so abdomenalen serklaz od pozitiven test morav da lezam poradi krvarenje , sega moram da lezam poradi nisko vsadena postelka a bolkite se se pocesti. Vi blagodaram odnapred na site.
Здраво Претпоставувам дека претежно лежиш на лева страна, исти болки имав и јас - долен дел од кичма, лева нога и листови. Јас правев вежби со стапалата, ги мрдав често во текот на денот (буткав напред-назад и кругови) и го терав сопругот да ми го масира грбот и листовите. Пиев и магнезиум, мислам дека еднаш или два пати се напив и парацетамол. Доколку можеш, врти се по неколку минути и на десна страна чисто да го опуштиш колкот. Можно е и модринки да ти се појават. Обрни внимание само на оток или црвенило, тоа не треба да има. Патем си поминала многу досега, огромно браво за издржливоста
Ti blagodaram mila na sovetite Blagodarna sum na Boga sto mi dade i vakva moznost na ovoj nacin da ja izdrzuvam bremenosta, i povtorno da treba se od pocetok se bi izdrzala , se nadevam deka kje imam pozitiven ishod od bremenosta uste malce ostana
Јас во колковите имав и не се сеќавам кој месец беше ама како игла да имав неможев ич да лежам и менував цело време страна де на десна де на лева. После некој период ми пројде тоа како и ја незнам можда ради големата количина магнезиум и тие апчињата но спа што ги пиев ради грчевите во стомак.
Dr.Gligor Dimitrov Sistina Mene mi bese abdomenalniot serklaz so histeroskopija zaedno poradi toa cenata bese malce povisoka , jas pravev abdomenalen serklaz edna godina pred bremenosta.