Дали имате искуство со полагање на Аптис тестот? Сакам во скоро да се пријавам да го полагам, ми оди англискиот немам тешкотии но ме интересира какви се прашањата дали е лесно и слично ? И дали е подобро да го спремам од дома?
Можда и не е за тука оваа тема но сакам да прашам, дали има некој информација каде можам да се запишам за да учам за графички техничар ? Секако за сертификат.
Za da konkuritam za direktor vo javno pretprijatie dali ima nekoe drugo mesto za polaganje angliski i dobivanje na validen sertifikat osven British Concil
Дали некој во скоро време полагал за некој меѓународно признат сертификат, и дали сертификатите имаат рок на важење?
Треба да знаеш прво и основно од која област те интересира а после да видиме кои сертификати немаат рок..
Многу ги сакам италијанскиот и шпанскиот јазик, од шпанскиот доста работи разбирам од гледање шпански серии само не знам да зборувам. А им го фаќам акцентот и на двата јазика. Од друга страна, можно е во иднина да одам во Германија, но не знам уште и за таму ќе морам да научам, а јазикот ич не го сакам и ептен тежок ми личи. Е сега, прашањето ми е кој јазик е поперспективен за учење, за работа меѓу италијанскиот и шпанскиот? Зошто англискиов не ми се наоѓа многу, а и веќе од што не го користам не се осеќам спремна да работам со него. Исто препорака за добри школи за овие јазици, дали на крај се полага испит и се добива сертификат?
Здраво! Некој кој се разбира за ова или полагал скоро FCE или CAE (avdanced) да ми пише за совет. Се мислам кое да го полагам и дали да полагам воопшто бидејќи не верувам дека е толку значајно.
Z Здраво Јас имам полагано CAE. Мене ми требаше за да аплицирам на факултет. Освен ако не ти треба за тоа или за работа, јас не би ти препорачала да полагаш. Баги се скапи. Инвестирај ги парите во нешто друго.
Здраво, дали ако во Мк аплицирам за работа го гледаат сертификатот тоефл дали е со важност од две години или тоа не се цени при вработувања? Фала
Зависи за која работа, обично не бараат. Мене конкретно ми помогна да не мора да полагам тест при интервју, ми го прифатија овој сертификат (IELTS имам јас), и покрај тоа што беа поминати повеќе од две години.
Дали некој од форумов го полагал испитот ДЕЛФ по француски јазик од неодамна? Ми требаат некои информации. Може ли да ми пише ЛП? Мерси
Здраво, дали има некој кој полагал FCE бидејќи ме интересира дали сертификатите имаат рок од две години или тоа е само за TOEFL и IELTS? Благодарам