Го купив од ДМ, ама во Мк. Овде го нема. Баш ќе видам во другите продавници. Или на интернет. Јас го користам само како пилинг. Еднаш во денот го нанесувам со кружни движења, на суво и чисто лице. После го отстранувам со туферче натопено во млака вода. А може и со мал пешкир. Веднаш треба да се отстрани, оти ќе се стврдне и ќе биде како маска. Откако го користам ретко имам црнки на лицето (само на брадата).
Јас иам такво на Гарниер. Ама појма немав како се користи и ете така си стои. А и многу ми ја сушеше кожата. Како бетон бев после миење со него.
Te читав и сакав да ти кажам дека не си во право дека треба да шлакаш све и свашта тракатанци по лицето, а дефинитивно ти е дехидрирано од премногу киселина користење. Еден ден се случува тоа секако. Знам по мене. И јас поради тие пусти црни пори користев секакви киселини(салицилна и гликолна најмногу) и си го дехидрирав скроз лицето, линии линии ми е затегнато оптегнато. Издржи повеќе од месец-два само на хидратација и нежни средства за миење, намали тешки хемии и ќе видиш како ќе ти се среди лицето. Сите мислат дека со секакви киселини шлакање ќе им се исчисти лицето, не, во ист период не се користат повеќе видови на киселини, барем не во пракса. Земи си некој доста хидратантен крем, и серум со пептиди, церамиди, алое вера, глицерин или хијалуронска киселина. Доволно е. А, а насабајле само со вода миј го лицето и ставај СПФ, така додека не ти се врати кожната бариера во нормала од дехидрирана. Пробај и да не спиеш на страна на перницата, дополнително го дехидрира лицето, посебно зимно време кога сме под клими на сув воздух и надвор загадено. Пиј екстра вода и внесувај здрави масти, антиоксиданти.
Вие што живеете во Германија на Лавера не е скап, а се од Лавера е супер, со убави состојки. Тука се поскапи производите нивни, ама таму супер цени со оглед на нивниот квалитет.
Девојки, препорака за ретинол за почетници и фобар витамин ц (имам користено на геек и на накоми веќе)
Мислење за серумот во средина на Лореал? Дали некоја го пробала подолго време? До сега го користев на Geek&gorgeous со хијалуронска киселина ама дека ми е при крај викам овој да го пробам.
Pocnav da koristam serum Vit C na dr.Viton Nekolku dena odkako pocnav da go koristam osekjam nasabajle koga se mijam i stavam krema deka liceto mi e celoto rapavo kako da mi e isfrlano Dali e normalna pojava.Vi blagodaram
Не би требало. Ама реакцијата на одредени состојки на секоја кожа може да е различна. Може да го сликаш составот? Оддамна велам дека ова е најлошиот вит ц што постои. И никако неможам да најдам состав. Ниту подетално инфо за фирмава
Eve tocno sto se sluci all moze voopsto da se vidi na slikata liceto e rapavo se osekaat kako sitni mozolcinja pod orst
Можно да е од серумот, мене вака ми се правеше лицето од таа козметиката на алкалоид (young derm или како и да се вика). Можеби имаш преосетливост на некоја состојка колку и да е добар составот, сепак ти пречи. Не го користи веќе, и би требало да се тргнат ако се од него
Го кориатам серумот ha5 rich geek & gorgeous 1месец и приметив дека последните 2 3 пати ми мириса на метал некако.....
sto mislite, koj serum bi mi pomognal barem malku vo izmaznuvanje na liceto. Koristam vit c, retinol od 1% i peptideen serum veke dva meseci. ili preporaka za dr nesto ( osven laser derombrazija, hemiski pilinzi…)