Го немам користено но многу нестабилна формула, многу брзо оксидира искрено. Се гледаат кај некого резултати но за таа цена се наоѓа и подобар витамин Ц. Место арбутин земи си АХА киселина бидејќи таа е наменски за текстура и за ексфолиација посебно така за дупчиња или азелаична киселина ако не сакаш на киселина толку јака. Си требс и време но зависност и колку се длабоки во кожата. Немој па и премногу работи дс користиш за да не направиш контра ефект и да си одмогнеш. Знам дека сакаш брзи ефекти и одма да се види и се тоа но си треба време и трпение и да се погодат точните состојки и како дс си се користат . Исто така колку проценти на ретинол и витамин ц користиш?
koristam retinol 1% i vit c od 12, od ordinary. A sto mi preporacuvas koja kiselina odnosno koj serum?
Ако бараш мое искрено мислење е да не внесуваш уште киселини и се туку, да си зголемиш ретинолот бидејќи кожата ти е навикната на 1% и не работи толку многу за да видиш такви резултати. Би те советувала да си земеш појак и добар ретинол со добар состав да си вложиш некој денар и да останеш на него. Бидејќи дс бидам искрена само тоа може да ти помогне од се за текстура посебно за дупчиња и такс подлабоко во кожата за да потикне се под кожата да работи побрзо и поефикасно. Но ова е мој совет и од знаење ти ако си сакаш киселина да си вметнеш и мислиш дека тоа ќе е најдобро за тебе нема проблем. Кажи ми каков тип нс кожа имаш и дали ти е сензитивна тоа е битно многу за да знам што можам да најдам за тебе и дс ти препорачам по состав .
Дали го имате користено овој серум? Дали е добар за хидратација? Имам комбинирана кожа накај масна па затоа ја одбрав light? https://coslovemetics.mk/product/geekgorgeous-ha-5-light-hyaluronic-acid-serum-30ml/
+1 Потврдувам и јас дека серумов е супер. Се мислам следниот пат да ја земам другата верзија (HA 5 rich). Да не го пробала некоја од вас тој серум?
imam mrsna koza, sklona kon akni (najcesto pred ciklus i vo predelot okolu bradata) i zatoa koristam bioderma sebum gel za mienje lice i krem za lice la roche efeclar duo so zastetten 30 faktor.
https://coslovemetics.mk/product/pyunkang-yul-brightening-blemish-care-serum-30ml/ nekoj da ne go ima koristeno?
Дали некој го има земено vitamin C серумот од др. Витон и како е задоволен? Или сепак препорачувате да се оди на нешто поскапо?
Јас го користев долго време, на почеток ми беше ок, после како да не беше истиот, како вода да ставав на лице. Дали мене лицето ми се презасити од истиот, или нешто имаа они сменето во составот, не знам.
Дали имаш видено некаде состав на овој серум и колкав % на витамин ц содржи? Инаку, јас не го препорачувам. Немора нешто поскапо, за тој буџет горе долу имаш одлични производи
Дали ниацинамид отворен подолго време може да наштети ако се користи. Незнам како но сум го заборавила отворен. Незнам колку долго е отворен но сиг има 6-7месеци а скоро полн е