Тоа е само препорака, можеш да го користиш нема некој закон дека ако пишува за 45 а ти имаш 40 дека не можеш тие се состојките и маркетингот.. слободно користи Можеш да го користиш тие две состојки слободно, смееш во иста рутина и во исти ден можеш . Не знам каде го имаш тоа прочитано но не е точно двете се стабилни состојки е сега како ќе реагира тоа е до твојата кожа тоа никој не може да ти каже
Сте го користеле ли овој серум? Препорачан ми е, имам комбинирана кожа со хиперпиглемнтација, па не знам дали да го купам
Од Geek & Gorgeous имам користено и Нијацинамид и Салицилна и оваа Азелаична, ама се ми беше мехх. Единствено воодушевена сум од Витамин Ц серумот. За Азелаична подобар ми е Ревокс, искрено.
Можеш и над хијалуронскатс киселина ќе ти биде подобро и повеќе бенефит . Бидејќи витамин ц знае да исуши и да не е нај ефективен кога е на сува кожа.
Како да се отстрани дамка на лицето настаната од (неправилно) користење на витамин Ц серум? Мала е, не е толку темна, ама пак Не е лично за мене, но да прашам. Дали би помогнал пример како anti-pigment spot коректорот на Еуцерин? Или кое би било решението? Однапред благодарам на одговорите
@rustika Станува збор за другарка. Рече наутро го нанела серумот, потоа заборавила да стави друго, како крема или Спф. А потоа излегла на сонце и како да "изгорела" фактички. Ама само има скроз мала дамка на лицето. Не е толку темна, ама пак се гледа. Спомна дека и е од серумот и така објасни. Не користам серуми, па затоа побарав мислење тука
Дали некој го има користено серумов? Дали сте имале некаква реакција на кожа? Покрај вит. Ц содржи и салицилна киселина
Нормално ли е после нанесување на серум витамин ц да ја осеќам кожата како затегната и некако сува? Одкако ќе ставам крем е супер...
kazete mi koj serum e najdobar za izramnuvanje na kozata ( kako dupcina luzni od akni) znam deka e najdobro laser, no dali nekoj serum bi pomognal i koj, bez razlika na cena. Momentalno koristam serum vit C, retinol, i peptiden serum od ordinary. Sakam da poracam i alpha arbutin 2%, dali nekoj e zadovolen i dali go vmetnam vo rutina ( i koga, koja kombinacija pokraj ovie serumi)
Здраво женски, користев до сега Витамин Ц на Revox, ама сакам да го сменам. Вчера се изначитав предлози , па да ве прашам за Cosrx или Geek&Gorgeous дали ги има некаде во City Mall, бидејќи кога одам на сајтот на CosLovemetics, пишува достапно во City Mall. Па да знам дали и каде да барам или онлајн да си нарачам.
Козметиката на coslovemetics може да ја најдеш во bebe home во Сити мол. Исто и во bebe home во Аеродром ги има.