Серум за лице

Discussion in 'Лице' started by Waka-waka, Sep 14, 2013.

1. kala21

kala21 Популарен член

Го земав и кремот за околу очи:D215 ден.,од сношти почнав да го употребувам:)
    Кремите да толку се,пиши кога ќе е готова статијата:)јас се мислев за тој за комбинирана.
    @Mishela ќе пишам.
    Моментално имам некои гнојанки со маслото од чајно дрво ги лечам:Dда поминат малку па ќе почнам со серумот:)

Biodevojka, Sexybaby86 and Mishela like this.
  2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Предлог (и дали воопшто постои) серум или крема со ретинол до 500 ден?

3. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Долго го користев серумот за лице од роза на Алверде и више готово, недотрошено ќе го фрлам:D. Само за да пробам друго, не дека не ми се допаѓа. Серум ставам само во пределот околу очи и гледам да е некој помалку маснен, пошто сепак се слева по лицето.Додека читав по темава, се двоумев меѓу серумот за лице од Авон и она што сте го пишале на Конопка. И случајно по блоговите дур читав го најдов ова масло од лаванда, со пипета што е, го видел ли некој кај нас?
    Цела колекција ми се свиѓа. И ја сакам.
    Кога ќе ми текне дека имавме идеја за проект со ист дизајн, не на шишето, туку на тонерите,со гранче внатре, ха.:*: Лимонова трева не звучи ич лошо.:f:

P4272823-1440x1080.jpg

Selest and koritsaki like this.
  4. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Го има некој користено овој серум? Како е задоволен? Овде го има намален па се мислам да го земам, имам многу сува кожа и досега го користев Витамин ц но воопшто не сум задоволна

Attached Files:

5. MiAmor

MiAmor Популарен член

Ве молам доколку некој го користи да пише како е задоволен ,од оливал е серумов околу 1000 ден. 20190914_190125.jpg

6. happygirl11

happygirl11 Истакнат член

препорачајте серум убав и има ли врска години или за што се користи

7. Pretty Woman

Pretty Woman Истакнат член

Кое масло од роза го користиш и ако можеш да ми кажеш точно за која намена се користи и кои се придобивките од него, цена ? Бидејќи до сега не сум користела а сакам да почнам.

8. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Наминав на темава да пишам за еден серум што го купив неоддамна. Се мислев дали да го земам тој на Clinique smart serum или на Dior capture youth mattifying serum , па поради зборчето mattifying :lol: се одлучив за вториот. Го користам две недели и навистина сум задоволна како ја одржува мат кожата. Исто така гледам и разлика во тенот од претходно и сега.По структура е со средна густина, светло розева боја, лесен и многу брзо се впива во кожата. Има и многу пријатен мирис на цвеќиња :inlove:
    Е сега за анти ејџ состојки, приметив во составот дека нема ,по што серумов можат да го користат сите возрасти.
    Го најдов на попуст за некои 30% поевтин од 97 евра на 65 , ако го најдам во иднина повторно по таа цена би го земала повторно без размислување :)

eta, sorbet, Rose96 and 3 others like this.
  9. Saraahh

Saraahh Популарен член

Сакам да ми препорачате серум за мојата кожа која што е комбинирана со масна Т - зона. Инаку имам 20год. И сакам да Ве прашам, во кој период од денот го користите серумот?

buba4e89 likes this.
  10. ilenaki

ilenaki Популарен член

Јас колку што ми кажа една продавачка, серумот се користи пред користење на дневната крема. Беше тоа штанд на Lancome и кога ми даде да пробам на раката стварно имаше разлика. Од тогаш сум добила неколку ама не ми се допаѓа, на мене серум или не ми одговара или јас не можам да видам некоја разлика. Сега го добив на поклон Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate (мислам и ова дека е серум) и планирам да го фрлам без да го пробам. Иначе тогаш ја прашував и за која возраст е соодветно таа ми рече дека нема одредена возраст зависи од кожата.

11. Imagina

Imagina Истакнат член

Офтопик е малку, се извинувам, ама зошто би фрлила серум за лице? Можеш во секој случај да го пробаш, па ако ти прави проблеми и не ти одговарам можеш да го продадеш или подариш...штета е да го фрлиш ;)
    Серумите за лице се користат и наутро и навечер, има разновидни. Важното тука е да се нанесат на чиста кожа, пред да се стави дневна крема со спф, или ноќна крема.

oblace1 and Saraahh like this.
  12. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Дали имате препорака за серум што ќе ми го живне малце лицето?

Имам комбинирана кожа, образите ми се посуви и црвенки (не се рапави на допир, ама едноставно немаат никаков природен глоу) па се прашувам дали со користење на некој серум ќе може да се промени тоа и да добијам малце природен dewy look.
    Дневна крема ми е Мелиса од Хаушка и океј е, ама не ми дава таква живнувачка хидратација ко што ми треба.

Ќе одам во Германија за еден месец, така да не мора да е нешто само тука што го има, може од таму да го купам ако имате некоја ептен добра препорака :)

Luminary likes this.
  13. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Preporacuvam od srce. Mozda e poskap preparat e ama br. 1 definitivno.

Attached Files:

Sexybaby86 and CinnamonBambi like this.
  14. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Дали некој го користел Afrodita Multi active anti age fluid?
    afrodita-multiactive-anti-age-fluid-100ml.jpg

15. CinnamonBambi

Уф, предобри reviews читам, ама соленка цената... страв ми е да не ги дадам за џабе парите и да нема ефект.
    Ти за која цел го користеше, каква промена примети кај себе? Мене ми треба значи за пожив изглед, природен сјај на лицето и нежна хидратација (постојана).

16. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Jas go koristev sekojdnevno i gi imav dite efekti koi gi napisa. Ti tvrdam deka ima efekt, a najmnogu kozata izgleda porcelanska cista, duri i nemas potreba od pudra.

CinnamonBambi likes this.
  17. CinnamonBambi

А дали некоја ги има пробано серумите на It's Skin во DM што ги има? Корејски, колу 1000 денари се, и околу 10 вида има мислам.

Искуство?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас да прашам за тоа на Фарсали и овде дали некоја го пробала

19. cloud

cloud Популарен член

Како си задоволна од серумот и од кремот за околу очи?
    Доколку ја купи и кремата ме интересира мислење и за неа. :)

20. kala21

kala21 Популарен член

Серумот пред некој ден го потрошив,искрено wow ефект не добив ама и не очекував:Dне ми се истакнуваа сувите делови,не го мрси лицето,веројатно само хидрира,потхранува:?:како и да е би го купила пак т.е ќе го купам следната недела:D
    Од кремот за очи имам уште,не можам да кажам за ефект,не гледам некоја разлика битно се шлакам:Dпа кад-тад може ке се забележи нешто:rofl:
    Крема немам користено,ама ќе ја земам наскоро веројатно:)

cloud likes this.